X. A neve pedig...

3.7K 212 11
                                    

-Allison-

- Mi a baj? - ismételtem meg a kérdésemet.

Lily hitetlenkedve bámult rám.

- Mi a baj? Azt akarod tudni, hogy mi a baj? Elmondom. Amikor Potternek és a haverjainak - leginkább Blacknek - olyan kedve támad, hogy megalázzák Perst, senki és semmi nem képes megállítani őket, még Remus sem. Te meg csak nagy boldogan odasétálsz, és mi történik? Elmennek, anélkül, hogy piszkálnák Perst.

Alice megérezte, hogy kényelmetlennek találom, amikor Lily beképzelt alaknak titulálja Jamest.

- Lily csak annyit szeretne tudni, hogyan bírtad rávenni Potteréket a távozásra, igaz, Lil? - miközben Alice beszélt, komolyan Lilyre pillantott, majd folytatta - És egyébként nem kéne mennünk rúnaismeretre?

Ezzel befejeztük a beszélgetést, fölálltunk, és elindultunk órára.

~Kis idő múlva~

A rúnaismeret unalmas volt, mint mindig, néhány további tanóra után azonban végre elérkezett az este. Fölvánszorogtunk a hálókörletünkbe, és pizsit húztunk, ami részemről egy rövidnadrágot és James egyik pólóját jelentette. Bemásztam az ágyamba, és a következő kérdéstől el is hasaltam.

- Kinek a pólója van rajtad? - Marlenere néztem, ezt ő kérdezte.

- Igen, erről beszélni szeretnék veletek, skacok.

A lányok mind kíváncsian fordultak felém, és szinte láttam, amint a homlokuk mögött azon kattognak a fogaskerekek, hogy vajon kié lehet a póló. Alice, aki a legokosabb, talán arra tippel, hogy a bátyámé, de mindeközben azt is szeretné tudni, miért nem számoltam be arról, hogy van egy bátyám. Hát azért, mert először eszembe sem jutott, hogy nem tudják, hogy Jamesszel tesók vagyunk, és később, amikor láttam, hogy Lily mennyire gyűlöli a bátyámat, nem voltam képes elmondani. Tartottam- nem, még most is tartok- tőle, hogy a lányok ezek után semmibe vesznek majd.

Lily azonban valószínűleg arra gondol, hogy barátom van. Mérges lenne, hiszen nem szóltam róla, de annyira nem, mintha az derülne ki, hogy van egy bátyám, akit történetesen James Potternek hívnak.

Marlene gondolatait könnyebb megfejteni, mint Lilyéit. Szerinte is barátom van, csakhogy ő elképzeli a részleteket is. Hogy néz ki? Mi a neve? Stb.

Visszatértem a földre, mivel a kezükkel az arcom előtt integettek. A lányokra néztem, és rá kellett jönnöm, hogy az elmúlt három percben a falat bámultam.

Nos, itt az idő, hogy felrobbantsuk azt a bombát.

- A póló a bátyámtól van...

A lányok félbeszakítottak:

- Hogy néz ki?

- Mennyi idős?

- Szingli?

- Jófej?

- Romantikus?

- Jóképű?

- Hogy hívják?

Nevettem, és közbe szóltam, mielőtt még több kérdést tehettek volna fel.

- A tesóm szeme mogyoróbarna, kockahasa és megzabolázhatatlan, fekete haja van. Az ikertestvérem, tizenhat éves. Szingli, de szeret egy lányt, aki láthatólag utálja. Bocsi, Marls. Igen, jófej és ráadásul tréfamester, de néha- kétségkívül- túlságosan is védelmezni próbál engem. Annyira romantikus, mint egy kiskanál. Sokszor túl drámaian viselkedik. Sajnos az ikertesóm. Sajnos, mert - mivel én olyan elképesztően jól nézek ki, - természetesen ő is jóképű. A neve pedig James Potter.

____________________

Kép felirata:

A mindenki által jól ismert "Esküszöm, hogy rosszban sántikálok."

Em Black

Most komolyan?! Még egy Potter?!!!Where stories live. Discover now