Maziye değil âna kırgınım

673 41 10
                                    


Beyaz tonlarının aralıklı olduğu odanın içinde oturmuştu .Bir süre etrafına bakındı.

Sadece bir kaç tane daha koltuk,ve küçük bir sandığın üstünde gramafon.............

Sadece o, duyguları, hayalleri,kırılmışlıkları, umutları ve kalbini gün geçtikçe acıtan aşkı vardı. Şimdi bu odada kendiyle yalnız başına kalacaktı. Sağlıklı düşünüp,hayatına bir yön vermeliydi. Bu gece bu odada belki hayallerini yıkacaktı, belki de aşkını yıkacaktı......

Ama ne olursa olsun değişecekti.Kendi iyiliği için
_____________♡♡♡♡♡♡♡♡♡___________

Arabasında inip ceketinin önünü kapattı.Kapıdan girdiği gibi içeriye baktı. Kameralar kayıttalardı ve şuanda Koray sahnesini çekiyorlardı. Ses çıkarmadan giyinme odasına ilerledi.

Az sonra giydiği lacivert takımıyla çıkıp etrafına bakındı .Saat gece yarısına geliyordu. Sette bir kaç çalışan ve ekipten Onur,Salih ve Müjde vardı. Elçin ise bugün gece çekimi öncesi yönetmenle konuşup aniden çekip gitmişti. Sessiz ,sedasızca.......

Çekimler bitmiş , herkes dağılıyordu. Barış'ta hazırlanıyordu . Şimdilik çekimi bitmişti ama tek Elçin'le sahneleri kalmıştı . Aklı hep ondaydı. Çok üstüne gitmişti hatta kabaca davranmıştı. Nasıl bunu yapmıştı?Nasıl kalbini kırmıştı ? O anda sevdiği kadını hiç düşünmemiş miydi? .Pişmanlık bütün hücrelerine sinmişti. Acaba onun yüzünden mi çekip gitmişti?

Büyük adımlarla çıkışa doğru ilerlerken Şenol hocayı gördü. Yanına gidip konuşacaktı ve Elçin'in neden çekip gittiğini soracaktı.Dolaylı yoldan ağzından laf alacaktı işte.

_____________♡♡♡♡♡♡♡_____________

Tam önünde duran tahta kapıya bakıp iç geçirdi. Kaç sene oldu kim bilir bu eve girmeyeli . Arkasını dönüp gözünün önünden film şeriti gibi geçen anılarıyla baş başa kaldı bir süre. En sonunda cesaret edip anahtarıyla kapısını açtı.

Uzun bir koridora açılmıştı kapı.
Koridorun sağında portmanto vardı.
Yılların yorgunluğu çökmüştü sanki üzerine. Köşelerindeki çizikler mi desem yoksa tozdan görünmeyen rengini mi? Ürkek ve sakin olan her adımıyla beraber içine buruk bir heyecan dolmuştu. Çocukluğunun geçtiği eve gelmişti.

Attığı her adım odada yankılanırken adımlarını hızlandırıp yan odaya geçti. İki tane koltuk, bir tane tüplü televizyon, odanın diğer ucunda duran sehpalar, ve duvardaki tek tük resimler .

Adımları istemsizce büyük çerçevenin oraya gitmişti . Buruk bir tebessümle tozlanan çerçeveye baktı.
Bu kadar dı işte. Onun hayatının özetiydi bu görüntü. Tıpkı kendi hayalleri,umutları,belkide erkeklere olan güveni gibi tozlanmış, yıpranmıştı. Sırt çantasını açıp içinden ıslak mendili çıkarıp hızlıca resmi temizledi.

____________♡♡♡♡♡♡♡♡____________

Küçük ama bi o kadar da güzel olan evin kapısının önüne gelince duraksadı. Önce kafasında yarım yamalak olan cümlelerini toplayıp, ceketinin önünü düzeltip kapıya vurdu.

İkinci vuruşta büyük kapı açıldı.  Karşısındaki kadın onu beklemediğinden  dolayı  afallamıştı.
Önce içeri girmek için izin istedi. Sakin ve kararlı adımlarla salona kadar ilerledi. Arkasında ona şaşkınca bakan kadın onu takip etti.

Önce "Bir şey ister misin?"diye sordu.
Barış ise " Yok ben sadece sizinle bir şey konuşmak için geldim" dedi. Cevabı ise olumlu yöndeydi. Derin bir nefes alıp "Söze nasıl gireceğimi  hiç bilmiyorum. Kusura bakmayın gecenin bu vakti sizede rahatsızlık verdim . Sette Elçin'le  ufak bir tartışma yaşadıkta  ve ben çok pişmanım. Onun kalbini çok kırdım. " dedi. Karşısındaki  kadın ise "Doğruyu söylemek gerekirse şaşırmadım ." Kadının verdiği keskin cevapla  yutkundu. " Tamam hatalıydım kabul ediyorum . Şimdi de telefonlarını açmıyor.Benim onunla konuşmam lazım telefonlarımada cevap vermiyor  üstelik.Lütden nerede olduğunu bana söyleyin " dedi .

Kadın bir süre bekledi ve dayanamayıp " Vicdan rahatlatması"
dedi. " Hayır onunla alakası yok. Sadece ben ne bileyim ..." deyip lafı ağzında gevelemişti.

"Bak oğlum seni tanırım iyi hoşda  Elçin çok kırılgan bir kız çok içine atar böyle konuları . Daha doğrusu babasının gidişi onu etkiledi. Tamamen hayattan koptu gibi . Senelerce bu böyleydi sonra bir anda sen çıktın  karşına bana hep derdiki  anne Barış  diğerleri gibi değil  ama ben inanmak istemedim .Bu zamana kadar yanıma gelip senin hakkında olumsuz şeyler söylemediği  için sana güveniyorum . Ama bugün benim yanıma hiç gelmedi inan.Bu arada tartışmanızın içeriği neydi? "

Küçük bir tebessümle kadını dinlerken sorduğu soruyla beraber boğazı düğümlendi . " Biz ekipçe  oturuyorduk, konuşurken   tamda baba konusu açıldı . Sonra  Elçin aniden kalkıp gitti. Bende arkasından gittim . Sonra neden kalkıp  gittin falan derken olay büyüdü ve ben ona' Sana daha baban sahip çıkmamış normaldir bu özgüven kaybi' dedim ama tamamen bilinçsizken.Ben onu gerçekten kırmak istemedim. " dedi

Olgunlukla başını salladı kadın. " İnan bu cümleyi ilk duyuru değil " dedi ve ayağa kalkıp Barış'a  beklemesini söyledi. Yan odadan elinde küçük bir anahtarla çıkıp Barışa verdi ve " Al bunu ben şimdi sana bir adres vereceğim Elçin oraya gitmiştir "
Büyük adımlarla binayı terkedip  son sürat arabasına atladı.

____________♡♡♡♡♡♡♡♡♡____________

Anahtarla kapıyı açıp girdiğinde  ağlama seslerinin olduğu yöne doğru koştu. Kapı eşiğinde durup baktı sevdiğine . Elinde  muhtemelen ailesinin olduğu çerçeveye sarılıp hıçkıra hıçkıra  ağlıyordu . Kalbinin 10 bin parçaya bölündüğünü hissetti.

Hızlı adımlarla yerde duran kadının yanına gittim ve hemen sarıldı. Elçin ise şaşırmıştı. Kimin ona sarıldığını  kokusundan anlamıştı .Adamın boyun girintisine  sokuldu usulca ve o çok sevdiği kokuyu içine çekti. Ağlamasının  şiddeti hızlandı.

Barış ise yavaşça elini kadının sırtında gezdirdi sakinleşsin diye. Ve yanaklarına,boynuna, saçlarının arasına öpücük bıraktı. Kadının kokusunu içine çekti .

Nasıl yapabilmişti bunu ona?
Saçlarına öpücük bırakırken milyonlarca özür diledi kadına.

Kadın ise yavaşça başını kaldırıp yüzüne baktı. Barış'ın ellerini ıslak yanaklarına gitti. Tek tek yaşlarını sildi ve yanağına bir öpücük daha bahşeyledi.

  Elçin ise bir dakika bile düşünmeden adamın dudaklarına yönelmişti.Belkide  hayatında en çok yapmayı istediği şeyi yaptı. Alt dudağı adamın dudakları arasında kaybolurken ellerini saçlarına yerleştirip oynadı.

  AŞK'IN bir sıfata yada tamlamaya ihtiyacı yoktur.
Belli başına bir dünyadır Aşk
Ya tam ortasındasındır,merkezinde
yada dışındasındır, hasretinde...
                            E.Ş.

____________♡♡♡♡♡♡♡_______________

Oncelikle ülkemizde olan terör olaylarını şiddetle kınıyorum. Unutmayın ki bizim tek yapmamız gereken birbirimize kenetlendi bol bol dua etmek .Allah bizi onların gazabindan korur.

Birde lütfen yorumlarınızla  bana hikayenin gidişatı hakkında destek verirseniz sevinirim ve de aklınıza takılan herhangi bir soru varsa memnuniyetle cevaplarım. Sizleri çok seviyorum 😚😚😚😚

TUTKUNUN SAVAŞI (ElBar)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin