20. Ta krysa

454 35 7
                                    

UPOZORNĚNÍ: V této kapitole se vyskytůjí vulgarismy.

"Takže ten lektvar tě uklidní a prostě budeš relativně v klidu?" V pokoji Pobertů právě probíhala diskuze na téma Remusova tajemství. "Přesně." odpověděl Sirius když viděl, že se jeho kamarád k odpovědi zrovna moc nemá. "A myslíš, že to zvládnete beze mě? Musím trénovat." zeptal se James s hlavou zabořenou hlavou ve skříni, když se pokoušel si trochu uspořádat její obsah. Sirius se převalil na posteli a opřel se o lokty. "No já bych taky potřeboval trénovat." Následoval Remusův ustrašený pohled. "To tu mám být jako s Peterem?! Co když to nebude fungovat?" Peter se nenávistně zamračil a instinktivně si sáhl na levé předloktí. Hned toho ale nechal a ostatní si ničeho nevšimli. "Klid brácho, bude to fungovat. A kdyby se něco dělo, máš přece zrcadlo. Vezmu si sebou střep." Remus přikývl, ale všichni věděli, že si i přesto není jistý.

Nastal večer a Remus byl v pokoji sám. James se Siriusem odešli hrát famfrpál když spal a Peter odcházel zrovna když se Remus probudil. Měl docela naspěch, čehož si Remus nemohl nevšimnout, protože se ho ani nestihl zeptat kam jde. S povzdechnutím vstal oblékl se a rychle zamířil do velké síně aby aspoň něco snědl. Cestou odsud potkal Lily s Lindou. "Ahoj Reme! Není ti nic? Jsi nějakej bledej.." Remus už začínal mít také špatný pocit a tak dívky odbyl se slovy "Promiňte musím jít." a kvapně spěchal do věže. Posadil se na postel a přemýšlel. Co když to nebude fungovat? Jaké jsou vedlejší účinky? Věděl, že nemá na vybranou. A v tom to začalo. Do hrudníku mu vstoupila ohnivá bolest. Hrozně chtěl vykřiknout, ale jelikož zapomněl použít jakékoliv tlumící kouzlo, potlačil ten chtíč. Bolest mu pomalu proudila celým tělem. Jako by se do něj zabodávaly tisíce nožů. S velkou námahou se doplazil k zásuvce s lektvarem a zrcadlem. Napil se lektvaru a myslel na své přátelé. Na Jamese, na Siriuse, Petera i Lily s Lindou. Ale lektvar nezačal nijak působit. Aby zadržel křik, skřípal zuby. Bolest se neustále zvyšovala a neúprosně prostupovala tělem. Při pádu shodil zásuvku na zem a zrcadlo se opřelo o nohu postele. Remusovo tělo se svíjelo na zemi v ukrutných bolestech, které v něm pulzovaly.

V zrcadle se zablesklo a objevilo se famfrpálové hřiště. Hlava chlapce s havraními vlasy se v zrcadle jen mihla a následoval křik. "Jamesi! Okamžitě musíme do hradu! Dělej doprdele!" A obraz zmizel.

...

Hradem se na košťatech řítili dva chlapci a nereagovali na příkazy profesorů, školníka Filche a ani na paniku, kterou na chodbách způsobyli. Zastavili se až před obrazem Buclaté dámy. "Heslo?" zeptala se a nezájem se v jejím obličeji přímo leskl. "Kurva. Víš?" Obrátil se brýlatý chlapec na kamaráda. "Nemám tušení." Po chodbě šly zrovna Lily s Lindou a v rukou nesly několik knih. James přiběhl k rusovlásce a chytil ji za ramena. "Lily, Lily, Lily!! Jaké je heslo? Tak honem! Jak je kurňa to heslo?!" Křičel na ní. "Uklidni se, Jamesi Pottere! Co je?! Co se stalo?" měřila si jeho tvář tázavým pohledem. Chlapec si povzdechl. "Není čas. Řekni mi ho! Je to hrozně důležitý!" Lily chvíli přemýšlela a po chvíli ho mladíkovi přeci jen řekla. "Díky, díky, díky!" Obejmul jí a rozeběhl se zpátky k obrazu. "Lékořicové křupky!!" vykřikl a hned zmizel v místnosti.

...

Přeměna se na chvíli pozastavila. Remus teď ležel na zemi, zhluboka dýchal a v hrudníku ho bolestně píchalo. Dveře do pokoje se rozlétly a v nich stáli jeho dva kamarádi. "Remusi! Remusi! Sakra!!" vrhl se k němu Sirius. James přeběhl k placatce co ležela na zemi a přičichl si k ní. "Je to jen voda! Někdo jí tam musel dát místo lektvaru!" zděsil se. "Ta krysa! Asi tam byly zbytky, protože přeci jen trochu působí. Musíme ho odvést, než to pořádně začne." Popadli chlapce a rychle mířili pryč z hradu. Ve společenské místnosti narazili na Sarah, která chtěla jít s nimi, ale přišla Linda a přesvědčila ji aby zůstala. U hlavní brány se střetli s profesorkou McGonagallovou. "Co se stalo?" ptala se vystrašeně. " Není čas, paní profesorko. Prosím, bežte a řekněte profesoru Brumbálovi, že to Remus nestíhá!"

"Jamesi!" ozvalo se z druhé strany. "Promiň, Jeremy!Profesorko, vezměte ho sebou!" křikl James. "Co se tu u Merlina děje?" To už ale všichni zmizeli na školních pozemcích.

PRONGSKde žijí příběhy. Začni objevovat