Peki,Sanane?

577 4 0
                                    

Her zamanki gibi yine göğsümün ağrısıyla uyandım lanet olsun , çok acıyor, kalbim sıkışıyor sanki. Şuan o kadar acıyor ki yataktan kalkasım yok bütün gün uyuyasım var, zaten okula gitmemin tek nedeni de Kaya yoksa bi bok öğrendiğim yok okuldan.

Zorla da olsa yataktan kalkıp lavaboya gittim , elimi yüzümü yıkadım yıkadıktan sonra havluya uzandım tam yüzümü kurulayacakken kalbime birden ok saplandı yeniden.O an can havliyle bankoya dayandım içim daralıyodu nefes alamıyodum o an sadece nefes alma derdindeyim.Bi anda annem içeri girdi ve geldiğinde üzerine yıkıldım birden. Beraber yatağıma doğru ilerledik , beni yatırdı ve kulağıma fısıldadı ; uyumaya çalış...

Kalktığımda saat 12 'ydi , okulu da kaçırdığıma göre yataktan çıkmama gerek yoktu. Sandığımın üzerinde duran telefonu aldım, sadece Ada'dan mesaj vardı o da her zamanki mesajlarıydı , saat 9 civarı attığı mesajlar örneğin "naptın" gibi mesajlar, cevap atmadım üşendiğimden de olabilirdi tabii ,ama genelde tavır almak amacıyla cevap atmazdım.

  Taktım kulaklığımı muhteşem şarkılarımla beraber hayallere daldım.Onu öpmem gibi, onunla vakit geçirmem gibi ama acı şeyse bunlar hayaldi , en acı veren şeyse Adanın bu gibi şeyleri kolayca edebilcek birisi olması çünkü gerçekten güzel ama sinir bi kız ve kendini beğenmiş yine de ondan kopamıyorum bi yandan beni deli ediyor bi yandan mutluluk veriyor , güldürüyor. Evet dediğim gibi Ada güzel bir kız ama fazla değil azıcık da salak bi tip, erkeklerde bunu seviyor herhalde.  

Sıkılmaya başladım zaten evde fazla kalmayı da sevmem saat 13.00, bence okula hala gitme şansım var en azından ziyaret amaçlı hem Kaya’yı  de görürüm belki evet bence de gitmeliydim hem hazır göğsüm ağrımıyo iken. Hızlıca giyinmeye başladım okul kıyafetlerini giymeme gerek yoktu zaten olabildiğince şık olmalıydım ama bir yandan da sade olmlıydım. Hızlı bir şekilde hazırlandım , üzerime yüzücü beyaz bir blüz giydim onun üstüne de kareli bir gömlek. Altıma da dar bir jean giydim. İştee ben buydum erkek kıyafetleri giyen bir kız.

   Mutfağa gittim , yanımda olsun diye ağrı kesici aldım annem evde yoktu güne mi ne gitmişti.

  Converslerimi hızlıca giydim , yanıma büyük siyah bir çanta aldım , işte gayet sadeydim. Sonunda evden çıkabildim.  Okul yürüncek mesafeydi ama ben yine de dolmuşa binmeyi tercih ettim. 

    Sonunda okula vardım, teneffüstü,  birden içimi heycan kapladı lan. İçeri girdim zaten direk Ada’yı gördüm ve yanında da bizim tayfa Simge, İlayda, Demir ve diğerleri Simge ve İlayda yanıma koştular. Demir arkadan ağır ağır yürüyodu. Ada ise dediğim gibi cool kızdı hiç istifini bozmadan sadece gülümsedi. İlayda önce sarıldı bana o altın sarı saçları ağzıma girmişti ,  İlayda’dan biraz nefret ediyodum çünkü Kaya’nın eski sevgilisiydi ama arkadaşlardı hemde çok yakın, ben buna rağmen İlayda’yı çok seviyodum , asla bitmeyecek bir dostluğumuz vardı. Simge ise o  tatlı  gülümsemesiyle bana sırıttı ve ölümüne büyük gamzesi gözüktü. Arkadan Demir geldi o da salak salak hareketler yaptı hiçbir bok anlamadım zaten o da hemen gitti. Ağır adımlarla Ada’nın yanına gittik , yürürken kızlar bana olayları anlatıyordu , ayrıca çok şık olduğumu söylüyorlardı ahahaha çok mutluydum belki Kaya benim bu halimi görüp bana aşık olur diye düşünüyodum bunları düşünürken Adanın yanına vardık , Ada:

-Amip nerdesin? İnsan bi mesaj atar dimi.

Salak yine fondoteni düzgün sürememişti ve yüzü pütür pütürdü.

-Ya bebeğim unuttum işte. Diye geçiştirdim , o da pek üstelemdi zaten.Çok umrunda değildim hanımefendinin.

  Tam koyu bir muhabbet olmuştu ki zil çaldı  , onlara iyi dersler dileyip kantinin oraya gittim , her zamanki gibi benim muhteşem çikolatamdan aldım. Onu açtım ve hemen yemeye koyuldum çünkü öküz gibi açtım. Yemeğe öyle bir dalmışım ki çikolatanın tadı beni o kadar baştan çıkarmış ki yanımda Kaya’nın olduğunu görmemişim. Çikolatamın çöpünü atmaya giderken fark ettim, en azından şimdi biraz cool olayım dedim ve onun önünden geçerken dalgalı saçlarımı uçuşturdum, ve hemen karşısında durdum. O arkadaşıyla konuşurken beni de kesiyodu arada bende kafamı telefona gömmüştüm çünkü utanıyodum lan.   Kaya’nın arkadaşı 5 dakika sonra gitti. Artık kantinde sadece ben ve Kaya vardık. İkimizde yere bakıyorduk, benim kalbim deli gibi atıyordu ama. Bir anda sesler duymaya başladım kafamı kaldırdığımda Kaya yanıma geliyodu, o an bütün vücudum titredi  o kadar heycanlandım ki  bi an kalbim çıkıcak sandım. Allah’ım gitgide yaklaşıyordu, bayılmasaydım bari.

-Selam

-Selam

-Şey… nasılsın?

-İyiyim sen?

-İyiyim de senden bir ricam olucaktı.

-Evet seni dinliyorum.

Yalandı, ona bakmaktan hiçbişey yapamıyodum. Onun o yemyeşil gözleri beni deli ediyodu , ona baktıkça istemsizce gülümsüyordum , o da bunu fark etmiş olmalı ki o da gülümsüyordu.

-Bak nasıl söyliyceğimi bilmiyorum.

-Gönlünden geçenleri söyle.

-Ben Ada’dan hoşlanıyorum. Ve sen onun en yakın arkadaşı olduğun için sana söyleme gereği duydum.

Ne ?! ciddi miydi?

-Ne yapmamı istiyosun? Dedim sinirle, gözlerimden alev fışkırıyodu , oda bunu anlamış olmalı ki sakince sorusunu yöneltti.

-Onu nasıl elde edebilirim?

 O oyuncak bebek mi lan ? diyesim vardı.Bir an bu işten faydalanmam gerektiğini düşündüm.

-Bak şuan benim işim var belki bana telefon numaranı verirsen bu konuyu konuşuruz, ha?

-Tamam neden olmasın?

Numarasını aldıktan sonra kapıya doğru ilerledim arakadan ‘’gömleğin güzelmiş’’ diye bağırdı. Eğer bunu bir gün önce söyleseydi şuan deliye dönmüştüm , ama şuan sadece içimi hüzün kaplamıştı.

Peki,Sanane? (ASKIYA ALINDI)Where stories live. Discover now