Je to on ?

9 0 0
                                    

... vedľa naše izby mal izbu práve on. Prečo? Nechcelo sa mi veriť Marikinim slobam preto som vyšla na chodbu a na vedľajšej izbe Zbadala tabuľku a jeho mením. Srdce mi išlo vyskočiť s hrude . Ruka sa mi sama od seba posunula smerom k dveram .Zaklopala som . Prečo? Nevedela som si sama na to odpovedať.
,, Môžte!"
Ruka a mi sama od seba dvihla ku kľučke a nohy sa ako by inštinktívne chystali vojsť dnu. Stupila som si vedomí toho že ho uvidím dobre ma vyhresi za moju nezodpovednosť.
,, Slečna akurát som sa chystal za vami. Sadnite si ako doma."
Jeho izba nebola práve najväčšia asi ako moja prvá. Mal v nej dvojitú posteľ velku skriňu, písací stôl a jeden gauč . Nerozumiem a ko sa mu tam zmestilo toľko vecí. Sadol si vedľa mňa na gauč.
,,Počúvam vás pane!"
,, Dopočula sa naša riaditeľku o tom že váš brat je veľa dôstojný pán kráľ Viktorio."
,,Áno a je na tom niečo zlé?"
,,Nie ,to nemôžeme povedať mame radosť a toho že ste si vybrali našu školu."
,,Ja však nechápem dôvodu prečo ste ma volali az semka?"
,,Ste z kráľovskej rodiny a mám pre vás osobitú ponuku."
Postavil sa na rovné nohy . Gestom naznačoval aby som tak spravila aj ja. Presunul sa k svojej posteli .
,,Ak dnešnú noc strávite v tejto posteli po mojom boku. Zabezpečím vam dostatočne privilégiá aby sa vám žilo čo najlepšie."
,, Čo keď nie? "
,,V tomto svete sú ženy vo vašom veku dosť kruté dokážu si ublížit a stalo sa že sa aj zavrazdili pretože si stali v ceste . Keď si nenájdete človeka , ktorý sa rozhodne že vas bude ochraňovať tak sa vás proste zbavia a my učitelia proti tomu nič nemôžeme. A hlave vo vašom prípade slečna lebo je zrejme že Katarina je proti vám a preto nám o vás nič nepovedala a dala vás semm aako jednu z jej sluzok nie ako sestru kráľa jej manžela.Ubedomujete si vážnosť mojej ponuky? Stravite somnou tu noc slečna?"
Srdce mi poskočilo. Ale keby sa to dopočula Katarina bolo by ju to nahnevalo ? Určite áno . Rozhodla som sa , ze to chcem tento muž sa mi dostal pod kožu.
,,Pane napriek všetkému vám hovorím ,, Áno!"
,,Ale ste si istá ? Chcete aby som vás ochraňoval? Viete vôbec ako to myslím?"
Samozrejme že som nevedela čo tým myslí ani to čo mám robiť . Chcela som to ale prečo si vybral práve mňa chudobnú a Alexandru laRossu?
Sedel blízko mňa a tváril sa tak nenútene .Oslovil ma ale nevnímala som čo hovorí...
,,Vy si neuvedomujete čo vám ponúka. Teraz keď poviete áno , tak poviem Marii aby vás pripravila na večerný halvet. Povedzte teda odpoveď."
,,Ano. Chcem to ale čakám od vás oporu a pochopenie..."

               

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 26, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Prepáč Hrdina Where stories live. Discover now