1

762 54 11
                                    

"Adam el bashiri." Mijn naam was ondertussen al bekend door heel Nederland. Ze zeggen moed is de sleutel tot succes. Dat was het voor mij zeker. Vele dachten dat ik het niet kon. Ik was maar een 22 jarige Marokkaan.
Die gedachten kwamen van shisha rokende straatjongens. Vraag me af hoever zij zijn gekomen.
Ik was nooit zoals zij. Leefde mijn eigen leven. Maakte mijn ouders trots. En ja ik had niet veel echte vrienden. Op Zakaria na dan.
Tot een jaar geleden had ik op school gezeten. Ben cum Laude geslaagd voor mijn VWO diploma. En leerde toen verder voor advocaat







"Kifesh doe je zo heilig!? Alsof Allah je gaat straffen als je 1 gebedje mist. Kom gewoon mee naar lounge man. Bidden kan je altijd nog." Wollah die onzin die Faris uitkraamde. Vanavond gaat hij ze voelen. Als Zakaria er niet was geweest was hij nu zeker dood.
"Adam, zied laat hem. Kom voordat we te laat zijn voor Dohr."
Ik keek Zakaria aan met gefronste wenkbrauwen. Met tegenzin liet ik Faris daar staan en liep voor Zakaria uit naar mijn Mercedes amg.
Nee ik ben geen drugsdealer al mijn geld is eerlijk verdient.
"Sind wanneer ben jij van het vrede bewaren?" Vroeg ik sarcastisch. "Ewa ja we zijn geen kleine kinderen meer toch. Beetje gedragen mag toch wel." Ik herinnerde me Laila weer. Zakaria was smoorverliefd op Laila. Hij wilde het halal houden en ging aanstaand weekend haar hand vragen. In al die jaren dat ik Zakaria ken was hij nooit zo serieus met een meisje. Hij is echt veranderd. En dat alleen maar voor haar. Ben echt trots op hem.
"Tegen wie speel je vanavond?" Vroeg Zakaria om van onderwerp te veranderen.
"Tegen Faris." Zei ik met een brede glimlach.
Ik heb 3 passies in het leven. Mijn geloof. Mijn ouders. En kickboksen. En geloof me, ik ben goed. Verder was ik serieus een werkverslaafde. Ik werkte kei en kei hard om mijn bedrijf goed te laten lopen. En dat deed het. Met Zakaria als onder directeur gingen de zaken goed. Er zijn maar weinig mensen die de naam Adam el Bashiri niet kennen. Daar heb ik jaren voor gevochten dus mijn trots is wel terecht.
In tegenstelling tot de meeste jongens van mijn leeftijd ben ik bijna nooit buiten, en heb maar weinig problemen. Dat komt vooral omdat niemand problemen met mij durft te maken. Ik weet mezelf heel goed te beheersen. Maar zodra je mij zover krijgt, ben je dr geweest. Ook ben ik totaal niet bezig met meisjes. Ik heb het te druk met mijn bedrijf. Al mijn geld zit erin denk je echt dat ik dat ga opgeven voor een of ander meisje?

Dat was het eerste deel. Laat me zeker weten wat jullie er tot nu toe van vinden. ❤️

Destino Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu