Κεφάλαιο 01 ♚

4K 272 10
                                    

«Έλινορ ξύπνα. Έλα κορίτσι μου, σήκω» είπε ο Τόμας ανυπόμονα «Δεχόμαστε επίθεση, πρέπει να σηκωθείς τώρα!» φώναξε.

Τα μάτια της άνοιξαν απότομα. Ήταν γερμένος πάνω της ταρακουνώντας τη.

Το πρόσωπο του αναψοκοκκινισμένο, είχε μυρωδιά καμένου. Της πήρε μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβει τι συνέβαινε.

«Ο Κίνγκ;» ψιθύρισε τρομοκρατημένη.

«Ναι. Ετοιμάσου, πρέπει να φύγεις»

«Τι; Να πάω που; Η μαμά; Ο μπαμπάς;;»

«Έλινορ δεν έχουμε χρόνο. Μέχρι το πρωί το βασίλειο και η μοίρα του λαού μπορεί να βρίσκεται είναι σε άλλα χέρια» αποκρίθηκε ο Τόμας με προσποιητή ψυχραιμία. «Υπήρχαν άνθρωποι του Κίνγκ παντού μέσα στο κάστρο όταν έγινε η επίθεση. Πρέπει να σε βγάλω από τα τείχη αμέσως!»

Η Έλινορ σηκώθηκε παραπατώντας. Ντύθηκε πίσω από το παραβάν, βάζοντας το κολάν ιππασίας της και την αγαπημένη της μπλε κάπα. Το να βάλει ένα από τα αμέτρητα εντυπωσιακά και άκρως άβολα φορέματά της δεν φαινόταν πρέπον. 

Όσο εκείνη ετοιμαζόταν, ο Τόμας μετακινούσε το μικρό γραφειάκι του δωματίου της έτσι ώστε να μπορέσει να ανοίξει την καταπακτή.

Ο Τόμας ήταν καταρρακωμένος. Έμοιαζε λες και είχε γεράσει μέσα σ'ένα κιόλας βράδυ και ας ήταν μονάχα έξι χρόνια μεγαλύτερος από την αδερφή του.

Ήξερε καλά μέσα του πως η μοίρα των γονιών του είχε ήδη σφραγιστεί αλλά τα αδέρφια του ήταν προς το παρόν ασφαλή. Θα έκανε τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στον πατέρα του λίγα λεπτά πριν. Θα διασφάλιζε την ασφάλεια της Έλινορ και του μικρού Τζον.

Η Έλινορ έπιασε τα καστανόξανθα μακρυά μαλλιά της σε μία σφιχτή πλεξούδα και έδεσε τις δερμάτινες μαύρες μπότες της σφιχτά. Πήρε μια βαθιά ανάσα και βγήκε από το παραβάν.

Είχαν περάσει μερικά λεπτά που περπατούσαν και οι δύο μέσα στις υπόγειες στοές. Περάσματα για τα οποία μόνο η βασιλική οικογένεια ήξερε την ύπαρξη τους.

Ο αδερφός της κρατούσε τη δάδα προσπαθώντας να βρει τη σωστή έξοδο, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ο πατέρας τους, Βασιλιάς Ερνέστος είχε σφραγίσει τις περισσότερες πύλες κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο στον Τόμας να βρει τη σωστή, παρ'όλα αυτά τον ακολουθούσε αμίλητη.

Η Έλινορ δεν ήταν ο τύπος της συνηθισμένης πριγκίπισσας. Ήταν ατρόμητη, θαρραλέα και γλωσσού. Κι όμως ο φόβος που ένιωθε εκείνη την στιγμή μπορούσε να αναπληρώσει για όλα εκείνα τα χρόνια απουσίας του.  Φόβος, τρόμος και αγωνία για όλα εκείνα που φανταζόταν ότι λάμβαναν μέρος λίγους ορόφους πιο πάνω.

The Warrior PrincessΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα