Глава 8

40 5 3
                                    

Преди много, много време още преди да се родят планетите, звездите и всичко останало имало само мрак. Интересното е, че това се променило, почти веднага. Просто веднъж се появила ярка светлина. Тя много бързо нараснала. Не след дълго се оформила в първият дракон, а с оформянето и нараснала и нейната сила. Но мракът не искал да остане по-назад и също приел форма на дракон. Силите били изравнени.
Двата дракона тръгнали да се бият. Обаче понеже силите им били равни, нямало ни победител, ни губещ. Но има и добра страна. Създало се нещо изключително при техният сблъсък. А именно баланса.

С него се зародили първите планети и звезди

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

С него се зародили първите планети и звезди. За първи път се родил живота.
-Ам госпожо - прекъсна я Тайлър. - Драконите не са ли живи?
-Това е уместен въпрос! - отвърна жената. - Донякъде са били живи. Те били по-скоро две енергии, които си формирали първите тела. Дори и аз не знам точно какво са били. Само знам, че са били противоположни. Две крайности. Но не били точно живи, затова не са изчезнали все още, и няма и да изчезнат още.
Та с появата на баланса се зародили живота, планетите, звездите, галактиките, вселената, емоциите и всичко останало. Но това не е всичко. Всичко си имало противоположност: звезди - планети, мъж - жена, топло - студено, добро - зло, щастие - тъга, живот - смърт и така нататък.
С времето драконите започнали да се разбират,  но съперничеството им продължило.
Древните народи ги почитали много. Особено Маите. Дори  наричали драконите,, Ин и Ян". В знак на благодарност двата дракона създали двете гривни, които носите в момента.
Всичко започнало да се променя с развиването на технологиите и не говоря за телевизори и телефони, а за появата на корабите и компасите. Предпологам знаете какво се случило с повечето племена включително и Маите. Племената били унищожени, както и някои от храмовете. Съкровищата били взети, както и двете гривни. И това не довело нищо хубаво.
Двама приятели си ги сложели и бързо разбрали, че с тях иман огромна сила. Започнали да се съревновават и да се карат. За десет дни почти унищожили баласна, а с това станала катастрофа. Земята се сблъскала с луната. Почти всичко измряло.

Драконите успели да възобновят баланса, планетата, както и живота

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Драконите успели да възобновят баланса, планетата, както и живота. Изтрили и спомена за този,, инцидент". Платили висока цена обаче. Игубили телата си, които били оформили при първата им битка. Но не изчезна ли напълно. Останалата сила която имали я вложели за да подсилят гривните и да ги скрият. И до ден днешен драконите живеят в гривните, където възстановяват своята сила.........

-Чакай малко! - най-сетне се обадих. - Нима очакваш да ти повярваме на тази нелепа история? Големият взрив е причината за създаването на вселената, а не някакви си дракони, които не са били живи!
-А ти откъде мислиш се е появил този голям взрив? - попита ме леко обидено възрастната жена. - Заради тези дракони.
-Не го вярвам докато не го видя!
-Марк - прекъсна ме Тайлър. -  Не си ли спомняш как направих огън преди няколко часа?
-Не ти вярвам. Сигурно си скрил запалко, или нещо, което да направи този огън. Просто е бил някакъв ефтин фокус. Аз си тръгвам.
Тогава Тайлър ме спря като ме хвана за рамото и каза:
-Как можа да го кажеш. Ако бях направил фокус щях да ти кажа. Значи не ми вярваш!
-Виж Тайлар съжелявам, но...
-Знаеш ли какъв е проблема при теб?! Боиш се! Боиш се да повярваш, че нещо невероятно се случва с нас и затова го отричаш! Винаги си се боял. Затова си страничил от другите! Затова другите не дружат с теб, защото ти ги отблъсна от себе си. Не ти ли писна да продължаваш, да настояваш, да бъдеш все второстепенният герой?!
Не му отговорих. Излязах, като блъснах вратата след мен.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 22, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Ин и Ян Завинаги (Временно Спряна) Where stories live. Discover now