3

2.3K 100 15
                                    

1 gün sonra

wenessa'dan

Sabah erkenden kendimi mutfakta bulmuştum.Saat 6 da beni yatagımdan sürüklemişlerdi. kahvaltıyı hazırlamalarında yardım edip talimatlar vermeye başlamışlardı. lordun hizmetçisi 7 de lordu uyandırır. giydirir odasını toplar şöminenin küllerini temizler . nehirde gömleklerini yıkar .

Bunları okurken merdivenlerden yavaş yavaş lord lark ın odasına dogru çıkıyorduk . Hayatta böyle şeyler yapmamıştıki wenessa ...

Lord lark ın odasına girmesiyle tedirginligi doruklara çıkarken lordu nasıl uyandıracagını düşünüyordu wenessa . perdeleri açmasıyla belki uyanırdı .

Wenessa lordun uyanması için perdeleri açmış "lord lark" "lordum" her seslenmeyi yapsada bir türlü lordu kaldıramamıstı. bilerek mi yapıyordu bu adam ya hu !

Aklından yine su atarak uyandirayim mi diye düşünsede lord un daha da sinirlenmesini istemedi.

Adam sanki kış uykusuna yatmıştı ya! en sonunda dürtüklemesiyle lordun onu kendine çekişi bir oldu. wenessa şaşkınlıktan kalakalmıştı. ne kendini çekebiliyordu ne de agzını açıp tek bir kelime edebiliyordu. kapının pervasızca açılmasıyla ve sisinin " günaydınnnn lordum" demesiyle sihir bozulurken wenessa en sonunda ayaga kalkabilmişti .

Lord ise hala o kırmızı büyünün etkisindeydi bu kızı özel hizmetçisi yaparken yanlış mı yapmıştı!

" kuzen odamdan çık !"

Lordun gür sesi bu gerilimi bozarken sisi agladı aglicaktı. ona kuzen demesinden nefret ediyordu. Bu yeni gelen kızdan daha da nefret ediyordu. En yakın zaman da bu kızı göndermeliydi...

Sisinin kapıyı çarparak gidişiyle wenessa kendine gelerek hemen yataktan kalktı. Yüzünün saçlarıyla aynı renge geldiğini hissederek saçlarıyla yüzünü kapatmaya çalıştı ...

Lordun "birşeyler hatırladın mı bugün demesiyle ?" Ne diyeceğine şaşırdı wenessa. .

İnsanlara güvenmeyi annesi öldükten sonra bırakmıştı oysaki wenessa.

Ama içinden bir ses güvenebilirsin diyordu lorda. ..

Teyzesini bulmasına belki yardım ederdi lord, vermezdi belki o İngiliz dukune ...

İçinde hesaplasmalarla boğuşurken lordun : "beni duyuyor musun "?demesiyle kendine geldi . Hayır lordum hatırlamıyorum diyerek geçiştirdi...

Öğlene doğru wenessa lordun odasını toplamış mutfağa inmişti. En sevdiği şey mutfakta zaman geçirmekti aşçı kadin Suzi teyze çok sevecen bir insandı . Anlattığı komik şakalar wenessayi bile güldürmeyi başarmisti .kahkahalari gülüşmelere dönerken mutfaga sisinin gelmesiyle herkes sustu ... suzi ve evin yardımcıları bu kızdan illallah etmişti . Bu ses de ne ? Siz kimisiniz? diye cemkirmesiyle herkes sustu cevap veren olmamıştı en son cevap vereni kaleden kovdurmustu çünkü .

Bundan bir haber wenessa biz insanız hani sizin gibi demesiyle herkes gözlerini korkuyla büyüttü oysaki wenessa yi herkes çok sevmişti ... sisinin sen kimsinde benimle böyle konuşmaya cüret edersin diyerek tokat atması bir oldu. Wemesssa şaşkınlıktan tutulup kalmıştı hayatında daha önce ne tokat yemisti ne de böyle bir durumla karşı karşıya kalmıştı. Sisinin yere düşmüş bedenini hızlıca sürükleyerek kale dışına firlatmasiyla başını merdivenlere vurdu . Daha olayın şokunu atlatamamisken başını tutarak kalkmaya çalıştı . Çalışanlar olaya ne kadar mudahale etmeye çalışsada sisinin gazabına kimse uğramak istemiyordu . Sisi " topraklarimdan sinir dışı ediyorum seni !"diye bagirmasiyla lordun güçlü sesi ortalıkta yankılandı ."sen kimsin de benim topraklarimdan birini kovuyorsun! "

İyi kötü herkesin yorumlarını bekliyorum 🤗

Bir İskoç MasalıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin