5. Ten nový od Queenů

584 44 7
                                    

MNICHOV

O dva měsíce později

Freddie

Když jsem si uvědomil, co jsem to vlastně udělal, nejdříve mě to dost vyděsilo. Uznávám, tohle jsem docela přehnal. Ale pak jsem si řekl, vlastně proč ne? Stejně jsem si s myšlenkou na nějaký sólový projekt pohrával už delší dobu. Tímhle způsobem jsem to zrovna neplánoval, ale nevadí, stalo se. Já se vyřádím na vlastním albu a kluci si zatím můžou dělat nebo nedělat, co se jim zachce. Říkal jsem si, že na mě přece určitě počkají, co jim taky zbývá jiného. Někdy to určitě dáme zase dohromady.

Dnes mě čekal rozhovor do televize o mé sólové kariéře. Nemám to rád, ale když do mě všichni hučeli, že je čas udělat nějaké oficiální vyjádření, nechal jsem se přemluvit. Ten reportér byl celkem sympatický chlap. Ne přímo můj typ, ale na tom nesejde. Dával mi celkem smysluplné otázky a nevadilo mu, že mám během rozhovoru zapálenou cigaretu. Zlaté Německo, v Americe by to cenzoři kvůli takové kravině nejspíš vůbec nepustili do vysílání. Takže jsme seděli v měkkých křeslech, já jsem kouřil a kolem nás se vznášela celkem uvolněná a přátelská atmosféra. Není divu, že jsem se ve svých odpovědích zrovna dvakrát nekrotil.

MEANWHILE IN LONDON

Brian

Shodou okolností ten samý den vyšel velký rozhovor v britském hudebním časopise Classic Rock, kde jsme s ostatními kluky představili Adama jako našeho nového zpěváka a ohlásili nadcházející světové turné. Nevylučovali jsme, že je to zatím jen dočasné řešení na dobu neurčitou, ale minimálně na tohle turné s Adamem prostě počítáme a přes to nejede vlak. Pokud se Freddie bude chtít vrátit a udělat s námi další album, nebyli jsme proti. Adamovi to vůbec nevadilo, dokonce to byla jedna z podmínek, pod kterou do šel. Taky jsme trochu změnili značku naší skupiny a budeme vystupovat jako Queen + Adam Lambert.

Ta zpráva se rozletěla do světa teprve před několika málo hodinami, ale rozhodně to přitáhlo pozornost. Největší zájem byl samozřejmě o Adama. Názory byly různé, ale jak si David předem vypočítal, hrál nám do karet fakt, že to byl právě Freddie, kdo nás poslal slušně řečeno do háje. Fanoušci jsou proto naštvaní hlavně na něj a budou tak ochotnější Adama přijmout. Ještě před začátkem koncertní šňůry jsme měli naplánované první společné vystoupení na British Music Awards. Byl jsem si jistý, že až lidé Adama uslyší zpívat, nakonec si ho oblíbí stejně jako my.

S klukama jsme se jednohlasně shodli, že si našeho nového zpěváka na první pohled oblíbí i sám Freddie, ale hlavně v jiném slova smyslu. Freddieho jsme znali dost dlouho na to, abychom věděli, po jakých klucích pálí. Když tu představu srovnáte s Adamem, byla prostě jednoznačná tutovka, že ho bude chtít dostat do postele. Před Adamem jsme o tom ale zatím drželi basu. Nechtěli jsme ho ještě více děsit, už tak bude mít co dělat, aby se vypořádal s nově získanou slávou. A taky jsme z přetrvávající kamarádské solidarity nechtěli Freddiemu předem kazit renomé. Je to sice slavná rocková hvězda a většinou i dobrý kamarád, ale co se týče vztahů je prostě nepoučitelný. Nepamatuju si, že by vůbec někomu vydržel být věrný. S jeho vážnými vztahy to dopadá pokaždé podle dvou stejných scénářů. Pokud má ten dotyčný nějakou tu sebeúctu, prostě to po čase nevydrží a odejde, jako to udělal Jim. Freddie se pak nějakou dobu chová jako ten největší king, kterého nějaké kopačky nemůžou vyvést z rovnováhy, ale tím jen maskuje, jak moc ho to doopravdy bolí. Druhá možnost je, že Freddie tomu chudákovi svým chováním ubližuje tak dlouho, dokud ho nepřestane bavit a nerozhodne se poohlédnout po někom novém.

(Find Me) Somebody To LoveOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz