Bijwerking van stap 4

67 20 1
                                    

Bondgenootschappen, er bestaat gewoon niets beters in je wereld

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Bondgenootschappen, er bestaat gewoon niets beters in je wereld. Je voelt je machtig en sterk omdat je weet dat je back-up hebt. Het is zalig om te weten dat jij er niet alleen voor staat, de hele bevolking van je land even niet meegerekend. Maar naast de Persoon, heb je ook andere leiders die je steunen in alles wat je doet om slechts één simpele reden: ze zijn jaloers op hoe goed jij alles regelt in jouw land.

Die bondgenoten houden we in ons achterhoofd, want een bondgenootschap bestaat niet voor niks. Je hebt namelijk geen bondgenootschap nodig als er geen vijandelijke alliantie is. Zoals er in het begin ook twijfels waren bij je eigen burgers (die zijn ondertussen gelukkig wel effectief weggewerkt door een combinatie van angst, propaganda en nog meer propaganda), is er ook een zekere argwaan vanuit andere staten. De bondgenootschappen zijn gevormd en iedereen weet wie zijn vriendjes zijn. Uiteindelijk zorg jij er enkel voor dat je sterker staat, maar als er dan toch iemand is die het aandurft een van je vriendjes te slaan, zal jij terug slaan en dan zal er iemand een poging doen om jou te slaan.

Wees daar op voorbereid. Wees slim en pak het goed aan, want een simpele vonk, kan zo een wereldoorlog ontketenen.

Alhoewel, pak het slim aan, maar gooi die vonk zelf in de pan, want niks is beter dan angst en uiteindelijk is de onstabiliteit en de totale onzekerheid van een wereldoorlog precies wat jij nodig hebt om uiteindelijk als sterkste uit de strijd te komen. Let wel goed op, aan je leger is een grens, uiteindelijk niet aan je woorden. Zorg dat je woorden mooi zijn en dat die goed verspreid zijn. Het volk mag dan dom zijn, ze zijn met veel en als je die meekrijgt, overal ter wereld, dan heb je pas macht.

Want macht heb je niet zomaar: macht is de kracht die anderen je geven door naar je te luisteren. En ook al is het oorlog, als iedereen het geweldig vindt wat jij zegt, waarom zouden ze dan tegen jou strijden? Waarom zouden ze dan niet de mensen die zeggen dat jij slecht bent een kopje kleiner maken?

Let wel op, dit is een risicovolle bijwerking van het fenomeen 'bondgenootschap'. Zeer risicovol, ook al kan je er plots de wereld mee gaan overheersen. Let dus op met op welke schaal je dit zal uitvoeren, begin anders met je eigen continent, daar kennen ze je het beste en hebben ze je kop al het vaakst op tv gezien.

De rest zien we in vijf en zes wel, want ook zij moeten je macht onder ogen komen. En ik herhaal: macht is de kracht die anderen aan jou geven. Als ze je bekijken, geven ze je al macht. De macht van angst namelijk, een emotie die jij als je broekzak kent.

Hoe neem je de wereld over? Een 6-stappenplanWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu