1.BÖLÜM

10.3K 299 182
                                    

Sabah yeni evimizde uyanmanın verdiği mutlulukla dans ede ede aşağı inmeye başladım. Annemi aşağıda kahvaltı hazırlarken görünce koşarak gidip arkasından sarıldım. Annemi sevdiğim kadar kimseyi sevmiyorum.
"Dur ece ödümü patlattın" dedi. Sesine hayran olduğum kadın.
"Aşığım anne sana" dedim. Oda gülerek " Bu güzel sözü neye borçluyuz" dedi. Babam bizi terk ettiğinden beri annem hep güçlü göründü. Hiçbir zaman onu ağlarken görmemiştim. Aynen bana şunları söylemişti.  'Zaten zorla evlenmiştik.
biz hiçbir zaman mutlu olmamıştık ece. Ama sana yemin ederim ki kızım ben o adamın gitmesine üzülmüyorum.  Sende o adam için kendini yıpratma' demişti.
"Seni sevmeme diyelim" dedim.

Kahvaltımızı yaptıktan sonra dışarı çıkmak için izin aldım annemden.
Tabiki annem de izin verdi. Kırmazdı beni. Üstüme bir yırtık siyah pantolon, kırmızı üstünde siyah harflerle  'I am crazy '  yazan bir t-shırt ve siyah converslerimi giydim.
Yatağıma üstündeki note 5 imi alıp aşağı indim. Annemi öptükten sonra sessiz koridorumuzda  yürümeye başladım.

Aşağı indiğimde çocuk sesleri ,maç yapan 16 veya 17 yaşında olan gençler. Mahalle kadınları, benim yaşımda olan kızlar...

Burası ufak bir mahalleydi.  Galiba dublex olan tek ev bizim evimiz. Tabi buraya ne kadar sürede alışacağımda zaten meçhul. Herneyse diyerek yürümeye başladım. Biraz yürüdükten sonra bir çocuk parkı a vardım. Hemen bir banka oturup karşımdaki çocukları izlemeye başladım.  Ne kadar süre burdayım hiç bir fikrim yok. Elime telefonumu alıp saate baktım. 11:38 . Tam bir saattir burda oturuyorum. Telefonumu arka cebime sıkıştırarak yürümeye başladım. Zaten bu telefonu da paramı biriktirerek almıştım.Mahalleye vardığımda  karşıma 3 kız çıktı. "Mahallemize yeni birileri eklenmiş "dedi gülerek. O güldüğünde  diğerleri de gülmeye başladı. Bunlar ne saçma insanları böyle. "Ne oldu güzelim neden susuyorsun "deyip kahkaha atmaya başladı.Önce öndeki gülüyor sonra diğerleri arkadan gülmeye başlıyordu. Harbiden bunlar ne amaçsız insanlar ya.

"Sizin amacınız ne " dedim. Şu an onlara 'hadi ama'bakışlarımdan gönderiyordum. "Sonunda sesin çıkabildi" dedi arkadaki çakma sarışın.

Kafamı eğip hafif bi gülümsedim.  Gerçekten bunların amacı ne anlam veremiyorum. Kafamı kaldırdığımda bir kız yanımda duruyordu. Sonra ağzını açıp önümüzdeki kızlara bağırdı "utanmıyomusunuz lan mahalleye yeni taşınmış birine artistlenmeye."dedi. Önümüzdeki kızlara baktığım da tırsmış bir şekilde bize bakıyorlardı. Şu anki yüzleri(😓)
bu şekildeydi. "Yanımdaki kız tekrar onlara "defolun lan "diye bağırdı.
Kızlar arkasını dönüp ilerlemeye başladılar. Arada bir arkalarına dönüp bakıyorlardı ama sonra Yanımdaki kızın delici bakışlarıyla karşılaşınca hemen önlerine dönüyorlardı.

Yanımdaki kız onların gittiklerine emin olduktan sonra bana dönüp gülümsedi "Merhaba ben Elif  ya sen?"dedi. Omuz silkip gülümsedim.
"Ece"dedim. Gülumsemesini hiç bozmayarak devam etti. "Memnun oldum ece" dedi. Bende ona gülumseyerek "bende memnun oldum da daha demin ağırabilik yapıyordun? "dedim sorarcasına. Omuz silkti "bunlar mahallenin sürtükleri. Zaten sinirimi bozuyorlardı bende senin sayende onlara patladım. Sakın yanlış anlama seninle de tanışmış oldum "dedi.

Bende ona gülümseyerek "arkadaşız o zaman"dedim. O da kafasını olumsuz anlamda sallayıp "Hayır arkadaş değil kankayız "dedi sevimlice. Bende onu kafama onayladım. "Kankayız "dedim.

"O zaman telefon numaranı ver" dedi.Bende telefon numaramı ona verdim. onunkini de aldım. Meğersem bizim eve onların evi yanyanaymış.
Sohbet ede ede eve doğru yürümeye başladık. Eve vardığımda Elifle vedalaşıp evimizin  bahçesine girdim.
###
Annemle biraz muhabbet edip yukarı odama çıktım. Bugün olanları düşünmeye başladım. Ankarada hiç arkadaşım  olmamıştı ama burda ilk günden bir arkadaşım olmuştu. Mesela ankarada hiç dışarı çıkmazdım. Ama burda çok fazla dışarı çıkıcakmışım gibi geliyordu.
Bu düşünceleri aklımdan silip sağ tarafıma döndüm. Gözlerimi kapatıp kendimi uykuya teslim ettim.

&&&&&
Akşama doğru 18:17 de uyanmıştım.
Gri eşofman takımımın altını giydim. Üstüme de siyah t-shırt' ümü giyip
saçlarımı ev topuzu yaptım.
Merdivenlerden inip annemin yanına gidip yemek yapmasına yardımcı oldum. Ne mi yapmıştık? Size söyle açıklayayım; fırında patates, yanına Coca Cola, tavuk salatası.

Yemeklerimizi yedikten sonra balkona çıktım. Karşı eve baktığımda elif el salladı. Bende ona el sallayıp balkondaki pufların tekne oturdum.
Telefonuma gelen bildirim sesiyle gözlerimi yoldaki çocukların üstünden çekip telefonuma baktım.
Elif den mesaj gelmişti.

Gönderen:Elif 
Aşağı gelsene.

Gönderilen:Elif
Tamam.

Telefonumu elime alıp odama girdim.
Odamdan siyah polarımı aldım.Ne de olsa akşamları hava esiyordu. Merdivenleri inip annemin yanına gittim. " anneciğim canım bebeğim ba-" ben yalakalıklarıma devam edecekken annem beni susturdu."Ne istiyorsun ece? Dizinin reklamı bitecek şimdi" dedi. Annemin yanına oturup "şey hani bugün sana da anlattığım arkadaşım varya elif onunla biraz dışarı çıkabilirmiyim? "diye sordum. O da "Ece saat 8 buçuk 10 da evde oluyorsun eğer 10 u bir geçe evde olursan bir daha akşamları evden çıkman yasak" dedi. Onu hemen başıma onaylayıp yanaklarından sulu sulu öptüm "sen bitanesin biliyorsun dime"dedim annemden yanaklarını silerek "öpme şöyle diye sana daha ne kadar söyleyeyim ve ayrıca bir tane olduğumu da biliyorum "dedi.

Onu tekrar öpüp koridorda ilerlemeye başladım. Hemen hızlıca şaftı kayan converslerimi giymeye çalıştım. Ama tabii bir ece yılmaz olarak söylüyorum bağcıklar zor iş.
Sonunda converslerimi giydim ve zafer gülüşümü takındım.
Bahçede beni bekleyen ve şu ayrıntıyı da unutmayalım ;kıçı donmuş bir şekilde beni bekleyen elif i görünce sırıttım. O beni görünce söylenmeye başladı. "Neden beni bu kadar beklettin zaten kıçım dondu, bu havalar da sinirimi bozuyor bir sıcak bir soğuk yeter da "diye söylendi. Bende kolumun altındaki diğer poları ona uzattım poları elimden alırken
"Neden bunu getirdin ki" dedi .
İçime doğmuştu galiba. Bir an almak istedim."hiç öyle içime doğmuştu" dedim oda kafasını salladı.

Ben o a bakarak "istikamet nereye elif kaptan "dedim. Oda " İstikamet çocuk parkı Ece kaptan" dedi. Sonra kendimizi durduramayıp kahkahalar boğulduk. Sonra sustuk. 1..2..3.. tekrardan gülmeye başladık.

Biz böyle güle güle parka girdik. Elif kolumdan tutup beni bir yere doğru çekiştirmeye başladı. 4 kişilik bir grubun içinde buldum bir anda kendimi. Oha bunlar ne lan böyle.
Hepsi erkek bide bunların.
Size bir sır vereyimmi bu çocuklar çok mütüşük. Allahım sana geliyorum...

Elif benim böyle erkeklere alık alık baktığımı fark edince beni dürttü.

Nerden dürttü fecebook tan mı? Ahaha.

İç sesime bir siktir çekip erkeklere döndüm. "Merhaba " dedim çekingen bir tavırda. Tamam yalan tok normal bir şekilde dalış yaptım konuya,peh benmi çekingenmişim ?!?!

Hepsi bir arada 'merhaba' deyince sırıttım. Elif ilk öndeki çocuğu gösterdi. "Bu Emre " sonra diğeri "Bu Ali ".... "Bu Ömer ".... "Bu da Ayaz" dedi. Hepsiyle teker teker el sıkıştım
ama Ayaz bir farklı bakıyordu.
Elif beni gösterip "size anlattığım yeni best friendim ece"dedi. Bende gülümsedim.
Ama şimdi Allah var en yakışıklısı Ayaz dı.

En çok  Emre ile iyi anlaşmıştım. Ne biliyim işte çok iyi biri e benziyordu.
Hemen kanka olmuştuk. Ali biraz daha imanlı çocuk durumunda , Ömer ise çapkın birisiydi anladığım kadarıyla. Sap olan bir tek ayazdı.

Emreninki Dilara
Alininki Ayşe
Ömerinki Havva
Elifinki Onurdu....

Eve vardığımda da direk yatağıma koştum. Çok felaket uykum vardı.
Hepsinin numaralarını almıştım.

Bunları aklım dan def ederek kendimi uykuya teslim ettim......

VE SON....

Arkadaşlar bu kitap benim ilk kitabım, bu yüzden saygı duyun lütfen. Bence biraz uzun bölüm oldu ilk bölümlere göre. Lütfen bu kitabı okuyan her kes yorum yapsın ve sol köşedeki miniminnacık olan yıldıza tıklasın.

Kendinize iyi bakın....
😙😙😙


SAPIKजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें