•Ne budi kokoška•

5.3K 265 42
                                    


•••Lea Jones' P.O.V.•••

Ljubav, jedna riječ od 5 slova.. Mnogi ljudi osjećaju neku ljubav ,ali niko onu pravu. Ja znam ko osjeća pravu ljubavMatt i Melissa. Melissu je povrijedilo što je vidjela sliku njega i rodice ,a njega je povrijedilo što je pristala na vezu sa Leom ,znala sam to. Kada sam ga ugledala onako slomljenog čučnula sam pored njega.

"Matt jesi dobro,šta ti je?",upitala sam ga i zabacila kosu unatrag dok sam ga grlila.

"Ona ,pristala je na vezu sa novim pederom",rekao je Matt pun negativne energije ,znala sam priča o Melissi.

"Čula sam za to Matt ,ali i ti si na neki način kriv. Stvarno mi je žao zbog toga ,ali nikada joj nisi priznao ništa niti dao bilo kakav znak i morala je pristati sa Leom sviđa joj se ,ali također mislim da treba nešto da uradiš dok nije pravo počela osjećati za Lea",rekla sam mu ,čak imam ideju.

"Ali ne mogu je pridobiti nikako",rekao je prolazeći rukom kroz kosu isfrustrirano.

"Da možeš i hoćeš ,sada kreni sa mnom javi roditeljima da se ne brinu kod mene radiš esej",rekla sam i nasmijala se.

"Molim,baš smo radili esej ,moramo?",uspaničio se Matt odmah.

"Ma ne moramo idiote ,nego ćemo smisliti plan",rekla sam i nasmiješila se.

Dok je javio roditeljima ja sam javila svojoj mami ,ona će reći tati i kraj. Zapravo sada kada dođemo moram uraditi domaći i pročitati lekcije za sutra ako me bude pitala ili se javim. Polako smo krenuli on je stavio ruke u džepove od hlača dok sam se ja smrzavala ,ali sam šutjela. Šutao je svaki kamenčić koji mu se našao ispred nogu.

"Jesi li sretna?",upitao me Matt iznenada.

"Mmm-molim?!", upitala sam ga zbunjeno i uplašeno mucajući.

"Jesi li sretna?",upitao je ponovo. Nikada me niko to nije pitao ,niko me zapravo nije pitao teže pitanje.

"Ne baš ,a ti?",upitala sam ga.

"Ne",rekao je on ozbiljno.

"Bit će bolje ",rekla sam i zagrlila ga kao i on mene.

"Hajde ,hajde ,Lidija će poslati policiju po nas ",rekla sam i obrisala suzne oči ,jednostavno kada on plače plačem i ja.

Krenuli smo i razmišljala sam već dva dana Bonnie nema ,ne javlja se na telefon ,kod kuće nema nikoga. Ale dolazi sa Boni ,Bonnie nema. Vidjela sam svetiljke svoje kuće i krenuli smo prema njoj. Stisnula sam daljinski za kapiju da se otvori i ušli smo. Otključala sam vrata i ušli smo. Moja mama se pojavila u hodniku.

"O Matt da i tebe vidim ovdje ,kako si ,kako roditelji?",upitala je mama i zagrlila ga.

Nasmiješio se i rekao:"Svi su dobro ,došao sam zbog eseja ako vam smeta ne moram prenoćiti ".

Kako je držala krpu u ruci lagano ga udarila po leđima."Hajde dijete šta to pričaš, idite gore",rekla je mama i nasmijala se.

"Volio bih pozdraviti Logana pa krenuti",rekao je Matt i mama je samo klimnula glavom. Kada je pozdravio moga oca krenuo je sa mnom i ponio svoju torbu od treninga na kojeg nije otišao.

"Ovako ja ću uraditi domaći i ponoviti geografiju ,a ti isto radi domaći",rekla sam i sjela .

"Prvo se idem presvući ",rekla sam i otišla do toaleta. Imala sam tamo odjeću jedne duže kao gaće za spavanje ,rublje i dugi rukav ,mušku majicu. Naravno koju sam kupila ne koju mi je dečko ostavio kojeg ni nemam. Otuširala sam se brzo ,oprala zube ,kosu svezala u niski rep ,jer ću i onako pustiti kada krenem spavati jer ne mogu spavati svezane kose. Izašla sam i otišla u sobu.

Umišljen 🔚Where stories live. Discover now