EMİR

196 15 2
                                    

YAZARDAN;

Burcu anne ve babası ile yeni evlerinin önüne gelmişti. Arabadan inip evi inceledi. Büyüktü ve çok hoştu. Annesi ve babası taxsiden inip bagajdan valizleri aldı ve Burcuya seslendiler. Burcu kendine gelmiş gibi ailesine bakti ve onlarla kapının önüne yürüdü. Babası cebinden bir anahtar çıkardı ve kapıyı açtı. Annesi içeri girdi ve elindeki valizleri kapının kenarına bıraktı. Burcu ve babası da içeri girdiler. Babası elindeki valizi diğer valizlerin yanına koydu ve salona yürümeye başladı. Ev esyaliydi ve en az dışı kadar içi de güzeldi. Annesinin ufak çığlığı ile Burcu hızla annesine döndü. Onun baktığı yere baktığında ise yerinde sıçradı. Ama Zafer çok sakindi. Sanki bu adamların burda olduğunu biliyor gibiydi.

"Gelin ve oturun"

Adamın buz gibi sesi Burcunun urkmesine sebep olsa da babasının elini tutması ile biraz rahatladı ve babası ile birlikte koltuga oturdular. Güneşte  onların yanına oturdu hemen.

"Anlattin mı Zafer?"

Zafer, Burcunun elini daha sıkı tutup başını olumsuz bir sekilde salladi.

"Zaferin bana çok borcu vardı. Ödeyeceğim dedi ama sonuç, hüsran. Bana bir kizim var diyince bende bir teklifte bulundum ona"

Dudaklarim aralanirken gözlerim büyüdü.

"Size yeni rahat geniş bir ev. Istediğiniz hayat. Sorunsuz yaşam. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar para. Yeni bir şehir"

Adam ayağa kalktı ve Burcunun tam karşısına geçti. Burcu başını aşağı egmisti. Adam cenesinden tuttu ve başını kaldırdı.

"Kız güzel. Iş görür"

"Ne?!"

"Sakin olun Güneş Hanım"

"Iş görür ne demek?!"

"Bunu siz bilmeseniz daha iyi"

"Şimdi kız bizimle gelecek. İstanbula geri döneceğiz beraber. Siz ise burda kalıp hayatınızı yaşayacaksınız. Ama merak etmeyin işini iyi ve güzel yaparsa ziyarete gelmesine izin veririm"

"Zafer?"

"Sakin ol Güneş"

"Sen bütün bunları biliyordun ve bize soylemedin ayrıca izmire gelme sebebimizde buydu değil mi?"

"Evet sus artık!"

Zaferin ani çıkışı Güneşi daha çok telaşlandırdı. Adam Burcunun kolunu tuttu ve ayağa kaldırdı.

"Istanbul da okuyacaksin ama benim için birşey yapacaksin"

"N-ne?"

"Bir öğretmen var. Aslında izmirde ama Istanbula tahini çıktı. Seni özellikle o öğretmenin sınıfına vericem. Senin sınıf öğretmenin olacak. Sense onu ayartacaksin ve sana bağlandığında bana getireceksin. Ayrica yapmam falan deme hakkın yok. Çünkü bu bir teklif değil, emir"

Burcunun gözleri dolarken, dudakları aralandi. O boyle bir şeyi nasıl yapacaktı?

CASUSHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin