hoofdstuk 6

33 1 0
                                    

Weken vlogen voorbij. nog een paar dagen en dan mag ik mijn eigen videoclip opnemen. Wat heb ik hier zin in. Maanden lang heb ik hier naar uit gekeken en dan is het eindelijk bijna zover. En het leukste is ook nog dat ik hiervoor vrij krijg van school. Maar waar ik dan wel weer van baal is dat mijn zus niet mee mag. We zijn dan wel geen tweeling maar we lijken sprekend op elkaar. Al heb ik wel geluk gehad dat ze wel met mij mee mocht naar de studio om mijn liedje in te gaan zingen. Samen met de producer gaven ze mij tips om het beter te doen, en om de meerdere stemmen goed en mooi op de band te krijgen. Ook mijn zus mocht een paar dingen helpen met zingen. Ik vond het zo leuk dat ze mij mocht helpen. En wat klinkt het prachtig!

Vandaag kreeg ik via de post mijn liedje binnen. Ik luisterde het samen met mijn zus. Ze knikte tevreden. Aan het eind van het liedje kijkt Melissa tevreden naar mij. Rens het is echt prachtig geworden! Ik ben zo trots op jou. mijn mondhoeken gaan omhoog van blijdschap en ik begin Melissa te knuffelen. Ik luister het nog een aantal keer en zing uit volle borst mee. Samen met mijn zus ben ik wat pasjes en stukjes dans aan het verzinnen wat ik zou kunnen gebruiken in de videoclip. Als ik alle pasjes goed ken, ga ik dansen en playbacken en kijken of het samen leuk is wat we verzonnen hebben. Bij sommige stukjes komen we net niet uit met de muziek en dat passen we dan samen weer aan. Het is echt zo fijn om dit samen met jou te doen, zei ik tegen mijn zus. Ze kijkt me tevreden aan en zegt dan: Daar ben ik echt heel erg blij mee! ik doe het met veel plezier! Zullen we zometeen nog een cover opnemen en die op youtube zetten? ik knik tevreden. We zijn het er samen over eens dat het talk about love wordt van Guusje. Samen verdelen we de tekst. Als dat gedaan is zet Melissa de microfoon goed en zet de camera op de juiste plek. Die zet ze dan ook gelijk al aan, want we kunnen de film toch bijsnijden. Dan start Melissa de muziek. We zinge uit volle borst mee. Als het liedje is afgelopen zetten we alles uit en luisteren we het opgenomen liedje. Het klinkt echt super mooi. We bewerken alles samen want we hebben nog een paar uur. Als alles goed gemonteerd is kijken we het nog één keer in zijn geheel. Het ziet er echt super leuk uit. Zo deze kan op youtube en ik kijk tevreden naar mijn zus. Ze knikt. Ik app in de groepsapp dat het filmpje online komt. Als ie online staat gaat het best wel snel en wordt hij al snel vaak bekeken. Maar omdat ik nu finalist ben, deelt het jsf natuurlijk ook het filmpje en gaan de views drie keer zo snel. Echt super leuk.

pff.. wat een zware dag was het vandaag. Ik plof neer op de bank en val al snel in slaap. Ik word wakker gemaakt door mijn moeder. Ik kijk haar aan en zie dat ze hele rode ogen heeft en dat ze heeft gehuild. Ik spring op en kijk haar aan. Waar is Melissa? ze had toch allang thuis moeten zijn? M..Me.... mijn moeder zucht. Je zus is vanmiddag aangere... mijn moeder kan haar zin niet eens meer afmaken of ik barst in huilen uit. I..is z...ze dood? mijn moeder schud haar hoofd. Nee dat gelukkig niet, maar ze ligt in coma. Ik blijf maar huilen, ik pak mijn telefoon en app in de groep. MENSEN IK MOET JULLIE WAT VERTELLEN!!!!😭😭😭 MELISSA IS VANMIDDAG AANGEREDEN EH...EN Z...ZE LIGT IN COMA😭😭😭😭 Als ik het typ begin ik zo weer te huilen. Waarom overkomt mij dit nou. Waarom Melissa. Dit is zo oneerlijk. Ik krijg al snel een appje terug van Kim. OMG HOE KAN DIT? ik app terug dat ik het niet weet. Al snel gaat de bel en staan Guusje, Latisha en Kim voor de deur. Ik doe de deur open en val huilend in hun armen. Ook de meiden beginnen te huilen. Waarom Melissa? hoor ik Guusje zeggen. WAAROM??? Hoe kan dit gebeurd zijn? vraagt Kim. Ik weet het niet. Ik lag te slapen op de bank en toen maakte mijn moeder me wakker en zei dat ze in het ziekenhuis lag. Het is gewoon zo oneerlijk dat het Melissa moet zijn. En we beginnen weer te huilen. We zijn niet eens verder gekomen dan de hal. Dan hoor ik de deurbel weer. Latisha loopt naar de deur en maakt hem open. Dan zie ik Hannah en Esmé voor de deur staan en ook zij beginnen te huilen. We staan met zijn allen in een kring te huilen. Dan lopen we naar de woonkamer en pak ik voor iedereen een glaasje drinken. Rens we blijven met zijn allen hier bij jou!

Lief dagboek.
Vandaag is er wat verschrikkelijks gebeurd. Mijn allerliefste zus is vandaag aangereden. Waarom moet dit haar overkomen? Ik heb zoveel vragen die door mijn hoofd spoken. En ik wil er echt heel erg graag een antwoord op. Maar een antwoord zou ik nooit krijgen. Ik mis haar echt heel erg. En ik wil haar zo snel mogelijk weer eens zien. We hebben ook nog niks van het ziekenhuis gehoord dat we even langs mogen komen. Hopelijk krijgen we snel een berichtje. Maar hoe moet dit nu. hoe moet ik verder gaan. Ik weet het niet. Ik vind het heel erg fijn dat de meiden er voor mij zijn, maar ik kan het echt niet allemaal alleen. Ik heb mijn lieve zus nodig. Ik pink een traantje weg en leg mijn dagboek aan de kant.

De dagen lijken een eeuwigheid te duren. Maar ik ben zo ontzettend blij met deze meiden die dag en nacht voor mij klaar staan. We zijn nu pas twee dagen verder. Het is echt verschrikkelijk zonder haar. We hebben nu wel bericht gehad van het ziekenhuis. We mogen langskomen. In groepjes. Ik vind het echt heel erg fijn, want nu kan ik eindelijk mijn zus weer eens zien. Ookal slaapt ze. weer voel ik de tranen opkomen. Dan staat Guusje naast mij en geeft mij een hele dikke knuffel.
Morgen of overmorgen ga ik kijken bij haar. Ik ga samen met mama, Hannah, Latisha en Guusje. Papa gaat vanavond al even kijken samen met mama. Sinds het ongeluk slapen alle meiden bij mij op mijn kamer. Ik vind het echt enorm lief dat ze allemaal bij mij mogen blijven en niet naar school hoeven. Ze willen allemaal bij mij blijven. Ze hebben hiervoor zelfs vrij voor gekregen van scbool.
Ik loop even alleen naar de garage en neem mijn dagboek mee.

Lief dagboek,
Morgen of overmorgen mag ik eindelijk even naar Melis toe. De dagen lijken enorm lang te duren. Ik mis haar echt heel erg. Ik kon me geen leven zonder haar voorstellen, maar nu ze in het ziekenhuis ligt is het gewoon heel erg vreemd thuis. Ik ben nu helemaal alleen en ik ben mijn allerbeste vriendin kwijt, Ze ligt daar maar helemaal alleen en zonder ons. Maar de meiden zijn zo lief voor mij, ze hebben gewoon vrij gekregen van school om bij mij te kunnen zijn. Weer pink ik een traan weg. Oh hier ben je. zei Kim die de deur van de garage heel rustig open doet. Ze komt bij mij zitten en slaat een arm om mij heen. Wat ben je aan het doen? vraag ze. Ik hou een dagboek bij met alle gebeurtenissen die ik met het jsf mee mag maken, maar nu schrijf ik ook mijn gevoelens over het ongeluk. Het helpt mij een beetje bij het idee dat ik nu alleen ben en mijn allerbeste vriendin kwijt ben. Ik ben heel erg blij dat jullie er zijn, maar er is een stukje weg. Het is een heel erg groot gemis!! Kim geeft mij een hele dikke knuffel en zegt dat zij mij nooit in de steek zullen laten. Ik begin weer te huilen. Echt super lief van je schat! ik ben zo blij met jullie. Nadat we hier een tijdje gezeten hebben gaan we weer naar mijn kamer waar de andere meiden op ons zaten te wachten.
Voor wat afleiding hadden de andere meiden een film uitgezocht om te kijken. Het werd de film Fashion Chicks. Het was echt een vet leuke film. zei Esme. Iedereen knikt. Maar ik ben nu toch wel een beetje moe geworden meiden zei Hannah. We gaan proberen te slapen. Slaaplekker schatjes.

junior songfestival 2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu