Teken tips; Schetsen

59 12 7
                                    

Hey hey,

Houdt jij ook zoveel van tekenen, maar ben je er nog niet zo goed in? Dan zijn hier een paar handige tips!

1. Schetsen: Als je iets echt goed op papier wilt krijgen is het handig om van te voren een beetje te schetsen. Je doet dit door zacht met je potlood over het papier te gaan.

2. Teken met vormen: Dit is vooral handig bij het schetsen; je tekent ongeveer wat het moet worden, maar dan met vormen!

3. Gummen mag! Wees niet bang om fouten te maken, dit doen we allemaal wel een keer. Als iets niet lukt gum je het gewoon weer uit en begin je gewoon opnieuw!

4. Begin niet te moeilijk. Als je nog niet zo goed bent in tekenen maakt dat niets uit, begin gewoon met iets makkelijks. Zo kom je beter in de stemming en lukt het vaak ook beter. Als het makkelijke is gelukt kun je vanzelf wel een beetje moeilijkere dingen gaan proberen te tekenen!

5. Blijf proberen! Als je te moeilijk bent begonnen doe je gewoon een stapje terug. Ook is het belangrijk om te blijven tekenen. Je hersenen onthouden de beweging die je met je handen hebt moeten maken om een bepaald iets op papier te krijgen. Hierdoor ontwikkelen je hersenen zich steeds verder als je tekent! Je zult merken dat het vanzelf wel makkelijker wordt!

6. Hier nog een tip van rosalievth: Leg je gum soms weg. Als je twijfelt over iets en je het eigenlijk uit wilt gummen, kun je er ook voor kiezen om gewoon verder te gaan. Dan kan het meestal nog wel heel leuk worden!

Dit waren de snelle tips! Maar niet getreurd, ik beloof dat ik snel genoeg nog een paar handige tips in dit boek zal plaatsen!

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad! Veel teken plezier!

My Anime And Manga ArtWhere stories live. Discover now