Chapter 5-Prietena

10 4 0
                                    

După ce a recitit scrisoarea de câteva ori, a rupt-o în zeci de bucăți şi a aruncat-o la gunoi.Deja a întârziat la servici deci era nevoită să se grăbească,aşa că a sărit peste micul dejun şi a plecat imediat după ce s-a îmbrăcat.
Cum intră pe mica uşă a biroului, o văzu pe frumoasa pacientă de care se îngrijise.
-Nu am pățit nimic,stai liniştită.Dar totuşi am o rugăminte.Mâine este procesul în cadrul căruia se va afla vinovatul pentru accident... aş vrea să vii la tribunal şi să explici în ce stare eram. Tu ai fost doctora care s-a ocupat de mine şi ai văzut exact gravitatea situației.
Lydia luă o pauză, privi în gol şi continuă.
-Am fost o victimă... şi vreau ca adevăratul vinovat să fie închis.
-Ştii că îmi ceri foarte mult, nu-i aşa? Dacă voi face asta voi ieşi în fața presei şi vor afla că eu am fost doctora ta.. Mi-ar putea îngreuna drastic viața,să ştii...
-Da,e adevărat ce spui dar...tu eşti singura care poate afirma gravitatea situației.Te rog! Este foarte important pentru mine!
Lydia se apropie destul de mult de Liesel şi o privi direct în ochi. Doctora parcă fuse vrăjită şi categoric nu se tranformă într-un discutabil.
-Procesul este mâine la 8 dimineața. Sună-mă. Ai numărul meu pe fişa de spitalizare.
Lydia ieşi din salon iar Liesel rămase aproape amuțită.Îi căută numărul şi apoi îşi sună şeful pentru a-l anunța că mâine nu va veni la servici.

***

Îşi opri maşina în fața tribunalului.Mica intrare era împânzită de jurnalişti, reporteri şi cameramani. Liesel oftă lung, se întrebă încă odată de ce face asta şi ieşi din maşină. Păşi spre intrare iar pulsul îi tot creştea... Fluturaşii din stomac îşi făceau de cap în timp ce femeia urca cu atenție scările spre uşă. Când reporterii au observat-o, s-au uitat confuzi unii la alții fără să ştie cine este,până când cineva din mulțime țipă ''E doctora!'' .
Toți au sărit pe ea. Liesel încerca să rămână calmă dar la un moment dat îşi pierdu cumpătul şi țipă:
-Ştiți că oricum nu vă voi răspunde,nu înțeleg de ce mai încercați! Da,eu sunt doctora care a făcut 'minuni'. Eu sunt. Sunteți mulțumiți acum că ştiți adevărul? Veți afla mai multe pe parcurs. Acum scuzați-mă,nu vreau să întârzii.
Într-un final intră în tribunal,implicit în sala de judecată. Lydia vorbise cu avocatul ei să o pună pe Liesel în boxă,deci nu mai lipsea nimic de făcut.

***

-Domnişoară Hastings,puteți relata exact în ce stare se afla doamna Jones la momentul accidentului?
-Când ambulanța în care mă aflam a ajuns la fața locului,pacienta se afla în insuficiență respiratorie. Deja pierduse mult sânge şi a fost extrem de greu să o aducem la o stare mai bună.A fost nevoie de o operație de 7 ore în care eu şi echipa mea ne-am luptat să o menținem trează. Pacienta Lydia Jones a fost în comă de gradul III pentru mai bine de 3 săptămâni.
-Mulțumim domnişoară Jones. Cum avocații ne-au comunicat deja că nu mai au martori pe care să îi pună în boxă,vom lăsa juriul să decidă, iar aşteptarea noastră se va sfârşi mâine.Mulțumesc.

N/A: Acesta este capitolul,destul de sec,ştiu. Acțiunea de abia acum începe.
Vreau să îmi cer scuze dacă am greşit ceva în 'raportul' medical,dar vasta mea experiență lasă de dorit =))))

Exilul || pauză ||Where stories live. Discover now