Ups aneb Severus Snape

103 6 0
                                    

Pohled Annie

Rozhlédla jsem se okolo sebe a podívala se s obavami na Harryho kráčící k Brumbálovi. Podívala jsem na Hermionu a vyměnili jsme si ustarané pohledy.

„ Myslíš, že bude muset soutěžit?" šeptla jsem Hermioně.

Ta na mě, ale sykla a dál poslouchala Brumbála. Obrátila jsem svůj pohled na Brumbála, který se otočil a odkráčel do místnosti za Velkou síní s všemi profesory v patách. Jedinná kdo zůstala byla profesorka McGonagallová. Postavila se k pultíku se sovou a odkašlala si.

„Všichni se vrátíte do svých kolejí. Prefekti a primusové se o přesun postarají." nařídila a otočila se k nám zády. Pak odklusala za ostatními profesory.

Všichni prefekti a primusové se zvedli a začali nás nahánět na koleje. Vstala jsem a pokračovala s nebelvírskými k východu. Najednou se vedle mě objevil Draco Malfoy.

„Draco?" zeptala jsem se zmateně, ale on si jen přiložil prst na rty a vtiskl mi do ruky papírek.

Stiskla jsem ho v dlani a jen matně vnímala lidi co se kolem nás tlačili ven. On se ke mě sklonil a přejel mi palcem po spodním rtu. Maličko mi na něj zatlačil a pootevřel mou pusu. Šokovaně jsem na něj kulila své smaragdově zelené oči a on se jen usmíval. Pak z ničeho nic stáhl svou ruku a kývl bradou k mé ruce ve, které jsem svírala jeho vzkaz. Zmateně jsem pozvedla jedno obočí, ale on se jen tajemně usmál.
Pak se beze slov otočil a přidal se k houfu zmijozelských. Já rychle doběhla nebelvírské a dál v ruce mačkala onen papírek. Chtěla jsem se na něj podívat až na pokoji, ale zvědavost byla silnější než má vůle a když jsem kráčela po schodech rozbalila jsem papírek a přečetla si jednoduchý vzkaz. Stálo tam:

  O půl deváté, před vchodem do nebelvírské věže.

To bylo vše. Nic víc. Kousla jsem se do rtu a ještě jednou si ten vzkaz přečetla. Pak jsem ho zmuchlala a nacpala do kapsy džín. Rychle jsem vyklusala schody a byla jsem jedna z prvních ve věži. Většina zašla do společenky a probírali co se stalo v té síni a jak to ten Harry Potter asi dokázal. Bylo mi Harryho upřímně líto a chtěla jsem si s ním promluvit až se vrátí. Ale teď jsem doklusala do pokoje mírně zrudlá a podívala jsem se na hodiny. Osm hodin. Mám ještě půl hodiny času. Co budu dělat?

Rozhodla jsem se trochu poupravit. Zašla jsem do koupelny a rozčesala si vlasy. Zahleděla jsem se do svého odrazu a pousmála jsem se. Přidala jsem trochu třešňového lesku na rty a vyšla z koupelny. Znovu jsem se podívala na hodiny. Uběhlo jenom sedm minut. Posadila jsem se na postel a povzdechla si.

Tohle není dobrý nápad. Vůbec bych se s Malfoyem neměla stýkat. Měla bych k němu cítit odpor. Zahleděla jsem se na kytici od něj. Byl to hajzl o tom není pochyb, ale tenhle hajzl mi za tak krátkou dobu popletl hlavu. Prohrábla jsem si vlasy a zamračila se. Nemůžu s ním pokračovat. Jen si se mnou hraje, nic víc. Celou tu dobu jsem to věděla, jen jsem si tl nechtěla přiznat. Ale teď je čas otevřít oči. Dokud nebude pozdě.

Znovu jsem se letmo podívala na hodiny, které už ukazovaly 20:21, vstala jsem a vyšla z pokoje. Ve dveřích jsem potkala Susan mou spolubydlící.

„Ahoj Sus." pozdravila jsem ji mile.

„Jé ahoj Annie, kampak máš namířeno?" zeptala se mě a já se jen uličnicky usmála.

Broken HeartOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz