kurtuluş.

11.7K 787 1
                                    

Kont Alex Glascow sabah erkenden malikaneden ayrılmıştı. Şimdi yapması gereken prensesle görüşmek ve onun sayesinde tabiki kraliçeyi görmek. İlk olarak saraya yakın olan evine gitmiş ve güvendiği bir haberciyi prensese yollamıştı.

"lordum saraya yolladığınız haberci geldi" evin uşağı sabırsız lorduna beklediği haberi getirmişti.

"hemen içeri yolla" uşak sesi telaşlı çıkan efendisini daha fazla kızdırmamak için aceleyle odadan çıkmıştı.alex kaba saba insanları azarlayan biri olarak yetiştirilmemişti. Annesi düşes tarafından sınıf ayrımı yapmaması öğütlenerek büyütülmüştü. Düşes insanlar tarafından sevilen hizmetçilere bile yakın davranan bir kadındı bu yüzden oğlunu da bu şekilde büyütmüştü.Ama son yıllarda ünvanının elinden alınması cemiyetin bir kısmı tarafından haksız yere dışlanması onu olmadık bir adama çevirmişti.
Ama bu son gelişmeler alex için umut olmuştu. Ünvanını geri alabilirdi. Aslında ünvanın bir değeri yoktu önemli olan saygınlığını kazanmaktı.alex düşüncelere dalmıştı ki kapı çalındı içeri haberci girmişti.

"lordum prenses hazretlerinin mektubu buyrun"demiş ve selam verip odadan çıkmıştı. Alex mektubu alınca burnuna gelen kokuyla gülümsemişti. Victoria ne zaman özel bir mektup yazsa bu kokuyu sıkardı. Mektup victoria gibi kokuyordu. Derin bir nefes alıp mektubu açmıştı.

Sevgili kont

Uzun zamandır sizden haber alamadığım için üzgündüm bugün habercinizin geldiğini duyunca çok mutlu oldum. Yazdığın hikaye çok ilgimi çekti. Daha fazla ayrıntı için sizi akşam üstü çaya bekliyorum. Eğer kraliçe müsait olursa teşrif etmelerini sağlıyacağım.
Sevgiler prenses victoria.

Alex uzun uzun bakmıştı mektuba, eğer bu olanlar gerçekleşmeseydi şimdi prensesle olabilirdim diye düşündü. Ama hala umudu vardı victoria nında duygularına karşılık verdiğini de hissediyordu. Prenses evlilik yaşını geçmiş 25 yaşlarında bir asildi. Evlenmesi için bir çok talibi olsada asla evlenmemişti. Çünkü oda alexi bekliyordu. Nasılsa tahta çıkmak için bir varis vardı victoria ise ikinci sıradaydı. O yüzden kraliçenin fazla baskısına maruz kalmıyordu.

Alex odasına çıkmış hazırlıklarına başlamıştı. Uzun uzun bir banyo yapmış ve dinlenmişti. En iyi takımını giymiş victorıanın begendiği kokuyu sürmüştü. Arabacısının geldiği haberini alınca hızla inmiş ve yola koyulmuştu.
1 saat sonra saraydaydı. Onu karşılayan bir hizmetliyle prensesin konuklarını ağırladığı odanın önüne gelmişti. Hizmetli odanın kapısını açmış içeri yönlendirmişti alexi.
Prenses, nedimesi ile pencerenin önünde oturuyordu. Alex onu görünce mutlulukla dudağı kıvrılmış gözlerinin içine bakıyordu. Victoria ise kapıda alexi görünce kızarmıştı. Nedimesi de victorıanın hislerini anlayabiliyordu. İkisini yalnız bırakmak için yavaşça balkona çıkmış alex ve victorıa yı yalnız bırakmıştı.

"seni özledim alex"victoria alexin boynuna atılmamak için zor sabrediyordu.

"bende prenses sabrım tükeniyor ama bir ışık var artık aşkım"

Bir süre yalnızca bakışmışlar ve ardından Alex victoriaya herşeyi ayrıntısıyla anlatmıştı.

"emma annemin gözdelerinden yoksa asla o iskoça ünvanını vermezdi" prenses konuşurken nedimesi gelmiş ve kraliçenin geldiğini haber vermişti.

Kraliçe tüm ihtişamıyla odaya girmişti.

"kont glascow uzun zamandır yoktunuz victorıa bana birşeyler anlatmak istediğinizi söyledi" alex kraliçenin işaretiyle oturmuştu.

"iş seyahatindeydim majesteleri konu dük ve düşes mckenzie"

"lisanın kızı ne olmuş" kraliçe meraklanmış ve dinlemek istiyordu.
Alex kraliçenin emriyle herşeyi bir bir anlatmıştı. Kraliçe duydukları karşısında önce şaşırmış ve ardından öfkelenmişti.

"hadsiz kim oluyorda bir düşesi kaçırabilir hemen bana saray komutanını çağırın" kraliçe kapıda bekleyen askere emir vermişti. Yaklaşık beş dakika sonra ellili yaşlarında general olduğu belli olan bir adam içeri girmişti.

""General green hemen baron williamı bulup düşes mckenzie zarar vermeden buraya getirin"

general kraliçeyi onaylayıp koşarcasına çıkmıştı.sarayda bir hareketlilik vardı. Bir kaç yüksek rütbeli asker ve general hızla saraydan çıkmış williamın evine gidiyordu.

"majesteleri benim baronla kapanmamış bir hesabım var izninizle onunla görüşmemi kabul edin"kraliçe alexin amacını biliyordu ve tabiki victorıanın ona olan hislerinide.

"peki kont bu son şansınız" belki bu vesile ile düke ünvanını geri verebilir ve victorianın tekrar mutlu olmasına sebep olabilirdi.

Victoria annesinin bu tavrıyla çok mutlu olmuş ve uzun zamandır ilk kez ona gülmüştü.

General ve beraberindekiler 1 saat sonra williamın evine varmış etrafı sarmışlardı.

"kraliçe adına kapıyı açın"general kapıyı kırarcasına çalmıştı. Kapıyı açan hizmetliyi iterek içeri girmişti.

"william ise duyduğu sesle aşağı inmiş ve kraliçenin askerlerini görünce donup kalmıştı.

"baron william buraya düşes emma mckenzie için geldik nerede düşes"william konuşamıyordu. Kraliçe nasıl öğrenmişti. Bu onun sonuydu.

"ben burdayım"işte o an emma odasından çıkmış williamın arkasındaydı.

"düşes burda zorla tutulduğunuz söylendi doğru mu"emma mutluluktan ölücekti.sonu da kurtulmuştu. İşte o an william onu tutmuştu.

"bırak beni" william bıçağını emmanın boğazına dayamış ve kapıya doğru gidiyordu.
"bırakın düşesi baron" generalde öfkeliydi. Ama emmanın zarar görmemesi için geri çekilmişti. İşte o an kapı çarparak açılmıştı.

"bırak onu baron ölmek istemiyorsan"emma duyduğu sesle başını kaldırmış ve karşısında aleci bulmuştu. Rüya olmaması için dua ediyordu.

"emma aşkım iyi misin?" alec ve arthur alexin habercisinin gelmesiyle yola çıkmış ve baronun evine varmıştı. Ama onlar gelene kadar kraliçenin askerleri içeri girmişti. Alec çok sabırsızdı ve öfkeden dağları yıkacak kadar sinirliydi. Emmayı çok özlemişti onun için çok endişeleniyordu. Attan atlamış tam kapıya varmıştı ki williamın o iğrenç sesini duymuştu. Emma boğazına bıçak dayanmış william tarafından resmen sarmalanmıştı. Alec gördüğü manzarayla şok olmuş öfkeden resmen kükremişti.

"baron eğer kılına zarar verirsen sana yavaş bir ölüm tattırırım ölmek için yalvarırsın"aleci zapdetmek çok zordu. Arthur onu tutuyor ve bir delilik yapmasını engellemeye çalışıyordu.

""ooo dük mckenzie ölümünüze mi geldiniz"william öfkeyle gülüyordu.

William kaçışı olmadığını bildiği için emmayı resmen fırlatmış ve alec 'e meydan okuyordu.arthur emmayı hemen kucaklamış ve kendine çekmişti işte o an alec ve baron birbirine deli gibi saldırıyordu.kimse alec i durduramıyordu ama sonunda general araya girmiş ve williamı tutuklamıştı.

Üstü başı dağınık alec dönmüş emmaya bakıyordu. Emma da uzun zamandır görmediği alecin resmen boynuna atlamıştı.

"iyimisin emma aşkım" alec kendini unutmuş emmayı inceliyordu.

"iyiyim alec seni çok özledim"emma kocasının boynuna sıkıca sarılmış tutkuyla dudağına yapışmıştı.hem alec hemde emma mutluluktan kahkaha atıyordu.

"dük hazretleri sizinde saraya gelmeniz gerekli"general mutlu çifti görmüş ve bir süre bu anı bozmamak için beklemişti.

"general üstüme çeki düzen verince saraya gelicem majestelerine lütfen bunu iletin" demişti alec, general üstü başı dağınık adama anlayış göstermiş ve baronu alıp götürmüştü.

Alec, emmanın elini tutmuş arthurun getirtiği araba ile arthurun malikanesine doğru yola çıkmışlardı.

Küçük Leydim(efsane Leydiler Serisi 2)(TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now