Capitolul 27

2.2K 105 14
                                    

Din perspectiva Bellei:

-Spune-mi.

Inca vorbea pe un ton ridicat dar nu la fel ca si mai inainte.Mi-am verificat telefonul si am observat ca era aproape ora 11 si nivelul activitatii pe strazi era unul scazut dar era de inteles tinand cont ca maine era o zi de lucru.

-Bella,vorbeste odata.Maine am o zi grea.Trebuie sa ma duc sa imi caut un costum si sa rezerv biletele pentru luna de miere din Cancun.

Cum putea sa fie atat de entuziasmat?Credeam ca si pentru el e o casatorie aranjata de parintii nostri.

-L-am sarutat astazi pe Harry.

Mi-am lipit obrazul de geamul rece evitand sa ii intalnesc privirea.Asta era cea mai neimportanta parte din tot ceea ce trebuia sa afle asa ca am decis sa incep cu ea.Am tresarit cand i-am simtit mana fierbinte apasandu-mi gatul.Am luptat din greu pentru aerul meu si am tras de portiera masinii dar usile erau blocate si nu aveam nici o cale de evadare.

Din perspectiva lui Rose:

Orasul asta imi era strain dar asta il facea si mai misterios pentru mine.Mi-am potrivit din nou eserfa la gat si mi-am continuat drumul pe trotuarul nu prea circular.Am auzit destul de puternice dar la inceput nu am reusit sa imi dau seama de unde vin.Peste cateva secunde am vazut o palma lipita de geamul unei masini negre.

Am fugit in directia masinii si am batut cu putere in geam.Am auzit usile deblocandu-se si o fata a sarit din masina direct in bratele mele.Masina a plecat cu viteza de pe loc inainte sa vad cine era soferul sau sa vad numarul de imatriculare.Am strans-o si mai tare pe fata care parea neajutorata si tremura.Cand s-a desprins din bratele mele am incercand sa ii studiez chilul dar era greu din cauza luminii slabe.

-M...m...multumesc ca m-ai salvat.

Imediat cum i-am auzit vocea am simtit cum totul se opreste in loc pentru un minut.Nu as fi avut cum sa confund vocea asta.Ea avea doar 5 ani cand parintii nostri m-au parasit.

-Esti bine?

Cand m-am uitat din nou la ea parea confuza.

-Da...da...Poti sa imi spui te rog cum te cheama?

-Bella Smith.

Bineinteles ca era ea.Acum era mai sigura ca niciodata.Pe mine ma cheama Rose Smith.Nu imi venea sa cred ca mi-am regasit sora dupa ani intregi in care nu am mai stiut nimic de ea.Mi-as fi dorit sa ii spun totul dar nu as fi vrut sa complic totul.Trebuia sa o iau putin mai usor.

-Ce zici sa mergem la apartamentul meu?Sunt mai noua in oras si nu prea am prieteni pe aici.Poti sa ramai peste noapte sau cat vrei tu.

Bella a reusit sa forteze un zambet si speram doar sa nu imi refuze invitatia.In fiecare zi m-am gandit ce face.Nici macar nu stiam ca aici s-a mutat.Probabil ca locuia cu parintii nostri care nu au avut nici un regret in a ma lasa in grija bunicii.

-In regula.Nu as vrea sa ajung acasa si sa aud o multime de intrebari.Cred ca ar trebui sa imi inchid si telefonul.

Dupa cum banuiam,parintii inca se simteau stapani sa ii controleze viata,la fel cum au facut si in cazul meu pana cand intr-o zi au plecat fara nici o explicatie.

Am condus-o pe Bella la masina parcata la 2 stradute distanta.Am observat ca purta acelasi lantisor pe care parintii nostrii mi l-au facut si mei cadou cand am implinit 10 ani dar am renuntat in a il mai purta pentru ca imi amintea de fiecare data de ei si de certurile lor la care eram nevoita sa asist de fiecare data.Inca eram surprinsa ca nu au divortat.

Gandurile mi-au fost intrerupte de soneria telefonului meu si i-am auzit vocea ficei mele de 7 ani.Imi lipsea enorm chiar daca plecase doar de o zi in tabara.Casa era atat de goala fara ea si fara sotul meu care era plecat intr-o delegatie.Cand am inchis telefonul am simtit o lacrima alunecandu-mi pe braz si m-am grabit sa o sterg.

-Scuze.De fiecare data cand vorbesc cu fica mea devin mai sensibila.

-Wow.Ai o fica si pari atat de tanara.

-Am 32 de ani.

Am zambit si am trecut pe culoarea verde a semaforului.

-Multi inainte.Eu am 19 dar saptamana viitoare implinesc 20 de ani.

Fetita de 5 ani care a plecat de mana cu parintii nostrii mai avea doar cateva zile pana sa implineasca 20 de ani.Timpul trecea atat de repede si mi-as fi dorit sa stie ca are o nepotica si un cumnat pe care ii va adora din prima clipa in care ii va cunoaste.Eram sigura de asta.

Cand am intrat in apartament era deja aproape miezul noptii dar asta nu ne-a impiedicat sa profitam de o ciocolata calda.Am reusit sa o binedispun povestindu-i cum l-am intalnit pe sotul meu la o lectie de echitatie si cum exact 3 ani mai tarziu m-a cerut in casatorie exact in acelasi loc.I-am povestit multe lucruri si despre Mandy,fica mea.

Inca eram intrigata de felul in care am intalnit-o si imi doream sa stiu ce se intampa in masina aia dar nu aveam nici un drept sa o intreb asta.As fi avut daca ar fi stiu cine sunt dar inca nu puteam sa ii spun.Nu am intrebat-o nimic despre viata ei chiar daca eram extrem de curioasa dar mi-am impus ca ea trebuia sa imi spuna din vointa proprie,nu daca o intrebam eu si ea se simtea obligata sa raspunda.

I-am dat o pereche de pijamale de ale mele si m-am bucurat ca ii erau bune.

-Maine daca ai nevoie sa te duc cu masina,doar spune-mi.Am zi libera asa ca nu m-ar deranja sa fac asta.

Mi-am prins parul intr-un coc lejer si mi-am adus un pahar cu apa din bucatarie.

Defapt trebuie sa merg la lucru.Lucrez la un adapost de catei de ieri si ar trebui sa imi iau alte haine pe care le am doar acasa dar nu vreau sa mai profit de bunatatea ta.Deja ai facut prea multe pentru mine.Esti un om bun.

Nu am putut sa nu zambesc.Acum ca mi-am regasit sora eram pe deplin fericita.Poate ca era timpul sa dau ochii si cu parintii nostri pentru ca pana la urma ei erau cei vinovati dar pe de alta parte speram sa nu ma vada cand voi merge maine sa o duc pe Bella acasa.

-Nu.Nu.Nu.Sigur ca te duc.Noapte buna.

Dupa ce mi-a raspuns in acelasi fel m-am dus in camera mea.M-am asezat in pat si am scos albumul de poze dintr-un sertar.Era pentru prima oara in ultimii 10 ani cand ma uitam la pozele din el.Cand am terminat de vazut toate pozele,am pus la loc albumul si am stins veioza.

Din perspectiva lui Harry:

Dupa ce am plecat de la restaurant,am mai ramas jumatate de ora la Lou pentru ca mi-a spus ca nu vrea sa stea singura pana cand se intoarce Tom de la petrecere.Lux a adormit imediat ce am ajuns la apartamentul ei asa ca am ramas sa ii tin putina companie.

Era deja miezul noptii cand am iesit din casa ei si eram extrem de obosit.Nici macar in zilele de turneu nu m-am simtit asa.A fost o zi lunga din toate punctele de vedere dar m-am bucurat ca am vazut pe Bella si acum mai aveam si un catel care a stat in bratele ei.

Strada era invaluita in liniste si majoritatea caselor erau cuprinse de intuneric.M-am urcat in masina si am deschis radioul dar l-am lasat la un volum mic.Am inceput sa bat cu degetele pe volan pe ritmul piesei si am observat in ultimul moment barbatul aparut din senin care se clatina pe drum.Rotile au scrasnit cand am pus frana si am bolborosit ceva.

Am coborat din masina si atunci m-am uitat mai atent si l-am recunoscut.Oricat de beat era tot enervantul de Conor era.

-Stii ai putea sa te dai la o parte.Unii oameni mai vor sa ajunga si acasa sa doarma.Nu toata lumea simte nevoie sa se imbete si apoi sa vina pe mijlocul drumului ca sa astepte o masina.

L-am vazut scotand un briceag din buzunarul jachetei si pentru pirma oara mi-a fost frica pentru ce ar putea urma.Nu puteam sa spun ca nu stiu ce ar putea sa faca un briceag.

-Styles.Styles.Styles.De cand asteptam eu momentul asta.

Intalnire pe insula secretaWhere stories live. Discover now