Kapitola 1

161 17 6
                                    

,,Tak Martho, vítej na úplně nové planetě ani já jsem na téhle ještě nebyl" prohlásil Doktor s radostným úsměvem, když TARDIS přestala vydávat svůj podivný zvuk a třást se, což znamenalo, že přistáli. 

,,A to už něco znamená, viď?" mrkla na něho. 

,,To ano" odpověděl a zatvářil se významně. Pak pozvedl své obočí a s potutelným úsměvem upřel pohled na dveře TARDIS. Hlavou pokynul na Marthu, aby ho následovala a nedočkavě se k nim rozeběhl. 

Jakmile je otevřel, naskytl se mu krásný pohled na rozlehlé pouštní duny tmavě červeného písku. Vzhlédl k nebi, které mělo také netypickou barvu. Bylo světle zelené s tmavě zbarvenými mraky. 

Skrz rty se mu prodralo obdivné "wow". Pomalu vyšel ze dveří a dal se do chůze prohlížejíc si všechno okolo sebe.

,,To je nádhera" uslyšel za sebou. 

Najednou ucítil, jak mu něco v boční kapse jeho kabátu slabě vibruje. Polekaně sebou škubl, čímž se probral z euforie, která u něho nastala díky této přenádherné planetě. Zašmátral v kapse a vytáhl z ní vibrující mobil. Ani si nepamatoval, že by kdy nějaký měl. Na displeji bylo napsáno Marthino jméno. Hovor ihned přijal a než stačil cokoli říct, Martha se ujala slova. 

,,Ahoj doktore, doufám, že tě neruším, ale slíbila jsem, že se ještě uvidíme a teď nastal ten čas" řekla s veselým tónem v hlase. Doktor se zatvářil udiveně. 

,,Co?..Jak to myslíš?" nechápal, vždyť přeci stojí někde za ním. 

,,Achjo doktore asi už vážně stárneš a zapomínáš" povzdechla si. 

,,Přeci jsem ti řekla, že až ti zavolám, ty máš přiběhnout, proto jsem ti taky dala ten mobil" snažila se mu to připomenout. 

Doktor ale nic z toho, co mu říká, nechápal. Nikdy mu tohle neřekla a ani mu nikdy nedala mobil, leda že by na to opravdu zapomněl, ale i tak, proč by mu volala, že je na čase se vidět, když je tu s ním. Otočil se za sebe a spatřil Marthu, jak se užasle rozhlíží kolem sebe. U ucha ale žádný mobil neměla. 

,,Ale vždyť.." chtěl ihned protestovat, náhle se mu ale zatočila hlava. Obraz červených dun a zeleného nebe mu ve chvilce zmizel v nekonečné temnotě.

Neexistuje? | Doctor WhoWhere stories live. Discover now