Capitolul 7

406 28 3
                                    

Geamurile sparte, tablourile azvarlite pe jos, fotoliile intoarse cu susul in jos si televizorul care zacea pe jos facut bucatele, toate acestea ma faceau sa ma cutremur si un singur gand imi trecuse prin cap. Nick iar a avut o criza.
Cu pasi marunti ma apropii mai mult de camera distrusa si analizez mai bine locul. Un mormait ciudat ma facu sa tip si sa dau cativa pasi inapoi cand de nicaieri aparu o silueta in fata mea.
- Insfarsit ai venit. Ti-a fost dor de mine? Tonul sau ironic ma facu sa inghit in sec.
- Nick... Cuvintele parca nu mai voiau sa iasa din gura si raman cu gura intredeschisa incapabila sa mai fac un gest.
Acesta se apropia din ce in ce mai mult de mine cu pasi lenti si in acelasi timp mentinand contactul vizual parca vrand sa ma devoreze. Arata ca un leu gata sa-si atace prada.
- Frumoasa mea Natalie. Ce mi-ai facut tu mie? Mirosul de alcool se putea simti cu fiecare pas mai aproape de mine iar cand ajunse in dreptul meu la doar cativa milimetrii de fata, fac un pas inapoi si simt cum piciorul imi aluneca si cad in sezut.
Nick rade infundat si se aseza in genunchi ca sa fie la acelasi nivel cu mine. Ma privi in ochi cu regret iar in urmatoarea secunda acesta ma lua de par ma ridica de pe jos mergand cu mine asa pana in biroul lui.
Ma smucesc din stransoarea lui si ii arunc o privire plina de dispret iar intr-o fractiune de secunda ii dau o palma peste fata cu toata puterea.
- Sa nu indraznesti sa ma mai atingi!  Mai ca aveam putin si ii saream la gat dar moartea lui nu era o obtiune. Vreau sa semnez nenorocitele alea de acte si sa nu te mai vad cat oi trai!
- Mereu ai fost o proasta. Daca divortezi de mine vei pierde totul. TOTUL! Stii foarte bine ca nu vei mai ramane cu absolut nimic, totul imi apartine mie. Tot ce vezi aici se datoreaza muncii mele, deoarece tu nu ai fost in stare de absolut nimic. Nu esti buna de nimic!  Scuipa cuvintele cu venin.
Cu greu imi tin in frau lacrimile si trag aer adanc in piept.
- Eram sigura ca intr-o buna zi imi vei spune cuvintele astea. Cat de ipocrit poti sa fii cand stii foarte bine ca din cauza ta nu am avut niciodata o slujba. Mai tinut in casa ca pe un caine! Ti-am spus de atatea ori ca vreau sa ma angajez ca tot omul dar de fiecare data se ajungea la un scandal monstruos. De la o vreme imi era frica sa mai deschid subiectul. Imi era frica de tine! Am ajuns sa blestem ziua in care ne-am casatorit si sa-mi fie scarba de tine. Te urasc atat de mult, pentru ca ai facut ce ai vrut din mine, pentru ca ti-ai batut joc de mine culcandu-te cu toate curvele, pentru ca din cauza ta mi-am pierdut copilul! Simt cum gatul ma arde la cat de tare tipam. Nick ramane socat. Simteam ca mi se rupe sufletul cand am adus in discutie copilul dar nu mai puteam. Trebuia sa-l fac sa se simta vinovat pentru ce a facut.  Scoate o foaie dintr-un sertar si mi-l tranteste in fata.
- Semneaza-l. Seriozitatea de pe chipul lui ma facu sa ma cutremur pentru o clipa..apoi iau stiloul si fara nici o retinere semnez.
  Insfarsit sunt libera!

Noi InceputuriUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum