Hoofdstuk 8

180 12 1
                                    

Na een gezellige wandeling komen ze aan in het centrum van het park. Wanneer ze er komen aanlopen, zien ze een grote mand met een gigantisch lege ballon eraan. 'Heb je toevallig ooit al eens in een luchtballon gezeten?' Vraagt Layla opgewekt.
Thomas kijkt met open ogen voor zich uit. 'Is dit serieus?' Vraagt hij verbluft. 'Ik zei toch dat je iets orgineels moest doen om indruk te maken!' 'Ja, en dat heb je goed voor elkaar gekregen.

Layla loopt enthousiast naar de grote mand toe, Thomas loopt en nieuwsgierig achteraan. De verhuurder van de luchtballon staat hun op te wachten. Hij verwelkomt de twee en maakt het touw los wat de luchtballon op zijn plek houdt. Layla en Thomas klimmen samen met de man over de rand, de grote mand in. Zodra ze allemaal hun eigen plekje hebben gevonden, begint de man aan een aantal knopjes boven hun hoofd te draaien. Zonder waarschuwing springen de branders aan. In een mum van tijd blaast de enorme ballon zich op met warme lucht en langzaam komt de mand van de grond. Om rechtop te blijven staan in de wiebelende korf, graait Layla in schrik met haar armen om Thomas' middel. Thomas houdt zich met zijn rechter arm stevig vast aan de rand van de mand en zijn linker arm heeft hij over Layla's schouder.

Langzaam stijgt de steeds groter wordende luchtballon de lucht in. Wanneer de mand wat steviger in de lucht hangt, laten Thomas en Layla elkaar los. Ze draaien zich met hun gezicht naar de rand toe en kijken samen naar beneden.

The Best First Date [DUTCH]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu