Capitolul 19

177 10 1
                                    

Stau în pat și mă cufund în gândurile mele . Ziua asta a fost luuungă pot spune . A fost ca o zi obișnuită de școală . Nu mi s-a părut deloc diferit , doar orele de curs erau total diferite de cele din locul natal . Fiecare clasă avea câte un profesor de magie , iar la clasa unde am picat eu era domnul Stone . Un bărbat de vreo 26 de ani brunet și cu ochii albaștrii, care era nou venit , dar se pricepe al naibii de bine la magie și pot spune că am învățat ceva de la el , și sunt sigură că o să mai învăț .

Lăsând asta la o parte , gândul că va trebui să-i spun Mayei tot , mă macină în continuu . O iubesc pe Maya , iar dacă o să afle se va supăra cred .. Nu vreau să fim din nou certate, sincer până acun nu am pus niciun băiat în calea prieteniei noastre , nici măcar pe Josh nu l-am pus , dar cu Alex e diferit , are ceva mai special care te face să-l iubești din prima ..iar eu , din păcate , sunt condamnată la asta ..o să încerc să-l uit , dar ..ahh pe cine o să păcălesc , am sentimente puternice pentru Alex.
Partea cea mai proastă e că acum Maya își pune întreabarea "De ce n-a venit Emma la școală ?" presupun ...

Deodată bate cineva în ușă . Merg leneș să o deschid iar în fața nea stătea ... Maya ?!
- Maya ! spun eu luând-o în brațe .
- Emma , ce mă bucur să te văd ! De ce nu ai venit azi la școală ? Te-au răpit ăștia ? întreabă ea îngrijiorată .
- Nu ... spun eu speriată căci simt că se apropie momentul să-i spun .
- Dar atunci ? De ce nu ai venit ?
- Ăăăă.. Eu... Nu m-am simțit bine ..
- Păi și de ce nu ai rămas acasă ?
- Păi ăăă mama ăăă .... Era ocupată , nu avea timp de mine șii ăăă am venit aici , mint eu și simt cum tremur .
- Vrei să stau cu tine ?
- NU , spun eu imediat după ce terminase Maya propoziția , adicăă nu vreau să iei și tu răceală ăăă pentru că simt că m-am îmbolnăvit.
- Emma ? De ce simt că se întâmplă ceva ?
- Nu e nimic , serios ..
- Ok .. Eu trebuie să plec , am întâlnire cu Alex .
Iar eu mă îmbujorez când aud cuvântul "Alex" .
- Stai , Maya , cum ai ajuns aici ?
- Mi-a deschid Alex portalul , acum mă așteaptă . Mi-l poți deschide să mă întorc ?
- Da..
Îi deschid portalul și pleacă .

Are întâlnire cu Alex bla bla .. De ce ea și eu nu ? Da , am ajuns să spun asta despre prietena mea .. Am nevoie de cineva cu care să vorbesc , am nevoie de ... Steave . Steave ? Asta e ! Mă voi duce în locul natal să-l caut și să vorbesc cu el.
Deschid portalul și intru . Ajung în pădurea unde am înghețat-o pe Maya și mă îndrept spre casa lui Steave . Ajung acolo și sun la sonerie , care răspunde mama lui .
- Bună ziua ! Steave este ?
- Bună Emma ! Dar nu ai aflat ?
- Ce să aflu ?
- Steave numai locuiește aici. S-a mutat în căminul de pe strada Lincon. - S-a mutat ? Mie nu mi-a spus nimic ..
- Nu a vrut să spună nimănui .
- Bine , mulțumesc ! O zi frumoasă !
- La fel Emma .
Ce ? S-a mutat și nu mi-a spus ? Noi ne ziceam totul , și nu e ca și cum nu avea prin ce să mă anunțe , doar aveam telefonul la mine în tot acest timp . Of , ce o fi cu el ?
Decid să merg spre căminul descris de mama lui Steave , iar după 15 minute în care l-am căutat , l-am și găsit . Intru în el și merg spre recepție.
- Ăăă Steave Golden ? întreb eu .
Recepționera verifică actele , după întoarce privirea către mine și spune : - Îmi pare rău , aici nu e niciun Steave Golden .
- Ok , mulțumesc , spun eu dezamăgită și ieșind din locul acela .
Sunt foarte sigură că acesta este căminul bun . Nu se poate să-i fi greșit adresa , ăsta e singurul cămin de pe strada Lincon. Ce se petrece ?
Merg spre locul nostru de la lac . Poate o fi acolo . Când ajung nu văd pe nimeni . Mă așez pe băncuța de acolo și mă uit în zare . Nu e nimeni împrejur , sunt doar eu singură . Ma ridic de pe băncuță și mă apropii de mal , până văd o siluetă ascunsă după un tufiș. Mă apropii cu teamă și îndrăznesc să mă uit . Când m-am uitat , m-au tăiat toate apele pentru că silueta era .......Steave ! Steave este întins pe nisip cu un tub în mână iar pe piept era o scrisoare .

"Dragă Emma , când vei vedea asta , eu probabil că nu voi mai fi .. Știam că vei simți lipsa mea și că vei veni să mă cauți aici la locul nostru .. Îmi pare rău pentru ce am făcut , dar motivul este că .. Eu m-am îndrăgostit de tine , dar tu erai cu ochii după alți băieți , plus nu am vrut să stricăm prietenia noastră care a fost cea mai importantă .. Am încercat să te uit , dar nu am putut , pur și simplu nu te puteam scoate din cap și pentru asta m-am sinucis înghițind otravă .. Te rog , iartă-mă pentru ce am făcut , promit că te voi veghea ca îngerul tău păzitor de aici din cer . Te iubesc Emma.."

Simt cum inima îmi bate tare și simt cum lacrimile nu se mai pot abține să nu cadă . Plângeam în sughițuri ca un copil mic și îmi ridicam privirea către cer și cu mâinile pe cap am urlat :
- Steave !!!! De ce ... De ce ai plecat ? Am nevoie de tine !!!!!!!!

Cartea Cu VrăjiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum