...

44 3 4
                                        

                    İşten yeni çıkmış,otoparktaki arabasına doğru ilerliyor ve arabanın anahtarını sallıyordu. Anahtar yere düşerek bağımsızlığını ilan etmişti. Anahtarın sesi otoparkta yankılandı. Nazikçe eğilip anahtarı eline aldı. Tam ayağa kalkacağı sırada yerde iki kişinin gölgesini gördü. Birinin elinde silah vardı, diğer kişiye doğrultuyordu . Başını yerdeki gölgeden kaldırınca kimseyi bulamamıştı. Bir kaç adım atarak topuklularının seslerini duyurmasına izin verdi. Etrafında kimse yoktu ama gördüğüne o kadar emindi ki. Arabasına doğru ilerlerken bir yandan da arabayı anahtarla açmıştı. Arabasına binip otoparkı terk etti. Yol boyunca müzik dinledi yoksa otoparkta gördüğü şeyleri zihninden atamazdı.Evinin olduğu sokağa girmişti.Arabasını park edip arabadan indi. Evi kırmızı , dört katlı, büyük bahçesi ve çardağı olan bir apartmandı. Bahçeye girip merdivenleri çıkmaya başladı . İlk katta yaşlı bi teyze , ikinci katta yeni evlenmiş bir çift ,üçüncü katta üniversiteli bir erkek grubu ve dördüncü katta kendisi oturuyordu . İşten dolayı apartmandaki kimseyle tanışma fırsatı bulamamıştı . Tam kendi katına geldiğinde kapının önünde ev sahibini görmüştü . "Meryem abla kirayı daha dün hesabına yatırmıştım . Ne oldu ?" Dedi işten yeni gelmiş genç kadın . "Ah canım kusura bakma bu aralar paraya sıkışığım evi satılığa çıkardım . Bi kaç gün içinde taşınır mısın?" . Genç kadın meryem hanımın dediklerini sindirmeye çalışıyordu . Ağzından ilk çıkan şey "Abla iki günde nasıl taşınabilirim ki ? Ayrıca yeni ev tutacak param yok." Oldu.

...

Genç kadın elinde iki büyük ve bir küçük valiziyle bir banka oturmuş gazetede ki kiralık ev ilanlarına bakıyordu. Meryem hanım son bir yılın kirasını genç kadının hesabına yatırmıştı. Turuncu saçlarının bir kaçı topuzundan kurtulup rüzgarla dans ediyordu adeta. Genç kadın çantasından çıkardığı fosforlu kalemin kapağını ağzıyla açtı. Kalemin kapağı ağzında bir kaç ilanı işaretledi. Aramak üzere telefonunu cebinden çıkardı. Numarayı tuşlayıp kulağı ve omzu arasına sıkıştırdı telefonu. İlanları işaretlemeye devam etti. Diğer elindeki simitten bir ısırık daha aldı. İlandaki numara sahibi telefonu açmamıştı. Aramayı sonlandırıp işaretlediği diğer bir ilanı aramak için numarayı tuşladı. Bu numaraya ulaşılamayınca diğer ilanları aradı . İlan sahipleri telefonu açmıştı ama ya evin kiralandığını ya da bekar bir kadını aile apartmanına kabul etmeyeceklerini belirttiler. Genç kadın valizleri ve çantasıyla oturduğu banktan kalktı . Broşür dağıtan bir çocuk kendisine bir emlakçı broşürü verdi. Genç kadın broşüre bakınca emlakçının iş yerine çok yakın olduğunu gördü . Caddeye çıkıp bir taksi durdurdu ve emlakçının adresini verdi.

...

Emlakçı nasıl bir ev istediğini sormadan bir kiralık ev ilanını genç kadına gösterdi. Apartman 12 katlı Otoparklı, asansörlü bir siteydi. Kiralık olan kat 8.kattı . Emlakçı evin içinin fotoğraflarını gösterdi. Ev eşyalıydı. Ev tamda genç kadının istediği gibiydi. Amerikan mutfağı , gri dolapları, mavi koltukları, yatak odası komple siyah mobilyalarla doluydu . Banyosunda küvet,duşa kabin , beyaz havlu dolabı , siyah lavabosu ,kırmızıydı fayansları .
Evi tutacağını emlakçıya bildirdi. Emlakçı gerekli evrakları hazırladı. Genç kadın evrakları imzalarken içini tuhaf bir ürperti kapladı.

KANLI NOT Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin