-1-

490 33 4
                                    

Primul pas: ochii.

  🔹La ochi tot secretul e să înțelegi că el nu este plan, gandește-te că este o bilă, de aceea el are umbre și lumini. Adică nu-i colorezi irisul și gata pentru că nu o să arate natural.
  🔹Poziția irisului se modifică în funcție de partea în care  privești. Încercați să nu pară că se uită cu un ochi la apus și cu unu la răsărit :))))). Și țineți cont că nu tot irisul este vizibil, adică nu e ca și cum faci un cerc și îl colorezi. Dacă privești fix în față este posibil ca partea de sus să nu fie vizibilă și să aibă formă de U, exact invers dacă privești în jos.
  🔹Irisul este un mușchi, de aceea el are acele striatii(ca să le spun așa). El se contractă (se micșorează) atunci când privești spre ceva luminos (ca să nu orbești), iar când este întuneric el se dilată. Astfel se mărește și se micșorează și pupila (pata neagră din centrul ochiului), care nu este decât un gol care îi permite luminii să intre.
  🔹Din câte am înțeles irisul se poate dilata când vezi ceva ce îți place (sau când ești într-o stare de eforie). De asemenea, țineți cont că ochii sunt umezi (doar de aia clipești), iar lucrurile la care te uiți se reflectă în ochi, de asemenea si genele.

M-am apucat să rescriu această carte pentru a publica în ea mai multe sfaturi și informații legate de desen.

How to draw //PAUZA//Where stories live. Discover now