yolculuk

22.9K 1.3K 36
                                    

Eva gece boyu bu durumdan nasıl kurtulacağını düşünerek uykusuz kalmıştı. O kadar büyük bir çıkmazdaydı ki burda kaldıkça zaman kaybediyordu. Biran evvel bu devden kaçmalı ve orkidenin yetiştiği bölgeyi bulmalıydı. Hesaplamalarına göre bitkiye en yakın bölgeye inmesi gerekirken kendini karanlık bir ormanda buluvermişti. Demek ki Sam hesaplama yaparken bir hata yapmıştı. Döndüğünde onu mahvedicekti bunu aklının bir köşesine not etti şimdiden ama tabiki dönebilirse o kadar çaresiz hissediyordu ki kendini . Sam'i, Mary'i ve küçük rose şimdiden özlemişti. Bu göreve gönüllü gelmesinin tek sebebi rose du. Ona birşey olmasından ölümüne korkuyordu. Sam ile birlikte büyük bir aile hayali kurarken  Mary ardındanda Rose hayatlarına güneş gibi doğmuştu. O güneşi kaybetmeye dayanamazdı.

Gece boyunca bu barbarların horlamalarını dinlemişti bir kaç kez kaçmaya yeltensede sanki yanındaki adamın dört kulağı varmış gibi en ufak çıtırdıda koluna yapışıyordu.

" yeter ama bırak beni gece boyu kabus gibi çöktün üstüme" Eva tepinerek colin in elinden kurtulmaya çabalıyordu.

"off be kadın sayende gece uyumadım beni daha fazla kızdırma otur" Colinin kükremesiyle Eva yerinden sıçramıştı.

" bana bağırma kulaklarımı patlatacaksın" Eva iki eli kulağında öfkeyle Colin e bakıyordu.
Colin Evanın kaprislerine daha fazla sinirlenmemek için kalktı ve ormana doğru gitti. Orda daha fazla kalırsa ona zarar verebilirdi.
Jamie ise az ilerde kavga eden çifti neşeyle izliyordu. Colinin öfkeyle kalktığını görünce sırıtarak Evanın yanına gitmişti.

" sonunda Colin mcloydu bile kaçırtan bir kadın çıktı" kahkaha atıyordu.

" o deli adamın kölesi değilim sarı kafa beni bırakmasını söyle" Jamie şaşkınlıkla bakıyordu.

" sarı kafa mı kadınlar bu sarı kafaya bayılır hanımefendi"

" ya tabi" Eva karşısındaki bu sevimli adama kanı ısınmıştı hemen.

" o bizim şefimiz onun emrine karşı gelemeyiz bu yüzden üzgünüm bizimlesin" derken göz kırpmayıda ihmal etmemişti.

Eva oflayarak tepinmek istiyordu. Jamie ise bu öfke nöbetine kahkahalarla gülüyordu. Colin kolay kolay bir kadını sahiplenmezdi. Demekki bu yabancı onu adam edecekti.

Colin öfkeyle ormanda yürürken yol boyu söylenmişti. Şimdiye kadar hiç bir kadın ona karşı çıkmamıştı. Hepsi onu severdi ama bu kadın çok asiydi ve Colin onu uysallaştıracaktı. Bunları düşününce yüzünde sinsi bir gülümseme oluştu. Neyse bir süre daha idare edebilirim diyerek kamp alanına geri dönmüştü.

Yolculuk boyunca Eva sessiz kalmayı tercih etmişti. 3 gündür bu dev gibi adamlarla birlikteydi. Colin'e tahamül etmeye çalışıyordu. zeki bir kadındı yol boyunca geçtikleri bölge orkideye giden yoldu o yüzden sessiz kalıp en hızlı şekilde orkideyi alıp kaçacaktı. Neyse ki colin hariç diğerleri ona karşı saygılı mesafeliydi hepsi beylerinden çekiniyorlardı aslında. Colin bir an olsun yanından ayrılmasına izin vermiyordu tuvalet ihtiyacında bile yakınlarda oluyordu. Bu Evayı çıldırtıyordu artik.
ilk günden beri Colinin atında yolculuk etmişti. İtiraz etsede baska secenegide yoktu Colinle konuşmuyordu sıkıldığında sadece jamie ile sohbet ediyordu, Eva jamieden hoşlanmıştı iyi bir adam olarak görüyordu onu en azından Colin kadar kaba değildi ona karşı.

Evanın artık sabrı tükeniyordu.Koca deve ondan bıktığını jamie ile gitmek istediğini söylediğinde ve Jamienin yanına gittiğinde Colin öfkeyle kızı sırtladığı gibi kendi atının üstüne atmıştı. Jamie bu manzaraya çok gülmüştü o gün.

Korkusuz bey kıskançlık krizi geçiriyordu. Bu ufak kız onu çıldırtıyordu. Colin başka bir erkeğin bu jamie bile olsa ona dokunmasına tahamül edemiyordu.

Yıldızlarla Gelen  (efsane Leydiler Serisi 1Where stories live. Discover now