9. Zasypaná štola

7.4K 418 45
                                    

Tenhle příběh se stal nedávno mě a tak jsem se rozhodl, že sem taky jednu historku přidám...

Minulý rok na podzim, jsme vyjeli s vedoucíma a pár kamarády na výlet, na takový vandr... Byli jsme uprostřed lesa, kde jsme přespávali jen v malém domečku postaveným z dřeva, kde byla v podstatě úplně stejná zima jako venku. Jeden den tam za námi přijeli trampové, kterým malá osada patřila. Večer jsme spolu seděli u ohně a hráli na kytaru. Když se blížilo k půl dvanácté večer, zeptal jsem se trampů, jestli se jim tu přihodilo někdy něco strašidelného. Oni přikývli a vyprávěli nám mnoho znepokojujících příběhů, které byli spojeny s tímto místem, lesem, krajem. Jedna historka ale vyčnívala nadevše. Jeden tramp nám vyprávěl o tom, že když se podíváme nahoru do kopce, tak úplně nahoře se nachází štola. Jednou se tam prý vydali čtyři kamarádi. Tři vlezli dolu do štoly a jeden je jistil ze zhora. Jenže štola se zavalila a zavalila tak i tři kamarády, kteří byli uvnitř... čtvrtý kamarád, než by seběhl dolu z kopce a do města (a to je hodně daleko) by to neměl šanci stihnout, je zachránit. Čtvrtý si tedy našel nejlepší strom, na který by mohl vylézt. Zbláznil se a ve smutku se oběsil.

Od té doby, co se tohle přihodilo prý někdy trampové v noci vidí, jak jdou směrem od štoly tři světélka, prý s lucerničkami a chodí po lese různě po lese. Řìká se, že prý ty tři světélka, které v noci chodí, jsou ti tři kamarádi, které zavalila štola a hledají toho čtvrtého, který se oběsil na nějakém stromě.

Všichni jsme byli potom celkem vystrašení a neustále jsme se dívali směrem nahoru do kopce, ke štole. Asi o hodinu později, kdy jsem hrál na kytaru, jsem najednou uslyšel, jak všichni začínají ukazovat do míst, nahoru, do kopce a začínají se tomu hrozně divit. Když jsem položil kytaru, podíval jsem se do míst také a skutečně tam šli uplně nahoře tři světélka, která byla od sebe stejně daleko. Chodili takhle asi deset minut a pak se náhle ztratila. Všichni se báli a i na trampech byl vidět výraz, že jim to nebylo zrovna příjemné... Celou dobu jsme s kamarády mysleli, že si z nás trampové dělají srandu, ale po tomto, co se nám tohle přihodilo, už jsme nepochybovali a ani já... Od tohoto dne jsem začal věřit na to, že duchové nejspíše existují, protože mě nenapadalo, co by to muselo být za shodu náhod, aby se tohle stalo.

Jinak, by the way, všichni trampové byli pořád na svých místech takže to nemohl být nikdo z nich...
Den poté jsme se šli podívat nahoru na kopec - štola tam skutečně stála a byly tam i pomníčky...
Shodou náhod, bylo svátek sv. Václava a krvavý úplňek, takže... náhoda?!?!
______________________________________

Příběh ode mně...

Strašidelné příběhy dle skutečných událostí... [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat