Love Camp

587 23 8
                                    

''Maya! Trezeste-te,trebuie sa pleci,ai uitat?'' Ce sa fac,unde trebuie sa pl-oh,da. În tabără. Acea tabără în care am fost pur şi simplu obligată să merg.De ce nu poate înţelege mama faptul că prefer să stau în casă şi să citesc?

''Maya!''

''Am auzit! Vin imediat!'' Ugh,dintr-o dată patul a devenit mai moale şi mai comfortabil..

Cu greu reuşesc sa mă ridic din pat şi să pun câteva haine pe mine..Nu mi-am dat prea tare silinţa..un tricou alb şi o pereche de jeanşi îmi sunt de ajuns.Îmi prind părul într-un coc dezordonat,şi cobor în bucătărie..

''Maya,de ce nu îmbraci şi tu ceva mai drăguţ?''

''De ce aş face asta?'' Spun încet,crezând că doar eu voi auzi.

''Um,poate pentru că te-am trimis într-o tabără,nu să cumperi pâine''

''Ugh,bine,o să mă schimb,dar mai întâi am să mănânc''

''Cum vrei..''

Termin de mâncat şi urc in camera mea ca să mă schimb.Nu înţeleg ce e greşit la felul cum m-am îmbrăcat,mă duc într-o tabără stupidă,nu la cine ştie ce restaurant de fiţe,unde oricum ţinuta mea nu ar fi fost foarte diferită..

''Maya eşti gata?'' aud iar vocea mamei de la parterul casei.

''Imediat'' îi răspund uşor enervată.

''Haide,e ora 5:30 şi tu trebuie să fii în gară la 5:50,asta dacă vrei să prinzi trenul '' spune ea uşor îngrijorată de faptul că nu voi ajunge la timp.Mie sincer nu îmi pasă,încă sper că mama va primi un telefon spunându-i că tabăra nu se mai ţine pentru că au luat foc cabanele sau ceva de genul.

Îmi verific bagajul încă o dată,să văd dacă am uitat ceva,şi mă hotărăsc să scot o bluză şi în locul ei să mai pun 2 cărţi. 

**

Într-un final am ajuns la gară,după un drum lung şi plictisitor cu maşina mică a mamei.Încă sper la un apel către mama în legătură cu amânarea taberei,deşi ştiu că şansele sunt egale cu 0.

Spre fericirea mamei mele, nu am întârziat,şi am ajuns la timp pentru a prinde trenul. Mă întreb dacă ea chiar crede că sunt entuziasmată..Ce pot să zic,aş fi fost mai incântată dacă stăteam acasă închisă in cameră şi nu primeam apă şi mâncare pentru 2 zile. Inainte de a-mi pune geamantanul pe acel ''raft'' de sus al trenului,îmi scot o carte şi sticla cu apă şi încep să citesc.Din fericire,drumul este de 8 ore,aşa că probabil am destul timp ca să termin cartea,având în vedere că mai am vreo 5 cărţi la mine şi vreau să le termin..

**

Drumul spre tabără a părut mai scurt decât drumul cu maşina mamei,şi spre surprinderea mea,tabără chiar nu pare atât de rea cum credeam.Deasupra porţii scrie cu litere mari ''Bun venit în tabăra Intellismart!'' Este împărţită pe mai multe ''grupe'',dacă le pot zice aşa. ''Arte plastice'' , ''Educaţie Muzicală'' , ''Literatură'' , ''Tâmplărie'' , şi ''Matematică''.  Poate totuşi nu va fi atât de rău cum credeam. După puţin timp în care mă plimb de colo colo încercând să dau de cineva care mă poate ajuta,îi întâlnesc pe instructorii taberei.

''Bună,Maya Collins?'' 

''Um,da,eu sunt''

''Incântaţi să te avem în tabăra noastră,eu sunt Jake Baker,iar ea este colega mea,Beth Bucket.''

''Încântată de cunoştiinţă!'' spun eu încercând eu să fiui politicoasă.

''Haide să îţi arătăm unde este cabana în care vei sta pe timpul taberei'' spuse Beth.

După ce mi-au arătat cabana şi toate detaliile desper tabără,am fost întrebată din ce grupă aş vrea să fac parte.După puţin timp de gândire,m-am hotărât asupra Literaturii,şi ca să încerc ceva nou,Educaţie Muzicală.Ce-i drept nu prea le am cu muzica,însă orele de la şcoală ar trebui sa-mi fie de ajuns.

Odată ajunsă în cabană,mă dezbrac de hainele pe care le aveam pe mine şi mă duc la duş.Dau drumul al apă şi aştept sa vină apa caldă timp de jumătate de oră,uitând că nu sunt la mine şi că trebuie să aştept până diseară ca să mă pot spăla cu apă caldă ca oamenii normali. O las baltă şi mă schimb într-un tricou şi o pereche de pantaloni trei sferturi,şi ma apuc de citit.După puţin timp gândurile îmi sunt întrerupte de o bătaie la uşă.

''Intră!'' zic eu,neştiind ce să zic altceva.

Mă simt uşurată atunci când îl văd pe Jake..

''Hei Maya! Am uitat să iţi dau planul taberei,scuze de deranj.'' spuse el în timp ce îmi inmână foaia cu activităţile pe care le vom face pe timpul verii.

''Nu e niciun deranj'',spun eu,din nou,din politete.

Încep să mă uit peste program,şi văd că mâine trebuie sa ma trezesc la 8 pentru Ed. Muzicală.Mă uit la ceas,deocamdată e ora 16:30,şi tot ce am făcut a fost să citesc.Ugh,de parcă nu puteam face asta şi acasă.Dacă tot am venit aici,măcar să fac ceva interesant. Dar ce aş putea face într-o tabără de vară pentru studenţi? Aşa e.Nimic,asa ca mai bine rămân în cabană ca să termin cartea.

Peste căteva minute,se aude o bătaie în uşa.De data aceasta nici nu mai apuc sa spun ''Intră'' ,că mă trezesc cu o fată cam de 16-17 ani,cu părul blond şi ochi albaştri în cabană.

''Um,bună..?'' spun eu surprinsă de apariţia ei aici.

''Bună,eu sunt colega ta de cameră''

Colegă de ce? Se pare că Jake şi Beth au omis asta.

''Numele meu e Heather,Heather Gordon'' spuse în timp ce îmi intinse mâna.

''Um,eu sunt Maya Collins,incântată''

''Unde eşti înscrisă?''

'''Poftim?'' spun eu mirată.

''La ce grupe eşti înscrisă?''

''Oh,la Educaţie Muzicală şi la Literatură'' spun eu uşor jenată

''Deci îţi place muzica să inteleg?''

''Nu e cea mai mare pasiune a mea,am zis să încerc ceva nou''

''Interesant. Eu sunt la Arte Plastice şi la Literatură,de asemenea''

''Super'' spun uşor încântată că măcar am pe cineva cunoscut la Literatură.

''Haide,mergem?'' zise ea.

''Ce? Unde să mergem?'' mirarea de pe faţa mea e mai mult decât evidentă.

''Se pare că Jake şi Beth au uitat să-ţi spună...'' ''Normal'',îmi zic eu în gând ''...''trebuie să mergem în sala de mese ca să ne prezentăm.''

Să facem ce? Oh Doamne,ăsta e ultimul lucru la care m-am gândit...

Love CampWhere stories live. Discover now