Capitolul 1.

119 3 2
                                    

Este prima mea poveste.Sper sa va placa.

-Trezeste-te Isabella,se aude vocea cristalina a mamei,vei intarzia la scoala.

M-am ridicat in fund,stateam nemiscapa pe patul moale.Asteptam sa ma trezeasca cineva din acesc cosmar,scoala.

A trebuit sa parasesc patul si sa merg sa-mi fac un dus,mai aveam o ora pana plecat la scoala,perfect aveam timp de toate.Mi-am facut toaleta si m-am indreptat spre dulap,acum marea mea problema,cu ce ma imbrac?

Pana la urma m-am hotarat si mi-am luat o pereche de blugi stramti,un tricou alb larg pe care scria "I love british boy" si converse mei negrii.M-am dat cu putin rimel,putin creion si parfum.Am luat ghiozdanul de pe scaun si am fugit jos sa mananc micul-dejun.

*** 

Am intrat tiptil pe poarta scolii.

-Issa,ma striga cineva din spatele meu.

Era Georgiana,cea mai buna prietena,ne cunoastem doar din clasa a5a si acum suntem a12a. Este o fata foarte draguta.Are parul blond si niste ochi verzi-albastrui. 

 -Hei,Ce faci? Spune ea in timp ce se apropia de mine.

-Um..Bine,ma gandeam.Raspunde eu cu capul in jos.

-La ce?Ma intreaba ea nedumerita

-Este ultima zi de scoala ,adica mai avem doar rezultatele de la bac sa le vedem si deja se termina,o sa-mi fie dor de clasa noastra nebuna,de toti prieteni,poate o sa plec si nu o sa-i mia vad nicodata.Spun eu cu parere de rau.

-Nu te gandi la asta,o sa fie reuniri de clasa.Noi sigur o sa tinem legatura,nu te ingrijora.Chicoti ea in timp ce ma trage de mana spre clasa.

Doamna Diriginta ne-a adus rezultatele la bac.Toata clasa a trecut bac-ul,nimeni nu a picat.Toti erau fericiti,dar se vedea o urma de tristete pe fata lor.Ne-am strans toti intr-o imbratisare de grup,eu sincer am inceput sa plang,imi va fi dor de toate clipele petrcute cu ei,toate prostiile de la ore,sau  cand ne incurajam unii pe altii pentru notele proaste.

-Acum,puteti pleca acasa,vacanta placuta si un viitor frumos.Spuse doamna diriginta incercand sa nu planga.A iesit repede pe usa cu capul aplecat si mana la ochi,probabil a inceput sa planga,nu o condamn si eu plang.

***

Ziua a trecut foarte repede,am fost dupa ore toata clasa la cofetarie si am mancat cate o prajitura. Incepusem sa ne amintim toti acesti ani in care am fost impreuna,cum faceam farse profesorilor,de exemplu cand am luat carpa de spalat tabla si o tine un baiat in mana sau o fata, si profesoara cand sa aplecat el a rupt putin din carpa si i-a spus profesoarei ca i sa rupt fusta,ea a luat perna de pe scaunul de la catedra si a puso la fund,crezand ca  fusta ii era rupta si a plecat in cancelarie.

Ne-am imbratisat inca odata in grup si dupa fiecare pe cine apuca,eu am apucat sa imbratisez pe toata limea,nu mi-a scapat nimeni,unii baieti au inceput sa planga,ciudat .

***

-Mama,am ajuns acasa,tip eu incat sa se auda in toata casa. da rnu am primit nici un raspuns,probabil ca doarme. M-am dus in bucatarie,nu aveam pofat de mancare pentur ca mancasem prajitura aceea.Ma uitam prin frigider sa vad daca mai e suc si am gasit putain cola,m-am dus la bar sa imi i-au un pahar si am turnat putina cola.Am luat o inghititura din pahar si am merg in living sperand sa gasesc ceva la tv. 

Pe masuta din living era scrisa o foaie "Issa,am plecat mai devreme la lucru,are treaba seful cu mine,vin tarziu diseara,macarea e in frigider sau ia bani din pusculita si dute la MC.Ps.Avenit un plic pentru tine. Cu drag,Mama"

Ce plic? M-am uitat pe masa printre plicuri.Facturi,facturi,facturi,Admitere la facultate. 

-Aaaaaaaaaaaaa,am inceput sa tip si sa sar in sus.Am deschis ne rabdatoare plicul.

-Domnisoara Isabella Smith,tralalalalala,a fost acceptata la Harvard. Iaaaaaaaaai.Nu ma steptam sa fiu acceptata la o universitate asa de buna.Este cea mai buna universitate din lume. 

Incerc sa o sun pe mama,dar avea telefonul ocupat,ca deobicei,eram obisnuita cu chestia asta.Am sunat-o pe Georgiana si ea a fost admisa la o alta universitate,la Standfor.Am inceput sa tipam prin telefon.

***

Bye,Bye.Where stories live. Discover now