Prolog

7.1K 392 16
                                    

Viața nu este făcută să fie totul numai roz, are şi nuanțe de negru.

Cu douăzeci și trei de ani în urmă:

― Domnule doctor, această femeie va muri! Dacă nu vă fi dusă să nască acum! Strigă o asistentă unui doctor ce abia ieși dintr-o altă naștere. Studiă femeia ce se afla aşezată pe un scaun cu rotile, numai chinul care aceasta îl indura îl făcu să se răzgândească. Era de douăzeci și două de ore în travaliu. Cu puțini bani strânși veni să nască. Știa că dacă va rămâne acasă, va muri.

― Pregătește-te sala de nașteri numărul 6! Strigă unui rezident.

― Domnule, sunteţi mult prea obosit. Îi răspunse acesta. Dar când întâlni privirea dură a doctorului, cedă.

În altă sală de nașteri se afla o altă femeie ce urma să fie mamă, se cunoștea când un om avea sau nu bani. Femeia în vârstă de douăzeci și șase de ani, soția unui politician abia venise. Câțiva doctori erau lângă ea și o monitorizau. Două femeii în vârstă o ajutau să stea confortabil sau să îi dea să bea apă.

În celălalt salon alăturat de al ei, femeia adusă cu câteva minute în urmă i-se uscase buzele de la efortul care îl depunea. Nici măcar o gură de apă nu i-se dădu. Doctorul o privea cu milă, o lasă singură până îi veneau alte contracții.

Ambele femeii născu în același timp, cea săracă dădu naștere unui băiat de 3.600 pe când cea bogată, unei fetițe de 2.900.

― Du acești copii, sus la nou - născuți, ține minte cea din salonul 7 are fată, iar cea din salonul 6 băiat.

― Da, domule doctor. Acum îi voi duce. Spuse femeia în vârstă. Din cauza oboselii uită care al cui era, așa că sus îi așeză invers.

Femeile sunt duse în saloanele lor, așteptând cu nerăbdare să își vadă copii. Surpriza de pe faţa lor este mai mult un șoc, când observă că le sunt puși în braţe alţi copii. Nici una nu știau ce născuse cu o seară în urmă.

Dintr-o greșeală, două destine ale unor copii nevinovați sunt încurcate. O asistentă obosită, un doctor nepăsător.

Feride  (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum