....

550 80 28
                                    


Jednou večer, když už celé Bradavice až na Rona, který měl nespavou náladu, spaly, promluvil Harry ze spaní. Nemuvil normálně, ale vydával neurčité syčivé zvuky. Ronovi to přišlo jako pískání čajové konvice, kterou mu jednou ukázala Hermiona.

Protože chtěl zjistit, co se děje, vzal svůj kartáček na zuby, připlazil se k Harrymu a začal do něj šťouchat. Harry sebou vždycky jen cukl ale jinak nic nedělal. Ron se odvážil dál a šťouchl Harryho do tváře. Harry sebou znovu cukl a jako kdyby mu Ron zapl překladač, začal mluvit normálně. Mlel něco jako: ,,Otevři se" ,,Pomoc hadi!" ,,Uršulo ty jsi ale dračice." ,,Ginny je nejlepší" ,,Kde mám pyžamo?" a jednou dokonce řekl ,,Mám chuť na rajčata."

Ronovi došlo, že se Harrymu pravděpodobně zdá sen o tajemné komnatě. To dobrodružství už měli tři roky za sebou, letos na škole místo baziliška sídlila Růžová Ropucha Umbridgeová.Harry ztichl, takže Ron uklidil kartáček a lehl si do postele s tím, že už bude spát. Už skoro spal, ale Harry vstal z postele, strhl z Rona peřinu a křičel:

,,Ginny, musíme jí zachránit! Sežerou jí okurky!"

Ron vyděšeně vstal a šel za Harrym, který už mu utekl do společenky. Když tam vešel, musel opravit svoje první mínění. Spaly celé Bradavice až na něj a Hermionu, která se učila v křesle u krbu. Harry u ní zrovn stál a křičel, že s Ginny se to horší, že už tam jsou i mandarinky.Jakmile Hermiona uviděla zmateného Rona, vyskočila z křesla a běžela k němu.

,,Co se mu proboha stalo Rone?" ptala se překvapeně.

,,Asi je náměsíčnej." pokrčil Ron rameny. ,,Ostatně nebylo by to poprvé."Harry zrovna s pohrabáčem v ruce šermoval s někým neviditelným. Pravděpodobně s okurkami. Ron se divil, že ještě nikoho nevzbudili. Začínal se docela bavit. Sedl si do křesla a pozoraval se Harryho souboj s "okurkami".

Hermiona se na něj podívala s povytaženým obočím a založenýma rukama.,,Rone, to nemyslíš vážně. Musíme ho vzbudit!" vztekala se.

Ron se v křesle přikrčil.,,Tak dobře, no."

Hermiona došla k Harrymu což nebylo zrovna snadné, vzhledem k tomu, že šermoval pohrabáčem. Byla ráda, že si nevzal hůlku. Jemně s ním zatřásla a štípla ho do ruky. Harry zamrkal a jeho zelené oči měly nechápavý výraz.

,,Co se stalo?" ptal se zmateně.Ron s Hermionou se na sebe podívali, a pak Ron odpověděl.

,,Vůbec nic."Hermiona dodala ,,Učili jsme se tu a ty jsi usnul. Říkali jsme si, že už je docela pozdě a měli bysme jít do pokojů. Tak jsme tě vzbudili."

,,Díky." vykoktal stále zmatený Harry a nechal se odvést do pokoje. Za chvilku zase spal, tentokrát už klidně.Ronovi se taky usínalo dobře a slíbil si, že o tomhle Harryho malém nočním dobrodružství nikomu neřekne. Zůstane to mezi ním a Hermionou.


Děkuju za přečtení. :) Vote, comm potěší.  :D

×Kačulda×

Tajemná komnata se vracíWhere stories live. Discover now