Bölüm 7

6.3K 311 35
                                    


Üç genç birlikte yola çıktılar. Önce Suat ı bıraktılar evine. Ela çok şaşkındı yol boyunca hiç konuşmadı.

At korkusunu bile unutmuş olacak ki, artık Demir e sıkı sıkı sarılmıyordu.
Demir ablasının bu halini merak ediyor, bir anlam veremiyordu.

Stella ise az önceki olayı düşünüyordu. Duygularını tartmaya çalıştı. Ona "Evet" dediği an geri dönemeyeceğini biliyordu.

Bir çok yönden artıları olan biriydi Suat. Onun ailesi oldukça köklü ve zengindi. Üstelik çok iyi bir eğitim almıştı. Ancak oldukça resmi ve kuralcıydı. Stella ise cıvıl cıvıl hayat doluydu. Onu sevebilirmiyim diye düşündü.

*
Eve iyice yaklaşmışlardı ki atın önüne nereden geldiği anlaşılmayan bir yılan çıktı. Çok korkan at hemen şahlandı. Dalgın Stella olanları anlamadı bile. Yerde baygın yatıyordu.

Demir hemen ablasının yanına atladı."Abla abla. Neden sıkı tutunmadın!"

Stella kendinde değildi. Demir onun başını kucağına aldı onu uyandırmaya çalıştı. Korkudan kalbi yerinden fırlayacaktı. "Ne olur aç gözlerini."

Uyandırmak için yanaklarına hafif hafif vuruyor , saçlarını okşuyordu. Stella ya hiç bu kadar dikkatli bakmamıştı. Derken Stella gözlerini araladı ve Demir in yüzüne baktı ne olduğunu anlamaya çalışarak.

Demir beyninden vurulmuş giydi. O gözlerin daha önce hiç bu kadar derin ve bu kadar güzel baktığını görmemişti. Uzun kirpiklerin arkasında saklanan her an bir damla yaş süzülecekmiş gibi hüzünlü bakan bir çift gri göz. Aradaki garip göz temasını engellemek için ablasına sıkıca sarıldı.

Ablası hep güzeldi ama şimdi bir başka görmüştü onu. Gördüğü Buğulu Camlar onu büyülemişti adeta.

Yarattığı etkiden habersiz, ne olduğunu anlamaya çalışan kız onu iterek kardeşinin gözlerinin içine uzun uzun bakmaya devam etti . Başı fena halde ağrıyordu. Neredeyse ağlayacaktı acıdan.

Demir e "Ne oldu bana?" Diye sordu.

Demir kendine gelmek için gözlerini kapattı. Korku yerini heyecan ve şaşkınlığa bırakmıştı. Birkaç saniye duraksadı ve cevap verdi.

"Sen düştün. Seni tutamadım! Beni affet."

Kardeşinin korktuğu için bu kadar şaşkın ve kireç gibi solgun göründüğünü düşünen Stella Demir in yanağını okşadı. "Merak etme ben iyiyim." doğrulmaya çalıştı. "Ne kadardır baygınım?"Diye sordu.

"Çok olmadı" dedi Demir. Ama Stella yı fark etmesini sağlayacak kadar uzundu.

Ata tekrar bindiler ama bu sefer Demir , Stella nın arkaya binmesine izin vermedi onu önüne aldı ve Stella nın ince beline sarıldı. Yine gözlerini kapadı Stella ve ağrıyan başını Demir in göğsüne yasladı.

Demir bir başka hissediyordu artık çok başka. Ablasıydı o. Bu nasıl bir iş diye düşündü. İçinden kendine gel. Kendine gel diye sayıkladı durdu.

Ama engel olamadı hislerine. Sanki kalbi fırlayacaktı yerinden. Tüm vücudunu ateş basmıştı. Stella yı saran kolları yanıyordu. Elleri terliyordu. Korku ve heyecanı aynı anda yaşıyordu.

İki genç de eve kadar hiç konuşmadılar. Eve gelince de yorgun olduklarını söyleyip odalarına çekildiler. Bu gün yaşadıklarını düşünüyordu ikisi de. Stella aldığı teklifi, Demir ise Stella yı...

Bitirmeden kısa bir not yazmak istedim. Bu onayladığım değil, her an bir yerlerde olabilecek bir durum. Lütfen ön yargı ile yaklaşmayın. Eğer tabuları yıkıp okumaya devam ederseniz konunun farklılığını göreceksiniz.

BUĞULU CAM #WATTYS2016  Kitap OlduHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin