Capitolul I-6

2.8K 218 2
                                    

Inainte ca masina sa se opreasca Elaine se intoarse spre mine si imi facu semn sa ma uit in spate.

-Uitasem ca le-am adus.imi spune aceasta intorcandu-se la loc.

Ma ridic si ma uit la botinele mele ce erau aruncate peste gramada de topuri de coli si diferite instrumente,le iau si ma incalt cu ele fiind deranjata de faptul ca cei doi pareau sa nu aiba nici cea mai vaga idee in ce aveau de facut.

-De ce tocmai acum?Inainte sa ma rapiti din propriul meu apartament nu v-ati gandit sa ma incaltati macar?intreb eu in timp ce imi sterg picioarele murdare si ma incalt,iesind aproape tipand din masina.

Barbatul, ignorandu-ma,continua sa mearga pe aleea tapetata cu pietre ce ducea intr-un singur loc,acela fiind cladirea imensa ce se afla acum in fata mea.Soarele apunea dar puteam inca distinge spatiul verde ce o inconjura,avand copacii de diferite tipuri si multe plante ce aduceau locul la viata,ba chiar si o fantana frumos amenajata sub forma unei cascade in miniatura.I-am urmat pe cei doi urcand in liftul ce ne-a dus la ultimul nivel,privind in toate directiile si admirand detaliile cladirii decorate cu tot felul de statui, tablouri,obiecte de arta futuristica si multe alte lucruri.In final, am intrat intr-o camera mare ce avea un birou la jumatate si un geam imens in spate cu vedere la intrarea spre cladire si oras,in stanga si dreapta acestuia,la o distanta considerabila erau rafturi de carti lipite de pereti pana in tavan,am luat loc pe unul din fotoliile de piele si am continuat sa admir camera fiind fascinata de fiecare detaliu.

Barbatul se aseaza pe fotoliul din fata mea alaturi de Elaine ce se aseza in stanga sa.

-Nu am avut ocazia sa ma prezint asa cum trebuie,acesta ridica sticla de bautura ce se afla pe masuta din fata noastra si toarna intr-unul din pahare,ma numesc Raymond Zephall iar dupa cum deja sti ea este secretara mea,Elaine,Elaine Judith  Hallife.pune paharul pe jumatate umplut in fata mea ,indemnandu-ma sa beau, insa il imping inapoi in dreptul sau,refuzand.

Acesta ii oferii cel de-al doilea pahar pe care il turnase, lui Elaine, insa ea nu se atinse de el,Raymond fiind singurul ce mai sorbea cate o gura din paharul pe care il refuzasem.

-Ma numesc Kharis si pentru moment cred ca e suficient doar acest nume.Nu stiu inca daca pot avea incredere in voi dupa abordarea nepotrivita de mai devreme si ma astept sa mi se explice mai detaliat ce tocmai s-a intamplat.le raspund facandu-ma mai confortabila pe fotoliu.

-Kharis,iti cunoastem deja identitatea si e de inteles,imi asum intreaga vina pentru mai devreme insa nu ne poti acuza atat de usor nestiind situatia.raspunse acesta pe un ton serios.

-Evident,este ceva ce nu stiti despre viata mea? intreb rastindu-ma la acesta si imi incrucisez mainile.

Elaine isi gaseste rapid o alta ocupatie scoatandu-si telefonul.Nu parea sa o intereseze ce se intampla.

-Permite-mi sa o iau de la inceput.acesta lasa paharul pe masa si isi plaseaza unul din picioare peste celalalt lasandu-si corpul pe spate in fotoliul ce scartaie la miscarile sale.Initial ,te-am adus in acel loc nestiind daca esti sau nu complicele unui criminal pe care incercam sa il prindem de o perioada lunga de timp.

-Daca te referi la barbatul care m-a atacat in padure,nu!Nu sunt complicele sau si al nimanui in general.

-Nu ma refeream la el.Momentan nu ii stim identitatea,dar tu pari sa il cunosti.Daca imi permiti,pot intrebare de unde?

Am avut o retinere inaite sa ii povestesc ce mi se intamplase,nu aveam nevoie de mila lui si nu voiam sa ma priveasca in felul ala.Raymond observa aerul amenintator din jurul meu si isi cere scuze schimband imediat dupa subiectul.

-Ma refeream,la semnele de pe gatul tau.

Pentru o secunda, am stat sa ma gandesc despre ce semne vorbea ,pana sa imi amintesc cum am ajuns in toata mizeria asta.

Sub masca unui vampirWhere stories live. Discover now