Pár slov na úvod...

951 118 16
                                    

     Skôr ako sa dostanem k samotnému rozpracovávaniu jednotlivých období, rada by som vám venovala na úvod niekoľko slov.
     Ako prvé sa musím priznať,  že nápad stvoriť túto príručku,  nevznikol v mojej hlave. Pred pár dňami som dostala správu od  DanielleStarcad, ktorá mi túto myšlienku podsunula.
    Možno túto prácu začnete čítať zo zvedavosti, alebo ju otvoríte predtým ako začnete písať svoj príbeh. Všetky kapitoly budú zamerané na rôzne oblasti a vývoj kultúry i spoločnosti od antických čias až po moderné dejiny 20.storočia. V kapitolách budem rozoberať vyskytujúce sa potraviny a spôsob stravovania, módu,  zvyky a tradície a sociálne myslenie vtedajších ľudí. Dúfam, že pri čítaní si každý z vás nájde to obdobie, ktorému sa vo svojom diele venuje a objaví užitočné rady. Totiž chyba, ktorej sa mnoho autorov historických príbehov nevyhne je  neautentickosť prostredia a chýbajúce vykreslenie dobových reálií. V historických príbehoch je tiež dôležité zasadiť dej do existujúcej krajiny, existujúceho mesta, ktorému vládne niekto, kto v danom období, tej či onej krajine skutočne vládol.
     Budeme si vážiť každého čitateľa,  ktorý sa rozhodne vdýchnuť svojmu príbehu to čo má mať  a namiesto fantasy, zaradí do kategórie Historický román kvalitný a premyslený príbeh.

Príjemné a poučné čítanie želá Ignise :)

Historické fikcie- rady a faktyWhere stories live. Discover now