-16- This is your genious plan?

1.1K 71 0
                                    

„Ahoj, prý jsi se mnou chtěl mluvit. Děje se něco?" Vešla jsem ke Clintovi do pokoje. 

„Ahoj," pozdravil, aniž by se zvedl zrak od papírů na stole. Nevychovanec.

Moji pozornost upoutaly  papíry s grafy položené na jeho stole, jimiž se přebíral a koukal do nich. Přešla jsem k němu a  prohrábla ten štos. Byly tam nějaké portréty,ale nedokázala jsem nikoho identifikovat.

,,Co to je?" Zeptala jsem se svírající jeden z papírů v ruce, zrak na něj upřený. Prosím, že to není pravda.

„Kvůli tomu jsem ti volal," odpověděl, zatímco mi nevěnoval jediný pohled.

„ Mají Efinny," poznamenala jsem. V hlase mi znělo rozhořčení, byla jsem naštvaná a bála jsem se zároveň.  Rozešla jsem se ke dveřím, abych ji mohla zachránit. Clint byl rychlejší, stihl mi dveře přibouchnout před nosem. 

,, Clinte, mají mou malou sestřičku, pusť ty dveře."Ruce jsem založila v bok, pohodila vlasy a tvářila se velmi naštvaně. Nebudu to skrývat. A vztek ven prostě musí.

,, Mám plán, jak ji zachránit. Ale potřebujeme ještě Buckyho, sami dva na to nestačíme." Clint to ani nestihl doříct, skočila jsem mu do řeči. Neslušné, ale já se mnohdy nezajímala o to, jestli jsem drzá nebo ne. 

„Zvládnu to sama," odporovala jsem.

„Nic proti, ale jenom s hojením a agentským výcvikem na ně nestačíš." On to vlastně neví, možná je to ale lepší.  Ukázal na jedno z šedých křesel v rohu a pokynul, abych si sedla než dorazí Bucky. Ten tu byl coby dup. 

„Ty jo! Tady se dveře netrhnou," procedila jsem skrze zuby otráveně, čekala jsem na ten skvělý plán, co mi má vrátit mojí milovanou malou sestřičku zpět. Věděl to táta? Samozřejmě, že věděl. Přes mamku kontaktoval někoho z Avengers, v tomto případě Clinta, abychom se o to postarali. Nechtěl to dávat vědět mně rovnou, tušil, že bych to vzala do vlastních rukou.

Posadila jsem se a opřela se zády o opěradlo. Teď jsem o trochu klidnější. Jenom o trošku.

,,Sedni si Bucky," pokynul  Clint a Bucky tak učinil. Ovečka.

,,Ozvala se naše stará známá HYDRA. Mají tvou sestru. Ale chtějí tebe na svoji stranu."

„Mě?"

„Ji?" Podivíme se s Buckym naráz nahlas.

,, Sama to asi víš, tvoje schopnosti tě dělají žádaným spojencem," pokrčil rameny Clint. Eh, jasně.

,, Nicméně, kontaktovali jsme HYDRU za účelem výměny. Tebe za tvou sestru. Souhlasili. Přiletí. A já mám plán jak to provedeme." Clint pokračoval dál s nabídkou plánu. Když nám ho představil, málem jsem vylétla z kůže.

„To je ten tvůj geniální plán? Super."

(...)

„Nesnáším se," svěřila jsem se Buckymu, zatímco jsem stála před vstupem do hangáru  1 ve sportovní podprsence, která kromě košíčků byla skoro celá průhledná, přes kterou jsem měla přehozenou mikinu a v těsných černých legínách. Doslova úchvatný outfit. Ruce za zády mi Bucky akorát poutal speciálními pouty. V SHIELDU je vlastně všechno speciální.

„Dělám to nerad," povídal mi, když mi utahoval pouta na zápěstí za zády. 

„ Jenomže to není o tom, co děláme rádi nebo ne." Pokrčila jsem rameny v rámci možností. Nepohodlné. Účinné.  

„ Nebudu schopný tě jim předat."

„Bucky," otočila jsem se na něj. Proč mi to děláš? „Ty to zvládneš, jsi nejsilnější chlap, kterého znám. Mně nic neuděláš, jsem tvrdá holka." Usmála jsem se. Kdybych mohla, objala bych ho, ale teď jsem nemohla. Musela mu stačit pusa na tvář a ta zabrala.

„El, jsi nejtvrdší holka, co znám, ale ne na všechno stačíš sama. Potřebujeme se navzájem."

„Cítím to stejně." Zvuk motoru se linul z hangáru 1.

„Jdeme na to." Bucky mě chytil pod lokty a vedl dovnitř hangáru 1, kde už čekalo několik lidí, aby si mne mohli převzít. 

„Efinny," uviděla jsem malou holčičku, kterou držel jeden z chlapů za ruku. Nic ji nebylo, ale i tak se mi do očí vehnaly slzy. Radši já než ty, zlatíčko.





Ahoj!

Ke dnešní korekci jenom chci dodat, že doteď jsem opravovala každou noc. Bylo to tím, že do včerejšího odpoledne jsem nevěděla, jak to bude s letošními maturitami. A ty budou! Jeej. Což znamená, že opravovat budu každý druhý den, nechci se vzdávat psaní, v poslední době jsem si to moc oblíbila. 

Zanechte prosím komentář, jestli se vám příběh i po korekci stále líbí. V podstatě je stále stejný, většinou je někde přidaná tzv. omáčka a změnila jsem trochu styl psaní. 

Díky vám všem, kdo tu se mnou jste! Pokusím se vás nezklamat a servírovat vám tento příběh, co nejčastěji.

Miluji vás.

Al




Who are you?{ff Avengers} *KOREKCE*Onde as histórias ganham vida. Descobre agora