1

4.3K 139 10
                                    

Pot spune multe despre iubire, dar daca vine vorba de cum o gasesti aleg sa tac din gura.

-Ok, rebelo! Trezirea! O sa intarzii!spune tata, iar dupa ce am inteles ca nu a glumit, m-am dat jos din pat.

-Scuze, dar e prima ta zi la lucru si nu stiu de tine, dar eu nu vreau sa intarzii.

-Ok tata! Ma imbrac si plecam, nu-ti face griji...nu-mi sta in fire sa intarzi. zic, desii nu e adevarat, intarzi des.

- Bine, te astept jos. In 5 minute sa fi gata, te rog.

***

M-am dat jos din masina neagra a tatălui meu, deoarece nu m-a lasat sa merg cu a mea. Ne-am oprit in fata unei hăli imense.
Pe tata pot sa îl descriu ca un mafiot din New York, trafic de arme, droguri. Nu pot sa spun ca ma mandresc cu asta, dar pana la urma e tatal meu. Cu o luna in urma m-a convins sa lucrez cu el.

-Deci asta e locul unde faci tu toate acele chestii?

-Da, acesta este locul de unde am posibilitate sa aduc acasa bani pe care tu, domnișoara, ii cheltui zilnic. spune tata pe un ton sarcastic si punând accentul pe ultimile cuvinte din fraza.

Am intrat impreuna cu tata in cladirea uriasa. Zeci de oameni, daca nu sute, erau cu fata in monitoarele lor. L-am urmat pe tata pana la o masa, in capatul halii. La masa se aflau 4 baieti si o fata. Parea draguta si baietii la fel, prietenosi.

-Scumpo, ei sunt colegii tai. Ei te vor indruma pentru inceput, te vor invata ceea ce trebuie sa stii.spune tata cu un zambet enervant de vesel pe fata.

-Buna, eu sunt Niall.spune unul dintre baieti, radacina firului de par era un castaniu deschis, apoi blondul i se ivea pe intreaga podoaba capilara.

-Eu sunt Louis, Zayn si Liam.se prezenta baiatul cu parul usor ciufulit in timp ce ii arata pe cei doi tipi din dreapta lui.

Zayn avea parul castaniu si ochii de un caprui inchis. Liam era singurul imbracat in costul, avea parul brunet si ochii caprui.

-Buna! Incantata de cunostiinta, sunt Jessica. Ma bucur ca o sa lucram impreuna.spun pe un ton cat mai vesel si convingator.

Singura care nu a spus nimic de cand am venit a fost fata, care statea langa baieti. Era blonda, era frumoasa.

-B-buna! Eu sunt Lara.a spus fata intr-un final cu un zambet larg pe fata. Scuze am primit un mesaj si a trebuit neaparat sa scriu inapoi. Deci Jessica din cate am auzit.

-Imi pare bine, Lara. Si da, Jessica.am spus, imediat toti au inceput sa rada.

-Eu va las copii! Daca aveti nevoie de ceva, stiti unde ma gasititi.spune tata, venind si sarutandu-ma pe crestetul capului si urandu-mi succes.

-Ok, Jess! Esti pregatita?

-Cred ca da.spun eu timida.

-Uite, din cate am inteles esti foartr inteligenta...avem un caz care nu reusim sa-l rezolvam, stiu, probabil tu crezi ca pentru prima zi e prea mult, dar de ce să nu încerci. spune Zayn.

-Ok...o sa incerc.

****

Dupa ce mi-am terminat toata treaba, tata a venit si m-a luat. Nu înțeleg de ce nu ma lasă sa vin cu mașina mea, e foarte enervant când depinzi de cineva.

-Cum a fost prima zi? rupe tata tacerea cu intrebarea pe care o asteptam de 5 minute sa-mi fie adresata.

-Eu cred ca m-am descurcat. Stii chestia cu fabrica rusa? Adica, normal ca o stii. Teoretic am găsit o tactica pentru a putea insera ceea ce dorești in cladire. Zona e foarte bine păzită. Știi ca trebuie sa trimiți pe cineva bine pregătit,
așa-i? Asta dacă nu vrei sa pierzi pe cineva acolo.

-E o mică problema in chestia asta, spune tata enervat pe situație. Caut pe cineva bun de 3 luni. Nu pot risca, nu pot trimite pe cineva pe care nu cunosc. Iar din oamenii mei, chiar nu e momentul potrivit pentru a pierde pe cineva.

****

M-am intins in pat si ma intrebam daca toata chestia asta o sa se transforme intr-o mare problema pentru mine. Viata mi s-a schimbat radical de cand am aflat ce face tata in realitate. La inceput nu am acceptat, dar apoi m-am obisnuit cu ideea.
Gandindu-ma la toate aceste lucruri am adormit, dar un zgomot puternic m-a facut sa ma trezesc. Venea de jos. Am coborat sa vad ce se intampla, o silueta tipa la tata, iar tata statea cu pumnii inclestati vrand parca sa sara pe omul care statea in umbra.

- Ești doar un nenorocit, puteam sa fiu foarte liniștit acum, dar tot din cauza ta viața mea a devenit ca înainte. Am avut incredere ca nu o sa spui nimic politiei! La naiba, Jones! De 6 luni eram ok cu totul. Seara puteam sa adorm linistit! Dar nu, tu a trebuit sa rascolesti totul, sa spui tu politiei ce s-a intampla! tipa trupul scaldat in intuneric la tata.

-Uite. Iarta-ma! Chiar nu am vrut sa se ajunga aici.

Silueta inainta, pana cand un trup binefacut se ivi din intuneric. Un baiat imbracat cu o pereche de blugi stramti, cu un tricou alb si geaca de piele se apropia de tata cu pasi lenti. Mi-am indreptat privirea catre fata individului. Ochii verzi, buzele de un rozaliu deschis, iar parul era cret.

Cand a ajuns in dreptul lui tata, il lua de guler si isi ridica pumnul stang in aer. Stiam ce va urma și jur ca as fi plecat de acolo dacă știam ca omul care urma sa fie lovit nu era tata.

-Batrane, am tinut la tine ca la un tata. Pana cand am aflat ca omul pe care il iubeam m-a tradat.spune tipul cu lacrimi in ochi, iar pumnul lui porni cu viteza catre fata tatălui meu.

Fuck, fuck, fuck! Ce dracului fac acum ?

-Nu! am tipat fără să-mi dau seama.

Tipul cel misterios , s-a uitat la mine cu o uimire imensa. I-a dat drumul tatei, apoi s-a apropiat de mine.

-Pardon? spune pe un ton nervos, apropiindu-se de mine rapid.

-----------------

Carte noua. Nu-i cine știe ce, dar tot sper sa va placă.
Va rog spuneti-mi parerea voastra.

Because you...Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum