Soldiro Del 1

123 8 3
                                    


Jag sitter i baren  i källaren och iakttar min omgivning. Det är en stor lokal med lågt tak och dämpad belysning. Överallt är fet fullt med olika varelser - allt från kentaurer till hustomtar. Men en sak har vi gemensamt, alla har vi någon gång skruvat till det rejält, annars skulle vi inte vara här i Helvetet.
Jag tittar på den skrynkliga lappen i min hand. 27 15 18 står det. Det betyder att vi ska mötas på våning 27, i rum 15, klockan 18:00. Jag tittar på mitt gammalmodiga armbandsur, och det visar 17:48, så jag reser mig upp och går.

Jag kommer in i mötesrummet och ser att Kai och Shauna redan är där. Jag tar en stol och sätter mig bredvid Shauna, hon brukar vara rätt snäll mot mig. 
"Hej Bill!", säger hon. Kai Ger mig en olycksbådande blick, men jag ignorerar honom.
"Hej Shauna." svarar jag. Det blir tyst så för att bryta den pinsamma tystnaden harklar hon sig och säger: "Ehm... vi trodde nästan inte att du skulle dyka upp... uhm..."
"Skulle ha funkat för mig." säger Kai och jag sjunker ner i stolen.
Jasmine kommer in i rummet och alla sätter sig rakt i stolarna. "Har ni saknat mig?" frågar hon och blinkar med ena ögat. "Inte det minsta" svarar Shauna sarkastiskt. Jasmine blir genast vanlig och avskyvärd igen. "Vem har varit här längst? Bortsett från dig Bill?" Kai räcker upp handen. 
"Okej Bill, vad ska han göra?" Trots att jag inte tycker om att prata så öppnar jag munner och ger instruktionerna. "Kai, stå här framför mig, och så sköter jag resten. Gör inget om inte jag säger att du ska göra något. För en gångs skull säger han inte emot mig, och vi ställer oss mitt i rummet.
"Nu får du blunda. Koncentrera dig på att du vill komma ut här ifrån" säger jag lågt. Jag lägger mina fingertoppar på hans tinningar och fokuserar på hans sinne. När jag känner av hans önskning börjar jag messa min formel.
"Phesmatos volumus incendia. Phesmatos volulumus incendia. Phesmatos volumus incendia."
Plötsligt får jag en insikt av vad som måste göras för att vi ska få tillträde till en utväg. Vi måste förinta Djävulen. Jag släpper ner händerna och låter dom hänga längs sidorna. Jag stirrar ut i tomma intet. "Jag kommer att dö här." tänker jag.
"Bill? Vad ska vi göra?" frågar någon.
Jag lyfter blicken och tittar på alla i rummet, en i taget. Sedan spänner jag blicken på ett porträtt av Djävulen som hänger bakom Shauna. "Vi måste förinta djävulen." viskar jag.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vill ni att jag ska fortsätta? Skriv i så fall i kommentarerna!





SoldiroWhere stories live. Discover now