Běžný den?

5.5K 149 6
                                    

Tmavovlasou dívku probudil dobře známý hlas."Lily,no tak Lily...vstávej!" dívka zatřepotala hustýma řasama a snažila se zaostřit zrak.Z rozmazané skvrny se stal blonďatý chlapec v slušivém černém obleku. "Draco,co se děje?" promnula si oči a znovu vtiskla svou tvář do polštáře."Matka a otec nás chtějí poslat do Příčné ulice,už přišel tvůj seznam učebnic" usmál se chlapec,protože věděl,že ospalou dívku,která na něj právě upírala své uhlíkové oči to velmi potěší.Nespletl se. "Jo? Konečně? Skvělé!"zaradovala se a jedním ladným pohybem vyskočila z postele.Draco se jen pousmál "počkám dole"pronesl a zavřel za sebou dveře.Lily zářila štěstím.Konečně se dostane do Bradavic! Lily nebyla Malfoyová nýbrž Lestrengová.Její matku krátce po jejím narození zavřeli do Azkabanu.Narcisa jí ochotně přijala do své rodiny a brala jí jako vlastní dceru.S Dracem výrůstá už od batolete a jsou si velmi blízcí.Lily se ale už jako malé dostalo velké pocty,její matka byla pevně zavázána pánu zla a před jeho pádem byla i malá Lily obdařena znamením,které ji doteď vystupuje na předloktí.Dívka si dopla poslední knoflík elegantního černého hábitu a prohlédla se v zrcadle.Bledou pleť lemovali nepodajné tmavé vlasy (někdo říká že černé,někdo že hnědé).Dívka si ještě stěží nazula černé boty na podpatku,která alspoň trochu zakryly její malý vzrůst.Vyšla z pokoje a sešla schody do jídelny kde už čekal Draco. "Jdeme?" pobídl ji chlapec a nabídl ji rámně. "Narcisa s Luciusem nejdou?" zeptala se dívka "otec s matkou předchvilkou dostali dopis z ministerstva a odešli" vysvětlil a už si pamalu stoupal do krbu s dívkou vysící na jeho rameni. "Příčná ulice!" zakřičeli naráz a jejich těla pohltili smaragdové plameny.
.....
V Příčné ulici bylo rušno.Evidentně se všichni chystali na další školní rok v Bradavicích.Lily se spokojeně držela chlapcovi ruky a zaroveň upřeně hleděla do seznamu potřebných učebnic pro třetí ročník.Lily do Bradavic nemohla od prvního ručníku...Už tak byl Draco jako syn bývalého smrtijeda népříliš vítán a co by řekli na dceru snad té nejhorší smrtijedky!?Po dvou letech Lucius s Narcisou usoudili,že je nejlepší chvíle ji poslat do Bradavic,Brumbál s jejím přijmutím neměl žádné potíže.Lilyny schopnosti daleko převyšovali schopnosti studentů třetího ročníku,takže s nástupem nebude mít problém. "Lily si vpohodě?" strčil ji jemně chlapec kráčejíc po jejím boku "Jojo...Jen přemýšlím jaké to bude v Bradavicích" prohodila s jemně si skousla spodní ret. "Ve zmijozelu se ti bude líbit" pousmál se povzbudivě Draco.Dívku polil pocit úlevy,Draco ji o Zmijozelu hodně vyprávěl- nikdo nepochyboval,že se do něj nedostane- takže se na něj už celkem těšila.Nákupy snad trvaly věčnost,balíky se jim hromadili a hromadili.Poslední zástavkou byl krámek Madame Malkinové.Lily se už natahovala po klice,ale její oči upoutal plakát vysící na dveřích 'Hledaný uprchlík Sirius Black' přeletěla dívka nápis očima a dále se věnovala pochyblivé fotografii.Muž na ní ji někoho připomínal,snažila se přehrabovat v paměti,ale marně,muž jí byl stále záhadným což ji znepokojovalo. "Lily,vážně si vpořádku?" vyrušil ji z přemýšlení chlapec.Dívka jen krátce přikývla a vešla do krámku.
...
"Připadám si jako bych byla po boji s drakem" odfrkla si dívka sotva dopadla na tvrdou pohovku v obýváku.Draco se jen pousmál a všechny balíčky nechal přemístit do Lilyiného pokoje a následně se svalil vedle ní. "Víš co bych teď udělal?" prolomil ticho "zahrál si famfrpál" nečekal na dívčinu otázku.Lily se na něj šibalsky usmála a s hlasitým prásk! se přemístila.Draco věděl,že se dívce jeho nápad zalíbil a tak ji napodobil.
...
Za okamžik se oba potkali v hale.Košťata svírali v rukách a Draco přičaroval i starý kufřík s míči.Došli na jejich oblíbený plácek a domlouvali se na hře.Jelikož jsou jen dva, mají typy hry.První,hrajou pouze se zlatonkou a kdo jí první chytí,vyhrál.Druhý,do hry zapojí jen jeden potlouk a camrál,snaží nastřílet co nejvíce gólů a zároveň se vyhýbají splašenému potlouku.Jelikož oba na sobě měli zrovna nové habity podepsané od Kudleyštích kanonýrů,rozhodli se,pro méně nebezpečnou hru se zlatonkou.Draco malý zlatý míček pustil,napočítali do pěti,naskočili na košťata a vznesli se do vzduchu.Hru ukončila až Lily,která po nebezpečném letu střemhlav zlatonku polapila.Už se stmívalo když se Draco spolu s Lily odebrali nazpět do domu.Dům stálé zel prázdnotou,oba si oddechli-Narcisa a Lucius neradi viděli když takhle 'blbli' venku.Do místnosti se přiřítil skřítek Lex,který vynahradil Dobbyho. "Pane,paní-"uklonil se "Paní Narcisa vám vzkazuje,že se zanedlouho vrátí,a dále,že se máte připravit k večeři" Málem ani nečekali až skřítek domluví a už se ve svých pokojích upravovali.Lily ležela na své posteli a hladěla do tmavého stropu. "Můžu?" pootevřeli se dveře,dívka jen krátce přikývla a chlapec vešel a opatrně si lehl vedle ní."Zítra...už zítra..." vydechla.Tak moc se těšila,konečně nebude muset celý rok trávit s Narcisou a Luciusem.Oba jen tak mlčky leželi,občas se snažili jeden druhém vkrást do mysli pomocí nitrozpytu,který dokonale ovládali.Vstát je až donutil hluk,který oznamoval příchod pána a paní domu.
....
Večeře byla nezvykle tichá.Lily seděla na opačném konci stolu naproti Draca,Narcisa a Lucius seděli přesně uprostřed a neustále si hleděli do očí.Lily bylo hned jasné,že komunikují pomocí nitrozpytu. "Už jste zbaleni do Bradavic?" přerušila napětí Narcisa. Draco si s Lily nakrátko pohlédli do očí řekni 'ano' vyslala kněmu Lily myšlenku,chtěla se obejít bez otravných poznámek Luciuse na téma 'proč ještě nejsou zbaleni'. "Ano" odpověděl okamžitě chlapec a dívka spokojeně přikývla. "Dávejte si,vtěch zatracených Bradavicích pozor!"vyštěkl nečekaně Lucius až sebou všichni přítomní polekaně trhli. "Otče?" ozval se tázavě Draco. "Uprchl Sirius Black,nevíme co chce,ale osobně si myslím,že bude chtít najít toho fracka Pottera!" na konci věty se znehuceně otřásl a skoro křičel.Lily se nepatrně otřásla nad zmínkou Harryho Pottera,již několikrát jí bylo nepříjemně vnucováno,že se jmenuje jako jeho matka.Jméno čaroděje se,ale nedá změnit proto byla často oslovována 'Liv'.Jedinému Dracovi nevadilo jak se jeho věrná společnice jmenuje,takže mu nedělalo problém ji oslovovat jejím opravdovým jménem bez ohledu na jeho někdejší nositelku.Po velice nepříjemné večeři se odebrali do pokojů a začali s balením.Lily se občas přemístila k Dracovi aby se na něco zeptala nebo aby si něco vypůjčila.Balili se až dlouho do noci a když konečně velké kožené kufry zaklapli vyčerpaně padli do postelí.
...
Ráno byla Lily na nohou brzo a už nervózně seděla na posteli a neustále kontrolovala věci v kufru.Po vydatné snídani se vydali na nádraží King's cross Lucius snimi nehodla konat velké loučení,před přepážkou jen sykl "pamatujte co jsem vám říkal,mějte se na pozoru!" "Sbohem Draco,Liv" přistoupila knim Narcisa a jemně každého objala.Draco pomohl Liv s kufrem (nehodlali se vláčet s mudlovskými vozíky) opět jí nabídl rámně,které ochotně přijala a prošli přepážkou.Lily se snažila vstřebat všechen ten pohled,který se jí naskytl.Červená lokomotiva,sovy,čarodějové,košťata...Byla jako v nebi.Ladně vyskočila do posledního vozu a Draco ji pomohl s kufrem.Proplétali se uličkama až našli volné kupé.Pohodlně se usadili a Draco mávnutím hůlky zatáhl závěsy.Vlak se dal do pohybu a drobnou dívkou projela vlna adrenalinu...brzy...brzy se podívá do Bradavic!

Nebelvírská smrtijedka [COMPLETED]Kde žijí příběhy. Začni objevovat