5. Prima zi

492 43 16
                                    

Ginny POV*

Prima zi de scoala. O incantare pentru toti copiii din lume. Toata lumea e asa de fericita....intr-o lume paralela. Eu (si cred ca vorbesc in numele tuturor copiilor de pe glob) o urasc din tot sufletul. Nu sunt genul de fata careia nu-i pasa de note sau sa invete,dar nu imi place la scoala si in pofida urei mele pentru scoala iau note bune si sunt printre primii din clasa. Dar cine stie.. poate ca acum o sa fie diferit dat fiind faptul ca invat la o scoala de vrajitori(chiar si pentru o vara). In timp ce eu protestam ca inca e devreme, Hermione ma tragea dispeata si tot repeta faptul ca am intarziat. Ne indreptam cu pasi repezi de cabana cea mare. Deschidem usa incet si intram. Nu-mi place sa intru intr-o sala plina cu oameni. Am impresia ca toti ma urmaresc cu privirea. E tare stanjenitor. O alta caracteristica de-amea. Timiditatea. Daca as putea as schimba-o imediat cu orice alt defect din lume. Bine,poate nu cu oricare dar as schimba-o. Ne asezam la masa Cercetasilor langa Ron si Harry. Pe masa se afla o hartie cu orarul.In prima zi ne vom lua bagheta magica si atat. Se pare ca avem in fiecare zi doar trei ore de studiu si tot atatea materii: Transfigurari,Farmece si Potiuni. In timp ce ma gandeam la noua mea bagheta ii aud vocea Hermionei care il intreba pe Ron in ce consta fiecare materie.
-Asteapta si vei afla,raspunde el evaziv.
E clar ca nu stie mai multe decat noi. Fraier. Dar, apropo de fraieri.
-Ron,am spus eu. Hai afara! Trebuie sa vorbim.
El nu spune nimic. Se ridica si merge spre iesire. Eu il urmez in tacere.
-Ce intrebari ai?intreaba el dupa ce iesim.
-De ce tie ti s-a spus despre vrajitori si mie nu? Esti doar cu cateva luni mai mare decat mine. Nu mi se pare drept tie sa ti se spuna adevarul si mie nu. E o totala discriminare. Nu eu sunt cea care l-a lipit pe profesorul de matematica de scaun. Sunt clar mai responsabila decat tine.
-Ginny... Nu ti-au zis din cauza faptului ca petreci mult timp cu Hermione. Era esential ca ea sa nu stie si le era teama catu ii vei spune Hermione. Uite.
Spune intinzandu-mi un plic alb pe care scrie ,,Pentru Ginny".
-Aici ai toate raspunsurile pe care le vrei.
Si cu asta pleaca.
Iau plicul si incep sa il deschid cu mainile tremurande.
Draga Ginny,
Stiu ca esti probabil foarte nervoasa pa noi ca nu ti-am spus adevarul. Dar scumpo, trebuie sa ne intelegi si pe noi. Am fost foarte ingrijorati ca ii vei spune si Hermionei adevarul. Daca ea afla inainte nu ar mai fi putut sa mearga in tabara si ar fi pierdut sansa de a deveni vrajitoare. Tu stii ca te iubim foarte mult si am face orice pentru tine. Am vrut sa fim noi cei care iti spun adevarul dar nu s-a putut.
Te iubim mult.
                                                                                                                                                                                 Cu dragoste,
                                                                                                                                                                                                Mama si Tata

Mi-au spus exact ce stiam deja. Nimic nou. Totul e la fel de neclar cum a fost la inceput. Deci...Multumesc pentru nimic. Intru in sala si tocmai atunci strangeau mancarea. In concluzie o sa plec sa-mi iau bagheta pe stomacul gol. Din fericire Hermione a pastrat cate ceva si pentru mine. Dupa ce termin de mancat o urmam pe doamna McGonagall in mijlocul padurii. Mergem pana ajungem la luminisul din inima padurii.  In mijlocul ei se afla o buturuga.

-Banuiesc ca ati vazut cu totii acea buturuga din mijlocul poienitei. Pe rand veti veni sa o atingeti si va aparea pe loc bagheta perfecta pentru voi,spune doamna directoare.
Ne strica pe toti in ordine alfabetica. Hermione a primit o bagheta din inima de dragon, Harry una cu pana de Pheonix. Acum vine si randul meu. Am pornit.
Acesta este capitolul 5. Multumesc mult pentru toate voturile si comentariile. La multi ani!

The Camp of MagicUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum