Capitolul 3

382 33 4
                                    

Strada e pustie, iar soarele de abia acum se observă la orizont. Un căscat îmi iese printre buze, nefiind capabilă să opresc datorită somnului ce încă nu s-a dezlipit de mine. Lipsesc penultimul anunț pe stâlpul de vis a vis de casa mea și îmi verific telefonul.

Între timp, ușa unei case se deschide și îl privesc pe blond cum înaintează spre mine. Înghit în sec când ajunge în dreptul meu, iar un parfum plăcut la miros îmi inundă nările, aproape făcându-mă să vreau să ajung mai aproape de el.

Mi-am smuls acest gând din minte când a început să vorbească:

-Ce faci aici așa devreme? Cauți ceva?

Vocea îi e ușor răgușită, de parcă ar fi primele cuvinte pe care le spune în dimineața aceasta. Îmi mijesc ochii, apoi mă uit la ultimul anunț-poster din mâna mea.

-Oh, păi lipesc niște anunțuri.. spun și el ridică o sprânceană.

-Ah, da? întreabă având un rânjet cu subînțeles și îmi măresc ochii. El crede că îl caut pe el? Normal, sunt în fața casei sale.

-Bineînțeles. spun calmă și el mă privește dubios. Am nevoie de cineva care să facă pe Moș Crăciun în Ajun.

Acesta își schimbă expresia într-una serioasă, acțiune care mă face să mă simt intimidată. Eu niciodată nu mă intimidez așa ușor, trebuie să te uiți într-un fel la mine iar el tocmai asta face.

-Mda.. baftă cu asta. spune dându-şi ochii peste cap, apoi trece mai departe de mine, lăsându-mă cu o stare ciudată. Iau o gură de aer, gândindu-mă că probabil e datorită oboselii. Îmi șterg ochii și mă întorc cu spatele privindu-l cum intră în mașina lui. Mă uit prin parbriz, iar el și-a pus niște ochelari de soare cu ramă fumurie, eliminând accesibilitatea la ochii săi. Îmi mut privirea, cu gândul să trec strada, dar el trece fulgerător cu mașina prin fața mea. E o pierdere totală de timp. Atât de răutăcios, distant.

Intru în sfârșit în casă, lăsând anunțul pe măsuța de cafea și intru în bucătărie, cu gândul de a lua o gustare. Până să plec la cursuri mai trebuie să pierd vremea.

-Alo? iubitul meu răspunde la al treilea ton.

-Hey, Cameron. Ce faci? întreb și încep să trag de bluză.

-Mhm.. bine, tu? răspunde somnoros și chicotesc.

-Te-am trezit? întreb mușcându-mi buza pentru a-mi stăpâni râsul.

-Ahm.. nu, iubito. Eram treaz. spune și dintr-o dată cască de somn, iar eu încep să râd.

-Nu prea pare.

-Mda.. Totuși, de ce ești așa matinală? întreabă, iar eu încep să ronțăi un covrigel, amintindu-mi că e 6:40. Prea devreme pentru Cameron.

-Lipeam niște anunțuri.. Știi tu, pentru voluntariat, spun degajată. gândeam că ne putem întâlni în parc mai târziu. Poți?

-Uh, sigur, iubito. Am pauză între cursuri la 12, e OK?

Stabilim locul de întâlnire, apoi îmi schimb hainele. Îmi iau o pereche de skinny jeans de un albastru nu prea închis, un pulover gri și apoi mă dau cu un strat de BB cream, rimel negru, balsam de buze și aplic puțin parfum pe pielea gâtului. Crema pe care am folosit-o îmi acoperă imperfecțiunile. Nu sunt o iubitoare a machiajului, dar îmi place să fiu aranjată decent când plec undeva. Bineînțeles, aș putea ieși fără pic de machiaj, nu mi-e rușine cu fața mea, atâta timp cât am un iubit care mă place așa cum sunt.

Îmi las părul lung să-mi cadă natural pe umeri, asta după ce l-am periat. Îmbrac paltonul meu bleumarin și cizmele negre,apoi îmi iau geanta cu toate cele necesare și ies din casă.

Drumul până la facultate îl parcurg în câteva minute cu mașina mamei. Încă nu am o mașină proprie, iar cum mama s-a dus la serviciu cu niște colege, mașina e toată a mea.

La terminarea cursurilor, m-am întâlnit cu iubitul meu pentru o jumătate de oră, apoi am plecat în grabă la voluntariat. Olivia mă aștepta cu o ușoară încruntătură și m-a mustrat pentru întârzierea de 15 minute. În ultima vreme e cam stresată, dar nu o condamn. 

-Ai pus toate anunțurile? întreabă și aprob, iar ea suflă ușurată.   În regulă, eu și Liam ne-am ocupat împreună de asta și am mai împărțit câteva pliante la Mall și în centru.

-Foarte bine. rânjesc când pomenește de Liam. Styles a venit?

-Da, a ajuns cu 10 minute mai devreme decât tine. îmi dă un cot și îmi dau ochii peste cap, apoi Olivia îmi dă o cană de cafea de la automat.

-Șefii trebuie să fie punctuali. spun, iar conversația noastră continuă în timp ce mergem pe scări.

-De fapt e invers. intervine ea când ajungem în dreptul ușii lui.

Suntem primite de către Harry cu același zâmbet drăguț, dar intimidant, specific șarmului său. Ne așezăm pe aceleași locuri unde am stat data trecută, iar eu iau o gură din cafeaua mea caldă. 

-Bună ziua, fetelor. Cum merge treaba?

-Bună și ție. Am terminat cu anunțurile. Probele vor avea loc sâmbătă. răspunde Olivia, iar el aprobă satisfăcut.

-Mă bucur că pot conta pe voi. spune și se uită în ochii mei intens.

Tot ce fac e să zâmbesc, iar el ne mai pune câteva întrebări legate de aceste lucruri.

Încă am emoții. Mari. E prima dată când ne ocupăm de așa ceva, căci anul trecut nu a fost nevoie de atâtea lucruri. Nici măcar nu a fost multă osteneală, pentru că un profesor universitar ce urma să iasă la pensie a făcut pe Moș Crăciun.

Atunci mi-a venit ideea.

Idee pe care i-am spus-o Oliviei imediat după ce am ieșit din biroul lui Styles. Ea a părut încântată de idee, căci trebuia să dau un singur telefon.

-Ești sigură că va merge? întreabă ea și pufnesc, scoțându-mi telefonul din geantă.

-Da. Cred că îi va face plăcere să ne ajute anul ăsta. răspund sigură pe mine.

27.12.2015 publicat |needitat|

Crăciun fericit tuturor !! (cu mică întârziere, meh) Sper că vă place capitolul, se prea poate să fie puțin.. plictisitor pentru că Niall va apărea mai des puțin mai încolo. Deocamdată va apărea mai rar :))) păreri?

Ați văzut distribuția, nu? Willa mi s-a părut potrivită pentru acest rol :)

I love you all.
     B. Xx


Being SantaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum