Hoofdstuk 2

1.6K 55 14
                                    

Als ik wakker wordt zijn we al op het einde van België. Wat inhoud dat we bijna in Frankrijk zijn.

Mason is weer een plek terug geschoven en ligt met zijn hoofd tegen het raam aan te slapen.

'Richard, hoe laat zijn Amber en Gabriella er eigelijk?' Vraag ik na een tijdje.

'Weet ik niet, ik vermoedt dat hun ongeveer een uur later als ons daar aankomen.' Antwoordt hij en ik knik even kort als teken dat ik hem gehoord heb.

We hadden afgesproken dat de zus en moeder van Mason met het vliegtuig zouden gaan en wij met de auto, omdat er anders niet genoeg plek was in de auto en we teveel spullen bij ons hebben om allemaal met het vliegtuig te gaan.

De tijd gaat langzaam voorbij, vooral nu Mason slaapt en ik niemand heb om mee te praten. Ik staar een beetje uit het raam terwijl het landschap voorbij raast.

Richard parkeert de auto bij een tankstation. 'Ik ga even tanken.'

'Ik ga dan naar het toilet.' Ik klik mijn gordel los en loop het tankstation in. 'Zou ik naar het toilet mogen?' Vraag ik. De vrouw achter de kassa kijkt chagrijnig op. 'Buiten, Tweede deur.' Zegt ze met een Belgisch accent. Ik knik en loop naar de achterkant van het gebouw.

"€50 cent per klant" lees ik van een bordje, ik zucht, fijn, mijn geld ligt achterin. 'Kutzooi.' Scheld ik en draai me om. 'Hier.' Een jongen achter me stopt 50 cent in het apparaatje en het toilet word groen als teken dat ik de deur open kan maken.

'Dankje.' Glimlach ik en kijk op naar hem. Hij ziet er een beetje bad boy achtig uit, maar zoiets verwachten ik ook wel aan zijn stem te horen.

'Graag gedaan schoonheid.' Zegt hij en loop dan zelf het mannen toilet in.

Nadat ik naar het toilet ben geweest loop ik zo snel mogelijk terug naar de auto. Richard is binnen in het tankstation aan het afrekenen en Mason slaap nog. Ik ga in de auto zitten en doe de deur dicht.

Mason opent zijn ogen en kijkt slaperig om zich heen. 'Waar zijn we?' Vraagt hij met nog een beetje een hese stem.

'Eind van België.' Hij knikt en Richard stapt in de auto.

'Gaan we dan, laatste uurtjes.' Richard start de auto en we rijden veder.

'Lekker geslapen?' Vraag ik Mason die knikt. 'Ja, weet jij hoe laat het is?'

'Half 2.' De rest van de autorit praten we over allerlei onzin en hoe langzaam de tijd net ging zo snel gaat ie nu.

'We zijn er.' Zegt Richard na een tijdje. Ik stap uit de auto en bekijk de camping.

Het ziet er best leuk uit. 'Snel de spullen uitladen dan kan ik de auto op een parkeerplaats zetten.' Zegt Richard. We zetten zo snel mogelijk alle spullen voor de grote tent en Richard rijd de auto weg.

Ik loop de tent in en kijk rond, als eerst heb je een ruimte waar een kleine soort keuken is en dan heb je twee ritsen. Elk naar een ruimte waar een bed instaat met nog een klein beetje ruimte voor spullen.

'Mijn zus slaapt op het 1 persoons bed in het linker gedeelte van de tent, mijn ouders in het rechter gedeelte en wij moeten in een normale tweepersoons tent die mijn vader hopelijk zo op zet.'

Mason zijn telefoon gaat en hij neemt op.

'Ja'

'Hoelaat ben je hier.'

'Vooruit.'

'Tot straks.'

Ik kijk hem nieuwsgierig aan en hij zucht. 'Mijn vader moet Amber en mijn moeder van het vliegveld halen, daarom moeten we zelf de tent opzetten.' Ik begin te lachen. 'Aansteller, zo erg is het vast niet.' 

We beginnen met het opzetten van de tent en het is toch iets erger dan ik dacht. Ik zucht geïrriteerd. 'Laat maar zitten.' Zeg ik en ga op het gras zitten. Dit keer begint Mason te lachen. 'Ik zei het je toch, blijf maar zitten. Ik maak de rest wel af.' Ik kijk hem dankbaar aan en hij gaat veder met de tent opzetten. Na een klein half uurtje is hij helemaal klaar.

We leggen het tweepersoons matras erin en onze spullen leggen we in de grote tent.

'Zullen wij vanavond uit?' Vraagt Mason als de tent helemaal is ingeruimd. 'Is goed op een voorwaarden.' Mason trekt een wenkbrauw op. 'Ik wil aan de linkerkant van het matras.'  Hij begint te lachen. 'Deal.'

Als Amber, Richard en Gabriella terug zijn besluiten we uiteten te gaan in een Italiaans restaurant, lekker toepasselijk aangezien we in Frankrijk zijn. Niet dus. Maar we hadden allemaal zin in pizza dus vandaar.

We lopen over de boulevard opzoek naar een plekje waar we iets kunnen eten. 'Dit is een leuk restaurant.' Zegt Amber.

Iedereen stemt in na het zien van het knusse restaurantje. We woorden door een ober naar een tafel verwijzen.

Ik ga aan tafel zitten en Mason komt gelijk naast me zitten. Ik kijk even naar hem. Tot de ober me uit mijn gedachtes haalt door te vragen wat we willen drinken. Ik bestel een ijsthee en Mason cola.

Ik pak de menukaart en besluit een pizza Hawaï te nemen de rest wil een pizza Margherita behalve Mason die neemt lasagne. De ober neemt onze bestelling op en Mason legt zijn hand op mijn bovenbeen.

Ik glimlach even kort naar hem. De pizza's worden al vrij snel gebracht. 'Wil je een stukje van mijn pizza?' Vraag ik Mason die 10 minuten later zijn eten nog steeds niet heeft.

'Ja, ja graag.' Ik snij een groot stuk voor hem af en geef het aan hem. Mason eet het op en Richard begint een verhaal over hoe pizza is ontstaan.

Eten met Mason en zijn familie heb ik altijd al heel leuk gevonden om te doen. Iedereen praat altijd en er is een hele gezellig sfeer.

Als de pizza's op zijn en we terug op de camping zijn is het al elf uur in de avond.

'Ik ben moe van de reis, als jullie het niet erg vinden ga ik slapen.' Zegt Amber. 'Nee meis, slaaplekker.' Amber verdwijnt de grote tent in.

'Mam, is het goed als wij uitgaan.' Vraagt Mason aan zijn moeder die bezig is met wat dingetjes op te ruimen.

'Als jullie het niet te laat maken, we wouden eigelijk morgen naar dat waterpark waar je vader het over gehad had.'

'Komt goed.'

The guy, who loved a girlWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu