Huilend Hart poëzie

72 6 3
                                    

XDit boek bevat mijn en alleen mijn poëzie

De wind
De wind die door de bomen ruist. Het verdriet dat in een kinder hart huist. Iedereen houd het stil en niemand merkt het op. Maar in een kind zijn ogen zet je zijn wereld op zijn kop. Ook de gevoelens van dat kind. Worden net zo onopgemerkt en onzichtbaar als de wind.

Wolkendek
Boven op de aarde licht een wereld. Een wereld zo wit als sneeuw. Soms een land eindeloos zo ver het oog reikt en soms kleine eilanden met enorme kraters. In gedachte spring je van eiland naar eiland of dool je in het eindeloze wit. Je zou bijna vergeten dat je vast aan de aarde zit.

Gedachten
Het is een draaikolk van emoties in mijn hoofd. Een rommeltje in mijn gedachten stroom die al mijn tijd rooft. Ik probeer ze uit de knoop te halen. Maar al mijn pogingen zijn aan het falen. De emoties razen voorbij als of je in een achtbaan rijd en voor je het weet raak je jezelf kwijt.

Leven
Vogels vliegen tog wel door de bomen. In de bergen zal vast wel een beek met vissen stromen. Na deze zal er tog wel een andere wereld zijn? Maar zullen wij daar dan leven, leven zonder pijn? Niemand zal het weten. Misschien zijn we ons vorige leven daar al weer vergeten. Hoe het leven ook geschiedt, maak zeker dat je er van geniet.

Vrij
Wit ziet de lucht, als ik naar boven kijk. Helemaal wit is dat prachtige wolken rijk. Ik zou er naar toe willen gaan weg van deze gevangenis en zien of er een mooiere waarheid is.

Gepest
Als je verleden je toekomst bepaalt hoe zit het dan met mij? Want alleen in dit heden ben ik gelukkig en vrij. Vrij van uitgescholden worden vrij van schoppen en slaan. Maar die vreselijke herinneringen blijven me als een litteken bij staan. De vraag is hoe je met zo een sombere zwarte tijd in het licht kan stappen en de mensen jouw pijn te laten snappen. De waarheid is dat kan niet je, kan niet in één stap van duister naar licht. Want met zo een verleden duistere geschiedenis zie mestal geen vrolijk vooruitzicht. Maar dood is ook niet de oplossing want wat heb je daar nauw aan. De mensen die je gaan missen denk maar ééns na.

Tijd
Je weet niet hoe lang je hier bent.
Maar dat tijd op raakt is een feit dat iedereen kent. Oud of jong tijd tikt door. Als je dat ziet laat het je denken waar doen we het voor? Laat me je vertellen dat ik dat aan zo veel heb gevraagd. Het is dan ook tot op de dag van vandaag die vraag aan mij knaagt. Iemand vroeg het eens aan mij en dit is wat ik zij: 'om een anders tijd te beïnvloeden maar, vooral om tijd te verdrijven'.

Huilend HartWhere stories live. Discover now