När allt började

56 4 1
                                    

"Godmorgon gubben" hör jag mamma ropa när hon klampar upp för trapporna och invällandes på mitt rum. Jag hade redan vaknat av min väckarklocka för några minuter sedan men Mamma brukar ändå komma upp och kolla att jag är vaken ordentligt så jag inte sover över larmet och försover mig . Hon frågar om jag har några läxor till idag och det har jag så jag springer och hämtar dem innan jag klär mig och äter frukost. Jag tar min rosa piké, beiga chinos och ett bälte som jag måste ha runt om. Jag går sedan ner och äter min frukost som bestod av kvarg, banan och kaffe. Efter det borstar jag tänderna och cyklar iväg till skolan.

Första ämnet på dagen är tyska som är mitt favoritämne, det ända dåliga med tyskan är alla stökiga killar som alla valt samma språk. Jag går mot lokalen som vi har det i tillsammans med Ernst, min bästa kompis sedan många år tillbaka. Vi båda hade just nu A i varje ämne förutom idrott som vi båda låg på C i, det berodde på att ingen av oss var speciellt duktig på fysisk träning.

Lektionen börjar som vanligt senare en den ska eftersom att läraren måste fylla i frånvara på killarna som dyker upp 5 minuter sent. Linus som är någon slags ledare för gruppen skyller på att de inte hittade hit men läraren bara skakar på huvudet och fyller i frånvaro lappen.Tjejerna skrattar tillgjort åt killarna och Linus ger sin tjej Moa en kyss innan han sätter sig till rätta. Under lektionen gör läraren ett mångfald fel som jag rättar till medan resten av klassen skrattar rofyllt.

När lektionen efter ett tag slutar tar Linus grepp om min arm och frågar om jag vill hänga med till UH (Ungdomens hus) senare ikväll. Jag funderar ett tag och ser att hela deras gäng samlas runt om oss och väntar på mitt svar. Jag möter sötaste tjejen på skolan Mickans (Moas bästis) blick, hon kollar mig rakt in i ögonen med ett stort leende. Jag svarar efter ett tag "Ja så klart" eftersom jag behövde träffa lite andra människor en Mamma,Pappa och Ernst. "Bra" säger alla i kör och går iväg åt olika håll mot deras skåp. Ernst som stannat kvar och pratat med läraren en stund kommer ut och kollar förvånat på mig och frågar "Vad var det där?" Jag svarade som det var och Ernst ler för min skull. Det var bland det bästa med Ernst, han blev aldrig arg på en vad man en gjorde.

Skoldagen var slut och jag cyklade glatt hem. När jag kommit hem åt vi hamburgare som  Mamma och Pappa gjort iordning. Medans vi åt passade på att berätta om planerna för kvällen. Mamma undrade vilka jag skulle dit med och jag svarade bara några i min Tyska grupp. "Bara du sköter dig och är hemma senast 23.00" sa pappa. "Ja det är klart!" Sa jag  och sprang upp på mitt rum. Jag tog fram de coolaste kläderna jag ägde och fixade mitt hår så lika jag kunde Linus hår. Jag tog fram min gamla oanvända skinnjacka och mina vita nya Converse.

När jag kommit fram till UH möts jag av Moa och Linus som står och hånglar utanför. "Tja, du kan gå in! De andra är redan där och vi kommer snart" säger Linus. Linus har alltid sett bäst ut av alla killar och han ansågs vara skolans största Playboy bland tjejerna.

Jag började gå in och jag känner hur mitt hjärta pumpar hårdare och hårdare, skulle det bli den sämsta kvällen i mitt liv eller skulle det bli kul ändå...

Så då var första kapitlet klart! Hur det går för Pontus får ni se i nästa kapitel. Hare gött 🤗

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 11, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Brottsvärlden.Where stories live. Discover now