SOYADINA GÖRE ESPRİ BUL

593 34 19
                                    


"Alo."

Hattın diğer ucunda telaşla konuşan hemşirenin sesiyle oturduğu sandalye'yi geri atıp hızla ayaklandı.

"Hulusi bey acil'de bir hasta var ve sizi tanıdığından bahsediyor acaba gelebilir misiniz?"

Cevap verme gereği bile duymadan telefonu kapatırken askılıktaki doktor önlüğünü hızlıca üstüne geçirip odasından ayrıldı.

2006 (10 yıl önce)

"Kimin kardeşi be helal sana, gel buraya şu havalı hareketleri yapmayı kes."Mehmet bir yandan Hulusi'ye iltifat edip öte yandan laf sokmadan duramıyordu.Hulusi gömleğinin yakalarını düzeltirken Mehmet'ten duyduklarıyla sırıtışı artıyordu.Mehmet'in yanına gelip bankta oturmasının ardından az önce yardım ettiği kıza çevirdi bakışlarını.Kız üzerini düzelttikten sonra bir ayağının üzerine basmamaya dikkat ederek okulun içine doğru yürümeye başlamıştı bile,tabii arada Hulusi'ye kaçamak bakışlar atarak.Mehmet ağzındaki bitmiş lolipop çubuğunu çıkartmadan Hulusi'nin baktığı yere göz ucuyla baktı.Sinsice gülümseyip elini Hulusi'nin ensesine vurarak "Ulan kereta, ulan varya iyi biliyorsun işini."Pişkince sarf ettiği bu sözler üzerine Hulusi ensesinde bulunan eli itip Mehmet'e döndü.

"Ne saçmalıyorsun oğlum yardım ettim kıza ihtiyacı vardı."

Mehmet tabi tabi bakışlarını Hulusi'ye atarken Hulusi'de gözlerini Mehmet'e dikmişti.Bakışmalarının arasına atlayan Selim, başını ikisinin arasına koymuş "Vayy Hulk yine iş başındasın desene."dedi.Mehmet onaylarcasına homurdadığında elini havaya kaldırmış ve Selim ile beşlik çakışmışlardı.Hulusi Selim'in başını geriye atıp önüne dönerken yine aynı şekilde cevap verdi.

"Kızın yardıma ihtiyacı vardı ve bende yardım ettim sadece."

Selim Hulusi'nin yanına oturduğunda Mehmet'in attığı bakışları Hulusi'ye atmış ve önüne dönmüştü.

"Janberk nerede kaldı yine geç kalıp yok yazılacağız,işin komik tarafı bahçedeyiz ama okula girmiyoruz ulan o bir gelsin soracağım ona."Lolipop çubuğunu ağzından çıkartıp sinirle yanındaki çöp kutusuna koyup söylenen Mehmet'e Hulusi "Biraz sakin ol."diye söylendi.

"Geliyor."dedi Selim öne doğru atılıp."Bakayım, bu aptal yine bir resim defteri almış haydi gazamız mübarek olsun."diyip oturduğu yerden kalktıktan sonra Hulusi ve Mehmet'in gülüşmelerine aldırmadan ciddi bir şekilde onlarla tokalaşmış ve yaklaşan Janberk'e dönmüştü.

"Kardeşim yeni defter almışsın hayırlı olsun."deyip kollarını iki yana açtı,yalandan sevinmiş yüz ifadesi yaparak.

Janberk Selim'in bu hareketi karşısında elindeki defteri dikkatle bankın üzerine bırakırken (Selim'in göz devirmesinden bir haber)tekrar Selim'e döndüğünde Selim hemen yüzünü eski haline çevirmişti,Janberk kollarını ona sardığında dostluk kucaklaşmalarını gerçekleştirmişlerdi.

"Eyvallah kardeşim."dedi Janberk geri çekilirken.Diğerleri ayaklanıp çantalarını omuzlarına attığında Selim daha fazla konuşma gereği duymadan peşlerine takılmış Janberk'te yeni resim defterini eline alıp onlara yetişmeye çalışmıştı.

"Beklesenize beni."

Önde yürüyen üç arkadaşı Janberk'e sadece ellerini havada sallayıp cevap vermişti tabi tek kişi hariç.Mehmet...

"Senin yüzünden bir yok yazılayım göstercem ben sana beklemeyi."diye bağırdı.Janberk ellerini saçlarının arasından geçirip oflarken adımlarını hızlandırdı ve önde yürüyen üç arkadaşına yetişmeye çalıştı.

DÖRT KAFADAR #Wattys2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin