01. SPRÁVY V DENNOM PROROKOVI

14.5K 457 121
                                    

Hermiona, ešte stále Grangerová, sedela vo svojej ordinácii. Dnes má síce svadbu, ale veď sa ešte nie je kam ponáhľať, všetko stihne. Teda, aspoň o tom ubezpečila už niekoľko ľudí. Napokon to s ňou všetci vzdali a nechali ju na pokoji. Hermiona si povzdychla. Spomínala. Veď napokon, ku ktorému dňu by sa sentiment hodil viac ako k tomu svadobnému?

Myslela na posledných päť rokov. A najmä na ich posledný ročník v Rokforte. Po dokončení štúdia sa rozhodla stať sa liečiteľkou. Vo svojom mladom živote už videla priveľa zlého a nebezpečného, a takto bola aj užitočná. Popritom, vo voľnom čase pracovala na svojom projekte Spolku pre ochranu práv škriatkov. Jej S.O.P.L.O.Š. si v poslednom čase začal získavať čoraz väčší rešpekt. Kingsley schválil jej návrh zákona ohľadom vykorisťovania domových škriatkov a väčšine z tých stvorení sa naozaj zlepšil život. No nedokázal jej poskytnúť ohľadom ministerstva dostatočnú finančnú podporu. Mala rada svoju prácu, obe svoje práce, hoci tá druhá bola stále iba tak trocha snom. Verila však, že sa jej to jedného dňa splní.

Uškrnula sa pri spomienke na deň, keď nadšený Ron spolu s Harrym nastúpili do aurorského výcviku. Ron to však napokon vzdal a prihlásil sa na miesto učiteľa obrany proti čiernej mágii. Profesor Weasley, ako si ho väčšinou doberali jeho starší bratia, s výnimkou Percyho, ktorý sa naparoval, že Ron si určite vzal príklad z neho. „A možno to dotiahne aj na riaditeľa," dodal, vtedy Percy pyšne, za čo si vyslúžil zborové odfrknutie od všetkých weasleyovských súrodencov.

No a z Harryho sa stal výborný auror. O jeho schopnostiach vôbec nepochybovala. Ani na chvíľu. Veď po všetkých tých problémoch boli aurorské skúšky hračka.

Prvé mesiace po záverečnej bitke boli ťažké, až o niekoľko dní na nich doľahli všetky straty v plnom rozsahu. Zomrelo toľko nevinných ľudí... Fred, Lupin, Tonksová, Moody, Colin, Dobby... Vyhrali, no za víťazstvo zaplatili príliš vysokú daň ...

Zrazu na okno zaťukala sova, ktorá priniesla dnešného Denného Proroka. Zaplatila jej, sova zahúkala a odletela. Hermiona jej závidela, aj ona by najradšej niekam uletela. Niekam ďaleko... Potriasla hlavou. Čo ti to len chodí po rozume, Hermiona! To bude asi ten strach so svadby, ukľudňovala sa. Všetky nevesty sú vraj nervózne. Aspoň tak sa to hovorí.

Pche, nahováraj si čo chceš, aj tak ti to nepomôže, odpovedal jej druhý, zlomyseľný hlások v jej hlave - svedomie.

Prstami si masírovala spánky. Už nechcela rozmýšľať. Otvorila Proroka, aby sa rozptýlila. Hneď na prvej strane stálo:

Piate výročie víťazstva nad Tým-čo-ho-netreba-menovať

píše špeciálna korešpondentka Rita Skeeterová

„Už by Voldemorta mohli konečne volať menom," zahundrala a následne sa zamračila. Skeeterka, pomyslela si otrávene. Úžasné, prvé čo si všimne je meno tej otravnej ženskej. Rita bola vždy jej najmenej obľúbenou osobou na svete. Ak by sa však niekto spýtal toto isté menovanej novinárky, bez mihnutia oka by menovala Hermionu. Tento ich vzťah bol vzájomný a trval už naozaj veľmi dlho.

Hermiona si istovala ďalej, na druhej strane našla ďalší veľký tučný nápis, ktorý ju rozrušil

Bývalý Smrťožrút - Lucius Malfoy na slobode!

Napísala Čcho Čhangová

Lucius Malfoy, ktorý vždy patril k najváženejším členom čarodejníckej komunity, bude po piatich rokoch väzenia onedlho prepustený na slobodu.

Harry Potter and The new prophecy I. [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now