49. Truth Or Dare?*

890 76 11
                                    

Maggie's POV.

"Oké, ik wil verder met mijn verhaal," zegt Sirius. "Ga je gang," zegt James. "Zonder dat de broers het wisten was elk object zo door de Dood gemaakt dat ze ervoor zouden moeten zorgen dat de Dood elk van de gebroeders terug zou winnen. En zo was het ook.

Antioch behekste iedereen die in zijn weg zat en er verspreidde snel een verhaal over een onoverwinnelijke toverstok. De mensen begonnen bang voor hem te worden en de kracht begon naar zijn hoofd te stijgen. Op een dag sloop iemand in zijn kamer tijdens het slapen en stak een mes recht in zijn hart. De man stal de toverstok en Antioch ging terug naar de dood.

Cadmus had zijn grote liefde verloren nog voordat ze konden trouwen. Hij was zo trots dat hij de Dood had vernederd dat hij zeker was dat hij haar terug kon brengen. Hij bracht haar dan ook terug met de Steen Van Wederkeer. Maar ze was slechts een 'wazig schim' van haar vroegere ik. Ze was dus niet echt echt. De middelste broer was er zo verdrietig van dat hij zelfmoord pleegde. Cadmus ging naar de Dood en de Dood was trots dat twee-derde al gelukt was. Hij zocht lang naar de derde broer maar hij kon hem niet vinden.

De derde broer, Ignotus, had de mantel gebruikt om zich te verstoppen van de dood en hij had een gelukkig leven gehad. Hij trouwde met de liefde van zijn leven en kreeg een zoon. Pas toen Ignotus stokoud was zag hij de Dood weer. Hij gaf de mantel over aan zijn zoon en nam afscheid van het leven. Hij begroette de Dood als een oude vriend," zegt Sirius.

"Even terug. Als jij die Onzichtbaarheidsmantel heb bestaan de andere twee dan ook?" vraag ik. "Waarschijnlijk wel," zegt James. Ik gaap zachtjes. "Ben je serieus moe?" vraagt Sirius. "Kijk meiden hebben een schoonheidsslaapje nodig en als ik die later krijg ga ik slapen. Als ik die helemaal niet krijg... Nou... Dan zou ik me morgen maar gewoon ontlopen," zeg ik. "Zo slecht zie je er dan niet uit," zegt James. "Nee, maar ik ben dan echt niet in mijn humeur," zeg ik. "Dat klinkt logischer," zegt Sirius.

"Dus zullen we Truth or Dare doen?" vraagt Lily. "Wat?" vraagt Sirius. "Wauw, niet-dreuzel-opvoeding heeft toch zijn slechte kanten," zeg ik. "Wat is dat?" vraagt James. "Het is een spel die dreuzels spelen," zegt ze. "Hoe werkt dat spel?" vraagt Remus. "Het is eigenlijk best makkelijk. Bijvoorbeeld ik vraag aan Lily Truth Or Dare. Als zij Truth kiest mag ik haar een vraag stellen en zij moet met de waarheid antwoorden. Als zij Dare kiest mag ik haar een opdracht geven die ze echt moet doen maar iedereen heeft één vrijstelling. Met die vrijstelling kun je een vraag weigeren of een opdracht. Deze vraag of opdracht mag dan ook niet meer gedaan of gesteld worden," leg ik uit. "Klinkt leuk," zegt Sirius. "Is het ook," zegt Lily. "Dus omdat ik geen zin heb om als eerst iets te verzinnen moet Lily gaan," zeg ik. "Waarom ik?" vraagt ze. "Jij stelde het voor," zeg ik.

"Best. Sirius, Truth Or Dare?" vraagt Lily. "Laten we makkelijk beginnen Dare," zegt hij. "Tip, Dare is nooit makkelijk mensen laten je allerlei rare dingen doen," zeg ik. "Maar je hebt nu al gekozen dus eet dit snoepje," zegt Lily en ze geeft hem een Smekkie. Hij stopt hem in zijn mond en rent meteen naar het drinken. Hij slikt het door en drinkt heel veel water. "Braakselsmaak," zegt hij. "Ugh, dat is ranzig," zeg ik. "Weet ik," zegt hij en hij gaat weer terug zitten.

"James Truth Or Dare?" vraagt Sirius. "Truth," zegt hij. "Ik kan geen vraag bedenken," fluistert Sirius. Ik fluister iets in zijn oor en hij kijkt me raar aan. "Doe het nou maar gewoon. Dat soort vragen zijn er gewoon," zeg ik. Hij knikt. "James, wat voor kleur is je onderbroek?" vraagt hij. "Ehm... Roze," zegt hij. Lily en ik schieten in de lach. "Zijn jullie uitgelachen?" vraagt James. "Ja hoor," zeg ik.

"Maggie, Truth Or Dare?" vraagt James. "Truth," zeg ik. "Wie was je eerste liefde?" vraagt hij. "Julian," zeg ik. "Hoe is het uitgegaan?" vraagt Sirius. "Hij is dood," zeg ik. "Autsj," zegt hij. "I know," zeg ik.

"Remus, Truth Or Dare?" "Dare," zegt hij. Lily fluistert iets in mijn oor. "Oké, dan doen we dit. Wissel van shirt met Sirius," zeg ik. Hij kijkt me raar aan. "Lily's idee," zeg ik en ik wijs naar Lily. Hij wisselt van shirt met Sirius. Oké, Sirius heeft dus een sixpack. Zo cute! Nee, ik mag hem niet leuk vinden!

"Sirius Truth Or Dare?" vraagt Remus. "Dare," zegt hij. "Stop je mond vol met deze snoepjes, zing en liedje en loop vier rondjes. Als je lacht moet je opnieuw beginnen," zegt Remus. Sirius stopt de snoepjes in zijn mond en begint rondjes te lopen. Opeens schiet hij in de lach en de snoepjes vallen uit zijn mond. Hij loopt terug, doet snoepjes in zijn mond, begint weer te zingen en hij gaat lopen. Na drie keer misgaan lukt Sirius maar wij liggen helemaal in de deuk.

"Lily, Truth Or Dare?" vraagt Sirius. "Dare," zegt ze. "Geef James een kus op zijn wang," zegt Sirius. "Wat! Nee!" roept ze. "Ah, kom op Evers," zegt James. "Best," zegt ze met tegenzin. Ze geeft James heel, heel, heel snel een kus en gaat dat meteen weer terug zitten.

"James, Truth Or Dare," zegt Lily. "Truth," zegt hij. "Hoeveel vriendinnetjes heb je al gehad?" vraagt Lily. "Drie," zegt hij.

"Maggie, Truth Or Dare?" vraagt James. "Dare," zeg ik. "Vertel me een geheim," zegt James. Serieus! "Ehm... Er is misschien een mogelijke manier dat ik iemand leuk vind maar vertel tegen iemand dat ik iemand leuk vind en je gaat eraan!" zeg ik. "Rustig maar," zegt hij. "Wie vind je leuk?" "None of your business," zeg ik.

"Oké, zullen we even rond het kasteel gaan kijken?" vraagt James. "Dat gaat gegarandeerd mis," zeg ik. "Klopt," zegt Sirius. "Oké, we gaan," zeg ik. "Weten jullie dit wel zeker? We komen misschien wel in de problemen!" zegt Remus. "Dat is het leuke er juist aan," zegt James. "Kom op Remy," zeg ik. "Oké," geeft hij toe. "Lils, jij moet ook," zeg ik. "Krijg ik ook een koosnaampje?" vraagt Sirius. "Nee, zover zijn we nog niet," zeg ik en ik klim over de matrassen het fort uit. Ik wil met mijn handen terechtkomen maar ze schieten weg en ik maak een koprol. Ik lig op de grond en James schatert van het lachen. "Wil je je babyface nog houden of wat?" vraag ik en hij houdt meteen op. Sirius steekt zijn handen uit en ik pak ze vast. Hij trekt me overeind en Lily en Remus komen ook uit het fort. "We kunnen denk ik niet allemaal onder de mantel," zegt James. "Ik heb een onzichtbaarheidsspreuk gevonden dus dat red ik wel," zeg ik. "Oké, dan gaan we," zegt hij

Life With The Marauders (Dutch Version)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum