Bölüm Yorumlama #2 Esrarengiz Kasaba

862 26 3
                                    

2. Sezon 16. Bölüm çıktıktan sonra, tam olarak araştırıp 5-6 gün sonra paylaşmaya karar verdim. Bölüm aslında çok basit ancak, bölüm sonlarına doğru baya bir gizemli bir hal alıyor. Ancak şunun müjdesini vermeliyim ki, gizemli sayfalara bir yenisi daha ekleniyor!

İlk olarak bölüm adı "Yol Kenarı Eğlencesi". İsterseniz ilk olarak bölümü özet geçeyim.

"Stanley Pines, hem çocukları tatile çıkarmak için, hemde daha önce ona şaka yapmış diğer mülk sahiplerinden intikam almak için turistler şehri Oregon'a doğru yola çıkar. Yolculukta Grenda ve Candy de vardır. Ayrıca Dipper Wendy'den vazgeçmeye çalışırken, onu unutmak için yeni bir kız arkadaş bulmaya çalışır. İlk olarak Dünya'nın En Büyük Örgü Topuna uğrar. Ardından Mısır Labirenti, Ters Kasaba derken en sonunda Gizemli Kasaba'nın 5 katı olan Gizemli Dağ'a ulaşırlar. Bu yolculuklar sırasında Dipper bir çok kızdan telefon numarasını alır. Ancak bu sırada Mabel'in en yakın arkadaşı Candy, Dipper'e aşık olur. Ekip Gizemli Dağ'a ulaştığında, Stanley, bir kadınla tanışır ve vakit geçirmeye başlarlar. Bu sırada ise Candy ile Dipper oturmuş sohbet ederler. Ancak ne tesadüftür ki, diğer tüm numarasını aldığı kızlarda ordadır. Ve Dipper elindeki tüm kızları kaybeder. Stanley'in tanıştığı kız ise "Yarı İnsan, Yarı Örümcek" çıkar. Stanley can havliyle Dipper'e haber verir ve tüm ekip Stanley'in kurtarmaya gider. Ekibin hepsi kurtulur. Ancak Soos'u Mısır Labirentinde unutmuşlardır. Eve döndüklerinde, Gizemli Kasaba'nın intikam aldıkları diğer kişiler tarafından boyandığını görürler. Bölüm Biter."

Dediğim gibi bölüm sonlara doğru gizemli bir hal almaya başladı. Ben bölümün en başında, 6 tane hikaye bazlı bölümden sonra atıştırmalık bölüm geldiğini düşünmüştüm ancak bölüm sonunda iyice her şeyi anladım. İlk olarak kabul ediyorum bölüm o kadar sır barındırmıyor ancak, 1 saniyelik çıkan sayfa olduğuna göre bu örümcekle ilgili de bir şey var. Açıkça konuşmak gerekirse bu bölüm cidden beni etkiledi. En son çıkan kısa animasyonda, "Soos Golden gibi eve dönecek. Ve bir Bulldog ile Yaramaz bir kedi ona eşlik edecek." Soos'un en korktuğu şeyin Bulldog türü bir köpek olduğunu biliyoruz. Ve Bill Cipher, ona insan kıyafetleri giymiş Bulldog ile korkuttuğunu da biliyoruz. Benim teorim şu; Bill Cipher önce ki bölümlerde kulübenin içine bir şey yapamayacağını, ancak kendine piyon seçeceğini söylemişti. Yani Bill Cipher'in Soos'u eve götürmek amacıyla kandırması çok büyük bir olasılık. Ayrıca Soos'un hem Bill'den hem de Bulldogdan korkması, sondaki yazıyla birlikte teorimi güçlendiriyor. Kim bilebilir belki de iler ki bölümlerde Soos Bill'in piyonu olarak geri dönecek.

1 saniyeliğine gösterilen sayfada ki yazının bölümle alakası yok. Yani Paragraf bölüm hakkında değil, Stanley'in ilişkileri hakkında. Medyada ki numaralarda şifrelenmiş paragraf şu:

"Carla çiçekleriyle geri dönecek, Marilyn onu sadece 6 saat önce boşamış, Beatrice kaba olmak için onu tokatladı. Stan'in şimdiye kadar ki en iyi kız arkadaşı Galdie."

Carla konusunu şimdilik bir kenara bırakıyorum çünkü bu başka bir bölümün konusu. Ancak şunu söylemeliyim ki, Carla'yı ilerki bölümlerde görme ihtimalimiz yüksek.

Yorumlarım.

Açıkçası bölüm beni çok şaşırttı ve gayet güzel ilerledi. Ancak Dipper'in konusu beni üzmedi değil. Ama bölüme vereceğim puan, 8.5/10.

Neden ?

Bölüm ne kadar şaşırtıcı da olsa, ard arda 6 tane hikaye bazlı bölüm cidden sıkmaya başladı. Cidden... Ancak bölüm güzeldi, bu nedenle 1.5 puan kırdım.

Okuduğunuz için teşekkürler.


Çizgi-Dizi Teorileri, GerçekleriWhere stories live. Discover now