Scott

792 43 4
                                    

Als we boven komen, is het er een drukte van belang. Een deel van de groep maakt zich op om naar huis te gaan, ze vinden het genoeg geweest, en ik kan het ze niet kwalijk nemen.

De rest wil nog even blijven, enkelen van hun twijfelen erover om hier een toekomst te zoeken. Harley heeft enkelen een baan aangeboden, want hij heeft werk genoeg.

Er komt een man op me af en zegt: 'Alpha, zou ik u iets mogen vragen?'

'Natuurlijk, wat is er?'

'Harley heeft me een baan aangeboden, en ik twijfel of ik dat moet doen. Ik wil best blijven, maar ik heb niets om in te wonen. Kunt u me daarbij helpen?'

'Er zijn hier wel oude huizen, maar of die nog bewoonbaar zijn? Dat weet ik niet. Maar als je geld nodig hebt om iets nieuws te bouwen, ja, dan kan ik je helpen. Kom morgen even naar mijn huis, je weet wel waar dat is, en dan praten we er even over, samen met je vrouw. Dan zoeken we wel een oplossing.'

'Dank u, Alpha. U bent te goed. We zullen er morgen zijn.'

'Wat is je naam, neem het me niet kwalijk, dat ik niet alle namen onthouden kan.'

'Dat geeft niet, Alpha. Mijn naam is Jackson Pearson. En mijn vrouw heet Giny.'

'Goed, dan zie ik jullie morgen.'

Dan loop ik verder naar de groep die vertrekken wil. Ik bedank ze allemaal stuk voor stuk, want ze hebben zeer goed geholpen. En ik beloof ze, dat ik het persoonlijk goed met ze zal maken. En ik heb al een idee hoe ik dat ga doen, precies zoals ik de mensen die blijven bedank.

Dan is het tijd om afscheid te nemen, en weer is het moeilijk van deze aardige mensen afscheid te nemen.

We zwaaien ze uit, en dan zeg ik tegen de rest: 'Ik ga vandaag op jacht, en kijk of ik iets kan schieten. Vanavond is het feest, en ik zorg voor de drank. Daarvoor heeft Lucas gezorgd.

En geen zorgen, dit herhaal ik nog een keer in Coyote Creek. Mijn dank is groot, en daarvan laat ik iedereen wat van mee krijgen. Als er nog vrijwilligers zijn om mee te gaan jagen, dan kunnen ze zich bij Fitch melden. Over een uur vertrek ik.'

Fitch is wel even overvallen, dat ik hem tot meldpunt benoem, maar hij neemt het goed op. Er melden zich enkele mannen om mee te gaan jagen.

Een uur later gaan we met een man of 6 op jacht. Ik heb mijn boog en geweer mee genomen. Al snel komen we wilde zwijnen op het spoor, en we kunnen er 2 schieten. Precies genoeg voor een leuke feestavond.

Het is een gezellig uitstapje geweest. Het was wel weer eens fijn om iets anders te doen als een huis bouwen. Ik heb Harley de opdracht gegeven om weer een kampvuur en een spit aan te leggen, wat hij graag doet.

Als we terug komen, worden hartelijk onthaalt, omdat de jacht succesvol was.

Maar jagen als weerwolf is eigenlijk helemaal niet zo spannend. Je ruikt en ziet veel beter, en vooral, je hoort veel beter. Het was kinderspel om die zwijnen op te sporen. Maar het waren behoorlijke zwijnen, meer dan genoeg voor een hongerig roedel.

Ze worden klaargemaakt om aan het spit te roosteren. Er blijven de hele tijd twee mannen bij, om de karkassen rond te draaien, zodat ze niet aanbranden. Ik laat enkele mannen de drank bij Lucas ophalen, het kost helemaal geen moeite om vrijwilligers te vinden. Al snel is alles voorbereid voor het feest.

Het feest was een succes. Drank vloeide rijkelijk, en iedereen heeft genoten van het feest. En bovendien was het erg gezellig.

De volgende morgen ben ik al weer vroeg aanwezig om op te ruimen. James en Lucas komen samen het terrein op en we beginnen met opruimen.

White, Maanprinses & de zoon van AkychaWhere stories live. Discover now