°4° YAZIM ŞEKLİ

5.9K 270 168
                                    

4.adımımız ve en önemli nokta yazım şekli.

Eğer bu konuda hata yaparsanız. Emekleriniz boşa gider. Okuyucunun en önem verdiği konulardan biridir. Yazım şekliniz çok sade ve yazım yanlışlarıyla doluysa ne kapak sizi kurtarabilir ne de kitabın ismi.

Bunun için şöyle yapın;
1- Kitabı tutmuş kitaplara göz gezdirin. Betimlemeleri nasıl yapmış. Çok fazla 'dedi' kelimesi kullanmış mı? Olayları çok mu detaylı anlatmış yoksa yüzüstü mi?
1.madde çok önemlidir. Üzücü olayları nasıl anlatmış, sevinçli olayları nasıl? Aynı şekilde şaşırtıcı, gizemli olayları. Çok dikkat edin.

2- Yazım yanlışları çok önemlidir okuyucu için. Okuduğunuz kitaplardan bilirsiniz. Bir kelimeyi hatalı yazdığında yorumlarda hemen cahil, yanlış biliyorsun. İşte 'ğ' yerine 'g' niye kullanıyorsun vb.
Eğer bilgisayarınız varsa daha iyi olur. Telefondan girip de yazıyorsanız zorlayabilir.

3- Aynı şekilde noktalama işaretleri. Bu da çok önemli bir konu. Bir virgülün konmaması bile anlam karışıklığına yol açabilir. Bu konuya da dikkat edin.

4- Çok fazla konuşma dilinde yazmayın. Bu söylediğimden kastum şu; mesela bazı kişiler kitaplarında işte 'tamam' diyecek 'tmm' diye yazıyor. Daha doğrusu kısaltma diyelim bir de şu *ego patlaması* falan diyorlar ayraç içinde olsun kısa çizgi içinde olsun. Bunları yazmamaya dikkat edin.

Umarım faydalı olur.

Wattpad | Yazar OlmakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin